Turizm cenneti Antalya yine rekora koşuyor

20.06.2019 11:56

Antalya, turizmi sayesinde her yıl milyonlarca turist ağırladı. Bu yılda 20 milyon hedefle rekor bir beklenti içerisinde. Kente gelen turistlerin sayısı her geçen gün hızla artmakta.

Turizm cenneti Antalya yine rekora koşuyor

Dünyanın en iyi turizm merkezlerinden biri olan Antalya turist akınına uğramaya devam ediyor.

Mayıs ayında 174 ülkeden bir milyon 700 binin üzerinde turiste ev sahipliği yapan Antalya’da 20 milyon hedefle rekor beklentisi var.


Yabancı turist ağırlamada Türkiye’de birinci, dünyada ise üçüncü sırada yer alan Antalya 407 adet 5 yıldızlı otelleriyle bu yıl da birçok turiste ev sahipliği yapıyor.

Aynı zamanda Antalya, dünyaca ünlü sahilleri, tarihi dokusu, doğa harikası alanları, eğlence mekanları ve sosyal yaşam alanları ile hizmette ve kalitede sınır tanımıyor.

 
Her yıl dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ağırlayan Antalya’da sezonun açılmasıyla birlikte hareketlilik başladı.

Geçtiğimiz yılda 14 milyona yakın turist ağırlayarak rekor kıran kentte bu yıl 20 milyon turist hedefiyle rekor bekleniyor. Yılın ilk 5 ayının rakamlarına bakıldığında bu hedefe rahatça ulaşılabileceği gözlemleniyor. 

Antalya, Mayıs ayında 174 ülkeden bir milyon 700 binin üzerinde turiste ev sahipliği yapmış ve şu ana kadar bu sayı 4 milyona ulaştı. Ayrıca kenti ziyarete gelen turist sayısında %19 artış görüldü. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto