Turizmde Rus pazarı yüzleri güldürüyor

13.09.2017 22:54

TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Rus pazarındaki yüksek seyrin beklentilerin üzerinde olmasının turizme katkısının önemli olduğunu belirtti.

Turizmde Rus pazarı yüzleri güldürüyor

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Türkiye'nin bu yıl lokomotif pazarının Rusya Federasyonu ve Bağımsız Devletler Topluluğu olduğunu belirterek, "Başta Rusya Federasyonu olmak üzere arkasından hemen Ukrayna ve diğer Türki Cumhuriyetlerden gelen rakamlarda özellikle kıyı bölgelerin tümünde olumlu artışlar ve ciddi boyutlara ulaşan rakamları da görmek mümkün" dedi.

"2014 RAKAMLARINA YAKIN SAYILARI GÖRMEK MÜMKÜN"

An itibariyle bu pazarların hepsinde durumun beklentilerin de üzerinde gittiğini vurgulayan Osman Ayık, "Şu an itibariyle 2015 rakamlarının üstüne çıkmaya başladık. Yavaş yavaş da 2014 rakamlarına yakın rakamları görmek sanki mümkün olacak gibi gözüküyor, önümüzdeki süreç içerisinde eğer herhangi bir değişiklik olmadığı takdirde, politik ya da siyasi anlamda başka bir farklılık yaşanmadığı takdirde bu akışın bu şekilde devam etmesini bekliyoruz" diye konuştu.

TURKIYE OTELCILER FEDERASYONU (TUROFED) BASKANI OSMAN AYIK, RUS PAZARINDAKI YUKSEK SEYRIN BEKLENTILERIN UZERINDE OLMASININ TURIZME KATKISININ ONEMLI OLDUGUNU BELIRTIRKEN, AVRUPA PAZARINDA OZELLIKLE ALMANYA VE HOLLANDA'DA DUSUSUN DEVAM ETMESI NEDENIYLE 2016 YILININ BILE GERISINDE SEYRETTIGINI SOYLEDI.(FOTO:KEMER-DHA)

"AVRUPA PAZARINDA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR"

Avrupa pazarındaki sıkıntının ise devam ettiğini kaydeden Osman Ayık, şöyle dedi:

"Özellikle Almanya ve Orta Avrupa pazarında sorunlarımız şu an itibariyle aşılmış gibi gözükmüyor. Rakamlarımız 2016 rakamlarının da gerisinde seyrediyor. Ama Avrupa'da İngiltere pazarı geçen seneyle kıyaslandığında daha rahat giden, daha olumlu giden bir pazar konumunda ve yan pazarlar Avrupa'da işte Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Baltık Cumhuriyetleri gibi yan pazar diye eski demir perde ülkelerini dikkate alırsak bu pazarların hepsinde olumlu gelişmeler var. Bütün bunların hepsinin sonucu olarak Almanya ve Orta Avrupa'da da siyasi gerginlik ve tansiyon azaldıkça oralardan da yılın kalan döneminde bir miktar hareketlenme olmasını bekliyoruz. Ama bu bizim belki de şu ana kadar yaşadığımız Avrupa pazarlarındaki kayıpları telafi için yetmeyecek ama genel anlamda bakıldığında 2017 yılı bizim için 2015 ve 2016'nın arkasından gelen çıkışın tekrar başladığı, geleceğe birazcık daha umutla bakacağımız bir sezon halinde olacak diye düşünüyoruz."

(DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto