Turizmdeki son durum 'Back to Travel 2022' fuarında konuşuluyor

20.05.2022 11:41

Pandemi sonrası Tourexpi Genel Müdürü Hüseyin Baraner’in ev sahipliğinde Batı Almanya'da bulunan Frankfurt yakınlarındaki tarihi ve turistik Bingen şehrinde başlayan "Back to Travel 2022" (Seyahate dönüş ) fuarında ilk gün tamamlandı. Açılışta konuşan Baraner, “Bu fuar turizmin uyanması ve müşterilere hala dimdik ayakta olduğumuzun gösterilmesi açısından önemli” dedi.

Turizmdeki son durum 'Back to Travel 2022' fuarında konuşuluyor

Pandemi sonrası Tourexpi ve RTK Group destekleriyle ilk kez yüz yüze yapılan "Back to Travel 2022" (Seyahate dönüş ) fuarı açılış töreniyle başladı.

Back to Travel 2022 etkinliğine ev sahipliği yapan Frankfurt'un Bingen kenti

Frankfurt yakınlarındaki tarihi ve turistik Bingen şehrinde başlayan fuara Almanya’nın en önemli turizmcileri ve çok sayıda Türk turizmci katıldı.

Almanya’daki seyahat satışlarının yüzde 75’ni gerçekleştiren şirketlerin ve  patronları bizzat hazır bulunduğu fuarda  DRV Başkanı Norbert Fiebig, RTK CEO’su Thomas Bösl, Schmetterling CEO’su Ömer  Karaca, Schauinsland Alpha Reisebürolarının Genel Müdürü Albin Loidl  ile 8 bin Alman seyahat acentesi temsil edildi.

Back To Travel 2022'in ev sahibi Hüseyin Baraner

Fuarın açılış konuşmasını yapan organizasyonun ev sahibi Tourexpi Genel Müdürü Hüseyin Baraner, "Back To Travel 2022"nin turizmin uyanması ve müşterilerine hala dimdik ayakta olduğunu gösterilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Tourexpi Genel Müdürü Hüseyin Baraner fuarın açılışında konuşma yaptı

SEYAHAT ACENTELERİ ÇOK ÇETİN MÜCADELE GÖSTERDİ

Back To Travel 2022 fuarında bir sunum yapan Alman Seyahat Birliği ( DRV) Başkanı Norbert Fiebig, pandeminin son iki yılını gözden geçiren ve önümüzdeki zorluklara ilişkin görüşlerini sundu. Fiebig fuara gelen acentelerin çok sayıda seyahat uzmanına sektörün itibarını yüksek seviyede tutmaya çalıştıkları için teşekkür ederken, "Siz seyahat acenteleri bu süre zarfında çok iyi bir iş çıkardınız ve bu her zaman yeterince takdir edilmedi” dedi.

Alman Seyahat Birliği ( DRV) Başkanı Norbert Fiebig

Başkan Fiebig yaptığı sunumda gelen rezervasyonların özellikle yaz için çok iyi olduğunu dünya genelinde  2019 rakamlarının aşılmasının şaşırtıcı olmayacağını belirterek, hala aktif olarak üstesinden gelinmesi gereken büyük zorlukların olduğunu söyledi. Seyahat acentelerinin çevrimiçi Online pazarlama konusunda çok daha güçlü hale gelmesi gerektiğini ifade eden Fiebig,  “Çevrimiçi aktivitelerinizi ve müşteri sadakatinizi güçlendirmeniz gerekiyor.  Zincirlerinizin ve işbirliklerinizin size sunduğu tüm teknik imkânları kullanın ve sunduğunuz katma değeri müşterilerinize anlatın” ifadelerini kullandı.

RTK CEO'su Thomas Bösl fuarda bir sunum yaptı

3 bin seyahat acentesinden oluşan Schmetterling’in Türk kökenli Genel Müdürü Ömer Karaca ve 4200 seyahat acentesi  RTK’nın Genel Müdürü Thomas Bösl yaptıkları konuşmada Dijitalleşmenin zorlukları, kalifiye işçi sıkıntısına dikkat çekerek sürdürülebilirlik konularına vurgu yaptı. Bösl yaptığı konuşmada RTK satış elemanlarının satış işlemini kolaylaştırmak için yaptıkları yenikleri tanıttı. Thomas Bösl, sektörü etkileyen önemli  konulara değinerek seyahat endüstrisini Almanya'da turizm için daha fazlasını yatırım yapmaya çağırdı.

Back to Travel 2022'ye katılan Corendon Turizm Grubu

Bösl pandemi sırasında seyahat davranışı değiştiğini ifade eden RTK Genel Müdürü Thomas Bösl, “Artık bir çok müşteri kendi ülkesinde tatil yapmak istiyor. Ayrıca sürdürülebilirlik konusuna daha fazla odaklanılması lazım.  Politikacıların ne dediğini bekleyip göreceğiz, ancak  kendimiz de aktif olmalıyız ve iklimin koruması için parametreleri belirlemeliyiz” dedi. Kalifiye işçi sıkıntısına da değinen Bösl, "Gençlere turizm için ilham vermeliyiz,  Gençleri turizm konusunda heyecanlandırmalıyız” şeklinde konuştu. Schmetterling CEO’su Karaca ise satış elemanlarını çok kanallı satışın altyapısının güçlendirmeye çağırarak, “Henüz çok geç değil, çok kanal donanımı ve güçlü bir altyapı ile sahada ilerleyebiliriz” şeklinde konuştu.

Eyalet Bakan Yardımcısı Petra Dick-Walther

Eyalet Bakan Yardımcısı Petra Dick-Walther yaptığı konuşmada turizmin özellikle yerel noktalarda büyümediği için çok daha destek vereceklerine ve böyle bir organizasyonu kendi eyaletlerinde yaptığı için Hüseyin Baraner’e teşekkür etti.

Fuarı TGK Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Mevlüt Yeni ve çok sayıda basın mensubu da yakından takip ediyor

BAKAN ERSOY SUNUM YAPACAK

Türkiye ve Avrupa’dan çok sayıda basın mensubunun davet edildiği turizm fuarına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’da katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Alman büyük seyahat acente gruplarının CEO’ları ile görüştü

Bakan Ersoy Almanya’da satışı yönlendiren büyük seyahat acente gruplarının CEO’ları ile görüşme gerçekleştirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Hüseyin Baraner

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy bugün ise fuarda Almanca olarak çok kapsamlı bir Türkiye sunumu yapacak.

Bakan Ersoy bugün Almanca bir sunum yapacak

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden 16 ilçeye yağış uyarısı 19.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden 16 ilçeye yağış uyarısı 19.4.2024
Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabancıların yeni gözdesi İstanbul oldu!

Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabanc..

Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabancıların yeni gözdesi İstanbul oldu!
Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Özel Konseri'nde büyük sürpriz! Orhan Baba'dan yeni şarkı müjdesi!

Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Ö..

Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Özel Konseri'nde büyük sürpriz! Orhan Baba'dan yeni şarkı müjdesi!
Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı

Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı

Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı
Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem

Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde ..

Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem
Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! Kavga ettiği şüpheli gözaltında

Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! ..

Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! Kavga ettiği şüpheli gözaltında