Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı ödülleri sahiplerini buldu

24.12.2018 12:47

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı ödülleri sahiplerini buldu.

Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı ödülleri sahiplerini buldu

TİM tarafından düzenlenen Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı ödül töreni gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın katıldığı törende, Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması’na göre Türkiye genelinde en çok ihracat yapan ilk 10 firma ile 17 sektördeki ilk 3 firmaya ödülleri takdim edildi. 

2017 rakamlarına göre yapılan sıralamada IATI, 310 milyon doları aşan ihracatı ile Türkiye'nin en çok ihracat yapan 2. turizm şirketi oldu. Törende  IATI adına ödülü,  IATI Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aydın, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ‘dan aldı.

IATI, 2017 yılında 2 milyar TL’ye yaklaşan cirosu ile Türkiye’nin en büyük 141. şirketi konumuna yükselmişti. 2018 yılında cirosu 3 milyar TL’yi aşacak olan IATI’nin hizmet ihracatının da 400 milyon doları geçmesi bekleniyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto