Türkiye’den dünyanın zirvesindeki 2 otel! Fiyatları ise dudak uçuklatıyor..

12.05.2022 09:00

Tripadvisoronline seyahat acentesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da TravelersChoice Otel Ödülleri'nde ilk 10'a girenleri duyurdu. Dünyanın en iyi otellerinin seçildiği ödül töreninde Türkiye'den 2 otel yerini alarak ilk 10'a girmeyi başardı.

Türkiye’den dünyanın zirvesindeki 2 otel! Fiyatları ise dudak uçuklatıyor..

Her sene Tripadvisor tarafından verilen “TravelersChoice Otel Ödülleri” sahiplerini buldu. Gerçekleşen sıralama da ilk 10’da Türkiye’den iki otel yer aldı. Peki ‘En iyi’ olarak seçilen oteller arasında hangileri yer aldı.

Tripadvisor’ın her yıl verdiği ‘TravelersChoice Otel Ödülleri'nin kazananları belirlendi. Altı kıta ve 90 ülkeden kazanan otellerin seçildiği ödüllerde dünyanın en iyi 10 oteli belirlenirken listede Türkiye’den iki otel yer aldı. Dünya’nın en iyi 10 oteli listesine Türkiye’den iki otel girerken bu otellerin gecelik fiyatı merak konusu oldu.

İşte o otellerde kalmak isteyen iki yetişkin kişinin gecelik vereceği fiyat şu şekilde:

  • RomanceIstanbul Hotel: En düşük 3 bin 479 Türk Lirası
  • Kayakapı Premium Caves: En düşük 2 bin 335 Türk lirası

KAYAKAPI PREMİUM YÜZLERCE KAYADAN VE TARİHİ YAPILAN OLUŞTU

Kapadokya’nın başkenti Ürgüp’ün ilk yerleşim merkezlerinden olan ve “Ağalar Mahallesi” olarak tanımlanan Kayakapı Mahallesi eski görkemli günlerine Kayakapı Premium Caves – Cappadocia adı altında geri döndü.

Kayakapı Premium Caves – Cappadocia, UNESCO ve Dünya Kültür Mirası Merkezi tarafından desteklenmekte olup, yüzlerce kayadan ve tarihi yapıdan oluşmaktadır. 10. yüzyıl Kaya Kilise’si, Selçuklu Camii’si ve Aziz Yuhannes’in Evine ev sahipliği yapan bu tarihi mahallede eşsiz Ürgüp / Kapadokya manzarası ile konaklayabilirsiniz.

Tarihin ve uçsuz bucaksız manzara ile buluştuğu yer olan Kayakapı Premium Caves – Cappadocia’da ihtiyaçlarınız ve lüksünüz için dekore edilen 33 m2 ile 253 m2 arası farklı özellik ve kategoride Mağara Oda, Süit ve Konaklar yeni ev sahiplerini bekliyor.

ROMANCE İSTANBUL’DAKİ PADİŞAH GÖMLEKLERİNİN HİKAYELERİ

Romanceİstanbul Hotel’in internet sitesinde ise, konseptin tarihi öykülerine ve odalardaki gömleklerin ne ifade ettiklerine yer verilmiş. Romanceİstanbul’un öyküsü şöyle;

İstanbul, pek çok medeniyetin doğuşuna ve çöküşüne şahit olmuş efsanevi bir şehir, her köşesinde yeni bir sır saklayan gizemli bir yer ve dünyanın nihai bir sahibinin olamayacağının canlı kanıtı. Bu yüzden, bu muhteşem şehri ziyaretinizde otelimizde kalırken sizi, şehrin tarihini keşfinde rehberlik edecek Osmanlı sultanlarının tılsımlı gömlekleri ile unutulmaz bir yolculuğa davet ediyoruz.

Tılsım genellikle özel bir güce ve etkiye sahip objeler ve semboller olarak bilinirdi. Doğu ve İslam medeniyetlerinde kendine sıkça yer bulan bu konsept, tarih boyunca pek çok İslam devletinin hükümdarlarının kendilerine ait tılsımlı gömleklere sahip olmasına sebep oldu.

Tılsımlı gömlekler giymek Osmanlı sultanları ve önemli devlet adamları arasında bir gelenek haline geldi ve bu gömleklerin zafer getirici, kötülükten koruyucu, refahı sağlayıcı veya sahibinin ailesine huzur verici olduğuna inanıldı.

Otelimizin Osmanlı saraylarını aratmayan şıklığının bir parçası olarak da her odayı kendine ait hikayelere sahip tılsımlı bir gömlekle dekore ettik. Odalarımızda sergilenen her gömlek, Topkapı Sarayı’ndaki “16. Yüzyıl Sultan’ın Giysileri Koleksiyonu”nun birebir el yapımı kopyalarıdır.

Bu tılsımlı hikayeleri tamamlamak ve konuklarımıza göz alıcı şehir İstanbul’un büyüleyici efsanelerini anlatmak için, otelimizin her koridorunu şehrin gizemli ve ünlü binalarının el yapımı seramik minyatürleriyle süsledik.

Yukarıdaki sayfada, bize ilham veren her gömleği görebilir ve üzerlerine tıklayarak kendi benzersiz hikayelerini okuyabilirsiniz. Ve ortadaki resimde, koridorlarımızı süslemek için İstanbul’dan seçtiğimiz yapıları görebilirsiniz.

RomanceIstanbulHotel’de, sizlere her Osmanlı sultanının yaşamında büyük önemi olan tılsımlı gömlekler ile Osmanlı İmparatorluğu’nun tarihine ve zarafetine tanık olma fırsatı sunuyoruz. Her gömleğin hikayesi, tılsımının gizemlerini keşfederken sizi Osmanlı’nın geçmişinin büyülü dünyasına götürecek.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Kızılay'ın Batı Akdeniz Kan Merkezi binasında yangın

Kızılayın Batı Akdeniz Kan Merkezi bin..

Kızılay'ın Batı Akdeniz Kan Merkezi binasında yangın
Kiralık ev arayanlar dikkat! Kriterler değişti! İlan sitelerinden yeni dönem resmen başladı

Kiralık ev arayanlar dikkat! Kriterler..

Kiralık ev arayanlar dikkat! Kriterler değişti! İlan sitelerinden yeni dönem resmen başladı
Aman dikkat, peşinizdeler! Yaşlıları hedef alan 4 dolandırıcılık yöntemi!

Aman dikkat, peşinizdeler! Yaşlıları h..

Aman dikkat, peşinizdeler! Yaşlıları hedef alan 4 dolandırıcılık yöntemi!
Yatırımcılar dikkat! Uyarılar peş peşe geliyor! Gerçeğinden ayırt edilemiyor! Sahtecilik en çok çeyrek ve gramda

Yatırımcılar dikkat! Uyarılar peş peşe..

Yatırımcılar dikkat! Uyarılar peş peşe geliyor! Gerçeğinden ayırt edilemiyor! Sahtecilik en çok çeyrek ve gramda
Antalya'da kaçak sigara ve tütün operasyonu! 17 bin dolu makaron ele geçirildi!

Antalya'da kaçak sigara ve tütün opera..

Antalya'da kaçak sigara ve tütün operasyonu! 17 bin dolu makaron ele geçirildi!
Randevu alıp hastaneye gitmeyen şimdi yandı! Yeni önlemler yolda

Randevu alıp hastaneye gitmeyen şimdi ..

Randevu alıp hastaneye gitmeyen şimdi yandı! Yeni önlemler yolda