Antalya haber... Antalya Turizm Fuarı (ATF22), ANFAŞ Fuar Merkezi'nde protokolün katıldığı törenle açıldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, ATSO Başkanı Ali Bahar'ın yanı sıra turizmciler ve yurt dışından gelen sektör temsilcileri katıldı. 20 ülkeden, 2 bin seyehat acentesi ve turizm sektör profesyonelinin buluştuğu fuarın açılışda konuşan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, turizm fuarının Antalya'ya çok yakıştığını söyledi. Vali Yazıcı, “Dün itibariyle Antalya'ya uçakla gelen 12 milyon 545 bin turistimizi dünya standartları üzerinde ağırladık ve ağırlamaya devam ediyoruz. Yıl sonuna kadar bu rakamı 13 milyonların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. [caption id="attachment_584440" align="alignnone" width="640"] ANFAŞ Fuar Merkezi'nde protokolün katıldığı törene, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, ATSO Başkanı Ali Bahar'ın yanı sıra turizmciler ve yurt dışından gelen sektör temsilcileri katıldı.[/caption] Vali Yazıcı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Denizi, kumu, güneşiyle, tabiki tarihi ve kültürüyle, aynı zamanda güzel insanlarıyla Antalyamız milyonları misafir itmeye devam edecek. Bu şehirde çiftçisinden, otelcisine, küçük esnafından iş adamına ve sanayicisine kadar turizm bilen bunun önemiyle birlikte ülkeye sağladığı katma değeri bilen insanlardan oluşan 2 milyon 620 bin kişi yaşıyor. Türk turizmine, Türkiye Cumhuriyeti bütçesine ciddi katkılar sunan bir şehirde yaşıyoruz." Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Antalya'nın İstanbul'un ardından Türkiye için önemli ikinci şehir olduğunu söyledi. Bahar, “Pandemiden sonra bunun etkisi çok daha fazla görüldü. ATSO başkanı olduktan sonra 3'üncü fuarda konuşuyorum. Bu da Antalya'nın ne kadar dinamik bir şehir olduğunu gösteriyor" diye konuştu. [caption id="attachment_584453" align="alignnone" width="640"] GM Turizm ve Yönetim Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni aynı zamanda fuar kurucusu Selçuk Meral[/caption]

KKTC'DE YATAK KAPASİTESİ ARTACAK

Açılışa katılan KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “KKTC olarak turizminden daha fazla pay almak istiyoruz. Ülkemizde 30 bine yakın yatak kapasitesinin üç katına çıkarılması için girişimlerde bulunuyoruz. Kış turizmi hem ülke hem ülke turizmine büyük katma değer sağlıyor" dedi.

TURİZM İLE İLGİLİ HERŞEY BU FUARDA

GM Turizm ve Yönetim Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni aynı zamanda fuar kurucusu Selçuk Meral ise fuar hakında bilgi verdi. Meral, “Her şey dahil konseptiyle ön plana çıkan ATF, her yıl olduğu gibi bu yıl da ulusal- uluslararası tur operatörleri, offline-online seyahat acenteleri, konaklama sektörü markaları, havayolları, ulaşım firmaları, etkinlik firmaları, ulusal- uluslararası turizm destinasyonları, bilişim teknolojileri, hizmet ve finans sektörü gibi turizm sektöründe yer alan aktörlere ev sahipliği yapacak" diye konuştu. Fuara katılan sektör temsilcileri standları dolaşarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Dağıtılan broşürleri ve bilgi notlarını toplayan turizmciler birbirleriyle fikir alışverişinde bulunmayı da ihmal etmedi. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.