TURİZMCİLERDEN AÇIKLAMA

01.01.1970 00:00

Antalya Valiliği tarafından kamuya açık piknik alanlarında ve park halindeki araçlarda alkol almayı yasaklandı.

TURİZMCİLERDEN AÇIKLAMA

Alınan karar ile ilgili Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık ve Akdeniz Turistik Otelciler ve Birliği Başkanı Erkan Yağcı mygazete.com´a özel açıklamalarda bulundu. 

Alınan kararı yorumlayan Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık: ‘Alınan bu kararın ardından Antalya Valimiz Münir Karaoğlu ile bir telefon görüşmesi yaptım. Valimiz konunun yanlış anlaşıldığını yanlış yerlere çekildiğini söylediler. Bahse konu kararın şehrimizde alkol tüketilen (Otel, Bar, Restoran, Pub, turizm belgeli tesisler vb…) mekânları içermediğini Antalya’nın “huzur ve güvenliği ile kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçun aydınlatılması amacıyla” alındığını söylediler. Aslına bakıldığın bu yasa yada karar yıllar öncesi alınmış bir karardı. Kabahatler Kanununa göre bunlara uyulmak zorunda ve cezai müeyyideside var. Fakat bence zamanlama olarak yanlış bir zamanda bu açıklama yapıldı‘ dedi

´ALGI OPERASYONU YAPILIYOR´

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı ise konu hakkında şunları söyledi: ‘Valiliğin yayınlamış olduğu bildiriye baktığımda daha önceden yaşanılmış birkaç adi olaylar vardı ve kamu güvenliğini sağlamak amacıyla bu kararın alındığı fikrindeyim. İşletmelerin ya da turistlerin bu karardan etkileneceğine de çok düşünmüyorum. Zaten yeterince bir zor ve hassas dönemden geçiyoruz. Ülkemiz ve Antalya’mız üzerinde çeşitli algı operasyonları yapılıyor. Bunları doğru anlamak gerekiyor. Antalya dünyada en çok ziyaret edilen 12’nci şehir ve her yıl 12 milyondan fazla turist ağırlayan bir başarı öyküsü turizm başkenti. Dolaysıyla Antalya’da alkol yasaklanıyor gibi bir imajın yaratılması son derece yanlış ki alınan kararda da alkol yasaklanmıyor. Bu karar ile kamu güvenliği ve adli olayların önüne geçilmesinin hedeflendiğini düşünüyorum’ ifadelerini kullandı.

(Emre Gündoğdu - mygazete.com )

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto