Turizm sektöründeki büyük rekabet davasında yeni gelişme

02.08.2019 16:24

Pegas ve Anex’in  IATI ile haksız rekabet ettikleri gerekçesiyle aldıkları para cezalarının iptali için açtıkları dava İdare Mahkemesi’nden sonra Danıştay tarafından da  reddedildi. Böylece Rekabet Kurumu’nun 2016 yılında kestiği idari  para cezaları onanmış oldu. IATI’nin açmış olduğu tazminat davaları hız kazandı.

Turizm sektöründeki büyük rekabet davasında yeni gelişme

2013 yılında IATI, ortak hareket ederek rekabeti engelleledikleri sebebiyle Tez Tour, Pegas, Odeon ve Anex’i Rekabet Kurumu’na şikayet etmişti.

3 yıl süren araştırma sonucunda 2016 yılında, Rekabet Kurumu,  bu 4 şirketin yatay ve dikey anlaşmalar veya uyumlu eylem içinde rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 4054 sayılı kanunun 4. maddesini ihlal ettiklerine karar verip idare para cezası ile cezalandırılmıştı.

Yapılan değerlendirme sonucunda; Alkan Grup Turizm İşletmeleri A.Ş.’ye 1.933.445,40 TL, Antalya Pegas Otelcilik Turizm İnşaat Taşımacılık ve Ticaret Ltd. Şti.’ye 2.857.031,67 TL, Odeon Turizm İşletmeciliği A.Ş.’ye 3.460.081,07 TL, V Turizm Seyahat Acentalığı Taşımacılık İnş. Tic. A.Ş.’ye (Anex) 77.411,76 TL idari para cezası kesilmişti.

Pegas ve Anex’in idari para cezalarının iptali için açtığı davalar bugün Danıştay tarafından reddedildi ve daha önce verilen para cezalarının onanmasına karar verildi.

Yüksek Mahkeme’nin aldığı bu nihai karar ile para cezalarına itiraz ve temyiz süreci tamamlanmış oldu

2016 yılında verilen idari para cezalarının Yüksek Mahkeme tarafından onanması ile IATI’nin bu dört şirkete karşı açmış olduğu tazminat davalarının da hız kazanması bekleniyor.

Compass Lexecon gibi uluslararası hasar / tazminat değerlendirme şirketleri ile yurt içindeki akademisyen ve uzmanlar IATI’nin alabileceği tazminat miktarının milyonlarca dolar olabilecegini öngörüyorlar.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto