5 yaşındaki çocuğa işkence

24.09.2017 09:24

Fatih’te babası ve üvey annesinin ağır işkencesine maruz kalan 5 yaşındaki Sahra Sultan Kızıltaş polisler tarafından kurtarıldı.

5 yaşındaki çocuğa işkence

Fatih’te 5 yaşındaki Sahra Sultan Kızıltaş’a iddiaya göre uyuşturucu bağımlısı babası İbrahim Kızıltaş ve birlikte yaşadığı Hatice Türkkolu akıl almaz işkenceler yaptı. Akıllara durgunluk veren olay duyarlı bir vatandaşın olayı yetkililere haber vermesiyle ortaya çıktı. Silivrikapı Mahallesi Önal Sokak’ta yaşayan bir kadının küçük bir çocuğu sokak ortasında feci şekilde dövdüğünü gören duyarlı vatandaş olayı yetkililere haber verdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri olay yerine gelerek çocuğu bulmaya çalıştı. İlk önce çocuğa ulaşamayan yetkililer ihbarda bulunan duyarlı vatandaşa ulaşarak çocuğun kaldığı yeri tespit ettiler. Önal sokaktaki eve önceki gün yapılan baskında küçük çocuk bulundu. Ağır işkence gören, ön dişleri kırılan, vücuduna kaynar su dökülerek ellerinde sigara söndürülen küçük kız hemen polisler tarafından alınarak Şehremini Polis Merkez Amirliğine getirildi. Küçük çocuğa işkence yaptığı iddia edilen baba İbrahim Kızıltaş ve birlikte yaşadığı kadın Hatice Türkkolu da gözaltına alınarak karakola getirildi. 

VÜCUDUNDA İŞKENCE İZLERİ

Polis ekipleri yaptığı araştırmalarda 5 yaşındaki Sahra Sultan Kızıltaş’ın annesi Kudret Kızıltaş’a (22) ulaştı. Ailesinin yanında yaşayan Kudret Kızıltaş, hemen karakola gitti. Kızına yapılan işkence karşısında şok geçiren genç anne, eşi ve birlikte olduğu kadından şikayetçi oldu. Kudret Kızıltaş “Eşimle 16 yaşında evlendim. Eşim 20 yaşındaydı. evlendikten sonra beni sürekli dövmeye başladı. Uyuşturucu kullanıp kumar oynuyordu. İlk yıl kızım dünyaya geldi. Bana karşı şiddet kullanmaya devam ettiği için üçüncü yılımızda ayrılma kararı aldık. Bunun üzerine eşim, evden kızımı alarak kayıplara karıştı. Daha sonra ulaşmaya çalıştım. Ancak sürekli beni ölümle tehdit ediyordu. Geçtiğimiz yıl da boşanma davası açtık. Bu sürede Sahra’nın kendisinde kalmasını istiyordu. Ben de kızıma bir şey yapar diye polise haber vermedim. İki yıl boyunca kızımı bana hiç göstermedi. Boşanma davasından sonra kızımı alacağımı düşünüyordum. Önceki gün polisler beni arayarak karakola çağırdı. Oraya gittiğimde kızımı gördüm ve çok geçirdim. İlk önce beni tanımadı. Sonra tanıdı ‘anne’ diyerek ağlamaya başladı. Bana polislerin yanında her şeyi anlattı. Babası ve birlikte yaşadığı kadın kızımı işkence yapıyormuş. Yüzünü kanepeye vurmuşlar. Dişleri dökülmüş. Sürekli kemerle dövüyorlarmış. Üzerine yanar su dökmüşler. Şuan çocuğum esirgeme kurumunda. Bakanlık tedavinin ardından bizi araştıracak. Sonra çocuğumu bana vereceklerini söyledi. Eski eşimin en ağır cezayı almasını istiyorum” dedi

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Gözaltına alınan baba İbrahim Kızıltaş(29) ve beraber yaşadığı Hatice Türkkolu(32) İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nda suçlamaları reddetti.Hatice Türkkolu, İbrahim Kızıltaş’la nişanlı olduklarını, nişanlısının 14 saat çalıştığından dolayı 5 yaşındaki Sahra’ya kendisinin baktığının anlattı. Türkkolu ifadesinde “Sahra’nın vücudundaki yanıklar kahvaltıda çaydanlık üzerine devrildiği için oldu. Mutfağa gittiğimde çaydanlık üzerine devrilmiş. Yanıklar çok büyük olmadığı için hastaneye götürme gereği duymadım. Yüzündeki morluklar da banyoda ayağı kayarak düştüğü için oldu. Ben çocuğa kızarım ama hiçbir zaman dövmedim. Eziyet etmedim. Nişanlım da dövmedi. Apartmanda tartıştığım kişiler vardı onlar şikayet etmişlerdir.”

İbrahim Kızıltaş ise 2 gün önce kendisi işteyken nişanlısı Hatice Türkkolu’nun kendisini arayıp kızın üzerine çaydanlık devrildiğini söylediğini, işte olduğu için çocuğu hastaneye götüremediğini anlattı. Kızının yüzündeki morlukların ise yere düştüğünde olduğunu belirterek “KızımI dövmedim, eziyet etmedim. Nişanlımın dövdüğüne de inanmıyorum. Sahra yeme-içme ve tuvalet alışkanlığı konusunda zor bir çocuktu. Annesi kızını 2,5 yaşındayken terk etti. Suçsuzum” dedi.

Kaynak: Fırat ALKAÇ/Hürriyet

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto