Terör Almanların tatilini vurdu…

24.10.2017 11:27

MYGazete.com yazarı Recep Yavuz geçtiğimiz günlerde yayınlanan Alman turistlerin tatil davranışlarını analiz etti.

Terör Almanların tatilini vurdu…

MYGazete.com yazarı Recep Yavuz Alman Tatil araştırma şirketi Reise Analyse Fur 2017 yılına dair Almanların tatil davranışlarına dair ilk yayınlanan raporu analiz etti..  Rapora göre Dünya genelindeki terör olayları seyahatten vazgeçmeyen Alman halkının tatil planlarını önemli ölçüde etkiledi. Almanların %38 terörün tatil planlarında çok önemli bir faktör olduğunu belirtiyor. Almaların %41 bir İslam ülkesini ziyaret etmek istemiyor. Alman turistlerin %18 arzu ettikleri tatil ülkesine gidemedi. Tatil taleplerinden vazgeçmeyen Almanların %70  i güvende bir tatili tercih ediyor.

Geçtiğimiz yıl 68 milyon Alman en az beş gün olmak üzere tatil yaparak 67,5 Milyon Avro harcama yaptı. Almanların tatil harcamaları ortalaması kişi başı 982 € olarak gerçekleşti.

Bununla birlikte 33 milyon Alman 2-4 arasında 80 milyon seyahat yaparak 20 milyon Avro harcadı. Böylelikle Almanlar 2016 yılında seyahatler için 87,5 milyon Avro harcamış oldular

TERÖR EN ÇOK TÜRKİYE, FRANSA VE KUZEY AFRİKA’YI ETKİLEDİ

2015-2016 yılında meydana gelen Terör olayları 2016 yaz sezonunu oldukça etkiledi. Bu sebeple Türkiye paket turları 2015 yılına göre %23, Kuzey Afrika %29 ve Fransa %15 oranında bir düşüşe yol açtı. Bu vesile ile İspanya, Yunanistan, Avusturya, Hollanda ve İskandinav ülkelerine giden Alman turist sayısı arttı.
Bütün bu gelişmelere rağmen Türkiye ve Mısır Almanlar için hala önemli ve vazgeçilmez tatil destinasyonları olarak kaldılar.

TATİL HARCAMALARI ARTTI, OTELLER HALA VAZGEÇİLMEZ

2015 yılında kişibaşı tatil harcaması 954 € olan Almanlar 2016 yılında tatil için kişibaşı 983 € harcadılar. Ortalama tatil süresi 2016 yılında 12,6 gün olarak gerçekleşti. Almanların %39 tatil için Uçak tercih ederken, % 47 si araba, %6 sı otobüs, %6 sı tren kullandı. 
Yurt dışı tatillerinin % 55 otel, %20 Tatil köyünde gerçekleşti. 


 
ALMANLARDA UZAK DESTİNASYONLARA RAĞBET ARTIYOR

Geçtiğimiz yıl Almanların % 8 Avrupa ve Akdeniz dışında kalan uzak destinasyonları tercih ettiler. 5 milyonun üzerinde Alman turist böylelikle tatillerini ülkelerinden çok uzağında geçirdi. Güney Doğu Asya ve Birleşik Arap Emirlikleri en çok tercih edilen tatil destinasyonları oldu. Kuzey Amerika ve Karibik tercihlerde ön sıraları aldı.

ŞEHİRLERDE LONDRA ÖNDE

Metropol şehir ziyaretlerinde 1 milyon 200 bin Alman ziyaretçiyi çeken Londra açık ara önde. Viyena, Paris , Prag ve Amsterdam Alman turistlerin en çok ziyaret ettiği şehirler oldu. Almanya içinde Berlin 5 milyon 600 bin ziyaretçi ile yine başı çekiyor.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto