SunExpress 30.yılında 40 yeni uçak Antalya'da kullanılacak

03.12.2019 11:05

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress 30 yılını kutladı. Antalya'da yapılan kutlamalara Antalya Valisi Münir Karaloğlu, SunExpress Genel Müdürü Jens Bischof, Sun Express Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan katıldı.

SunExpress 30.yılında 40 yeni uçak Antalya'da kullanılacak

Bu yıl havacılık ve turizmde 30. yılını kutlayan Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress’in yıl dönümü çerçevesinde, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, SunExpress Genel Müdürü Jens Bischof, Sun Express Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan, basın mensuplarıyla merkezi Antalya’da bir araya geldi. 

SunExpress Genel Müdürü Jens Bischof, ‘Benim İçin burada olmak büyük bir zevk. SunExpress 1989 yılında kuruldu. 30 yıl geçti. Tam bir rekor yılı gördük Antalya turizminde. 15 milyon ziyaretçiyi Ocak ayında gördük.

Bu geçmişe oranla büyük artıştır. Sadece Antalya'da olan bir şirket değil. Havacılığın bölgesinde büyük ve başarılı bir havayolu şirketiyiz. Antalya turizminin de önemli bir parçasını temsil ediyoruz.

1700 arkadaşımız Antalya'da görev yapıyor. Ana yuvamız Antalya'dır. İlk uçuşumuzu Antalya'da yapmıştık. Diğer hava yolları bocalarken biz çok ivme yakaladık. 2019 yılına ulaştık ve 2020 yılında da rekorlara koşacağız.

Antalya'ya iki uçak daha katıyoruz ve 27 uçağımız olacak. Yüzde 10 daha kapasitemiz artacak. Antalya'nın çok güzel kışı var. Kışın 38 yere uçacağız. 17'si orta Avrupa'ya ve diğer uçuşlar ise diğer yerlere uçacağız.

Orta Doğu ve diğer coğrafyalara uçmaya devam edeceğiz. Kapasitemizi de genişleterek fazla kişiyi Antalya'ya çekmek olacak. Antalya’dan Almanya’ya 7'den fazla uçuş gerçekleştirmekteyiz.

SunExpress olarak 5. en büyük tatil merkezlerine uçuş gerçekleştiren firma olduk. Yatırımlarımızı gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz. Yeni uçak alım talimatları verdik. 42 uçak alımı için emir verdik. Bunlar Antalya'da kullanılacak. Hangarı ve teknik servisi oluşturulmuş bir hava yolu firması olacağız.

Bu aynı zamanda kalifiyeli iş imkânı da sunacak. Biz alçak gönüllü olmaya devam edeceğiz. Başta Antalya Valisi olmak üzere bizlere büyük destek verilmektedir. Güçlü bir şekilde bu ortaklık ve dayanışma sayesinde ayakta duruyoruz.

İş ortaklarımız da bizim ayaklarımızın yere sağlam basmamızı sağlamakta. 30. yılımızı tarihi bir mekanda kutlayacağız. SunExpress olarak Türkiye turizm sektöründe bel kemiği olmaya devam edeceğiz.

Antalya'ya şehir olarak güveniyoruz. Bu yüzden de yatırımlarımızı Antalya'da yapıyoruz. Güvenilir bir ortak olarak görüyoruz Antalya'yı. Biz Antalya ile çok daha güzel hizmetler üreteceğiz” dedi.

Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: 

“SunExpress’in kutlamalarının başında ilk buluşmamızda büyük heyecan içindeyiz. SunExpress dünya devi THY ve Luftthansa iki büyük iştirakin 1989 yılında Antalya merkezli olarak kurulmuş bir hava yolu işletmesiyiz.

SunExpress Frankfurt'ta ve Antalya'da olmak üzere iki genel müdürlüğümüz var. 2006'da İzmir üssümüzü oluşturmuştuk. Antalya, İzmir ve Frankfurt olmak üzere üç kanaldan hizmet veriyoruz.

1990 yılında 57 personelimiz ile ilk uçuşa başladık. 2001 yılında tarifeli uçuş yapan ilk yine SunExpress oldu. 2012 yılında Anadolu’dan Avrupa'ya uçuş gerçekleştiren yine SunExpress olmuştur.

Büyüyen filomuzu kışın da verimli bir şekilde operasyon yapabilmek tek hedefimiz oldu. 2010 yılında Anadolu Jet’in tüm operasyonunu SunExpress üstlendi. Operasyonu biz yapıyoruz, ticaretini THY yapıyor.

2014 yılında başlayan yeni Boeing yeni nesil uçaklar devreye sokuldu, yakında 10 uçak hizmet vermeye başlayacak. 66 yeni nesil model uçaklar yine bünyemize katılacak.

Uçak yenileme operasyonlarımız devam etmektedir. 2018 yılında en güvenilir hava yolu seçildik. THY birinci SunExpress ülkemizde hizmet vermeye devam ediyor. 1989 yılında başlayan trend yükselen trendle bugüne gelinmiştir.

SunExpress 2020 yılında 87 uçak ile hizmet vermeye devam edecek. Antalya'da uçuş kapasitesini yükseltiyoruz. Bu artış Antalya turizmine de ivme kazandıracak. Yaz kış turist akışını muhafaza etmek istiyoruz.

Bizim varlık nedenlerimizden biri budur. Yükseltilmiş kabin hizmetleri ile Avrupa'dan konforlu ve üst standartta yolcu taşımaya devam edeceğiz.

Bu sayede golf turizmi, yüksek harcama potansiyeli olan turistleri, kaliteli kabin hizmetlerimiz ile Antalya'ya ulaştıracağız. 2016 yılından itibaren büyüyen bir kapasite var. SunExpress en kötü döneminde bile Antalya’ya olan ilgisini her zaman göstermiştir.

Antalya'da turizmin tüm paydaşlarımız ile sürekli dayanışma içindeyiz. SunExpress 30'dan fazla ülkeye 90 noktaya tarifeli uçak uçuşları gerçekleştirmekteyiz. Tahran başta olmak üzere birçok İran’ın şehirlerine uçmaktayız.

Orta Doğu'da uçuşlarımız devreye girmiştir. Antalya üzerinden 23'den fazla ülkeye uçuşlar gerçekleştirmekteyiz.1700 çalışanımız Antalya'da istihdam edilmektedir. 4.200 kişi de İzmir'de görev yapmaktadır.

Havayolları firmaları arasında en büyük istihdam yaratan firma SunExpress.

87 uçağımızın bakımını Antalya'da yapacağız. Teknik hizmet veren mühendis kadrolarımızın sayısı bine yaklaşıyor yakında 2 bine ulaşacağını ümit ediyorum.

Hangar yatırımımız 35 milyon Euroluk bir yatırım olacak. Burada sadece inşaat yatırımı yapmıyoruz. Karlılık açısından bakarsak yaklaşık önümüzdeki yıl yüzde yirmilik bir orana ulaşacağız."

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Deniz Filiz ise, “Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Antalya dünyanın göz bebeği. 16 milyon yabancı, 4 milyon yerli misafirimize ev sahipliği yapıyoruz.

Türkiye'nin yüzde 60 sayısını biz misafir etmekteyiz. Antalya’nın tanıtım ve kalkınmasında SunExpress büyük destek vermektedir. Antalya’yı tanıtan uçak giydirmeler de bizleri mutlu etmektedir.

2020 yılı dönemindeki plan ve programlar bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. 2020'de 5 milyon koltuk ile rekor peşinde koşan SunExpress’in çalışmalarının daima yanındayız. Gurur duyulacak çalışmaları Antalya'da gerçekleştiren tüm dinamizmlere teşekkür ederim” diye konuştu.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise şunları söyledi:

“Antalya ve Türk turizm için 30 yılını kutlayan firmanın çaba ve gayretini takdirle karşılıyoruz. THY ile yüzde elli elli kurulan ortaklık Antalya için çok şey ifade eden bir hava yolu şirketi SunExpress.

Verilen rakamlar ile SunExpress bugün hem Türkiye'de ve Almanya'da merkezleri olan çok önemli bir hava yolu şirketi olmuştur.

Antalya'dan 8 ayrı şehre ayrı tarifeli uçuşları var. Önümüzdeki yıllarda şehir sayısını ve sefer sayısını arttırmak gerekiyor diye düşünüyorum. İç ve dış turizmde SunExpress’in çok önemli bir yeri var.

Haritanın batısında baktığımızda gayet iyiler. Ancak doğusunu da düşünmek ve yeni pazarlara ve çeşitlendirmeye ihtiyaç var. SunExpress’in varlığı ile doğuda ve uzak doğudaki varlığını hissettirecektir.

Çin ve Hindistan pazarına SunExpress'in girmesini arzu etmekteyiz. 30. yıl önemli bir yaş kutlamasıdır.

2016 krizinde SunExpress’in çok değerli yöneticileri ile çok yakın dayanışma ve katkılarını gördük. THY ile el ele veren bu kuruluşumuzun bu başarıya ulaşmasında emeği geçen herkesi bir kez daha kutlarım. 2020'de çift haneli büyümeye devam edeceğimize inanıyorum. 

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan ise, ”En büyük portföye sahip bir tur operatörüyüz. İstikrarlı büyülerimizi dijital alanlar ve direk yolcumuza temas eden unsurlarla devam etmekteyiz. Yaz kış kapasitemizi arttırmaya devam edeceğiz. Yazın günde 7 uçuş yaptığımız destinasyonumuz var. Kışın bunu sağlamak zor olabiliyor.

Toplantıda, SunExpress Genel Müdürü Jens Bischof, Antalya’nın ilk Uçak Bakım - Onarım Merkezi’ni hizmete açmak için çalışmalara başladıklarının müjdesini verirken, Antalya ve Türk turizmini geliştirmek için yapılan çalışmalar ve Antalya’dan sunulan yeni destinasyon ve seferler ile ilgili bilgileri de basın mensupları ile paylaştı.

Havacılık ve turizmde 30 yıllık başarı öyküsü

1989 yılında Almanya’dan Antalya’ya olan turizm akışını desteklemek ve ileri taşımak amacı ile Türk Hava Yolları ve Lufthansa işbirliği ile kurulan SunExpress, bir uçak ve 57 çalışan ile başladığı havacılık serüvenine bugün filosundaki 84 uçak ve 35 milletten 4,200’den fazla çalışanı ile devam ediyor.

Operasyonlarına tek bir uçakla 2 Nisan 1990’da Frankfurt - Antalya uçuşu ile başlayan ve aynı yıl Almanya’dan Antalya’ya 100.000 yolcu taşıyan SunExpress, 2019 yılını merkezi Antalya’da işlettiği 25 uçak, 44 destinasyon ile Antalya arasında 4.5 milyon yolcu ile kapatmayı hedefliyor. 

Türkiye’nin ikinci en büyük hizmet ihracatcısı

2018 yılında 10 milyon yolcuyu hayallerinin tatiline ve sevdiklerine uçuran havayolu, Orta Avrupa’dan Türkiye’ye gerçekleştirdiği turistik uçuşların yanı sıra Türkiye’de iç hat uçuşlarıyla da etnik trafiğin bel kemiğini oluşturuyor.SunExpress, 2019 Skytrax’e göre Türkiye’nin En İyi, Dünyanın 5. En İyi Tatil Havayolu, Almanya’nın En Dakik Havayolu, 2019 SAFA verilerine göre Türkiye’nin En Emniyetli Havayolu, Türkiye’nin İkinci En Büyük Hizmet İhracatçısı gibi pek çok başarının da sahibi oldu.

“Antalya’nın ilk uçak bakım onarım merkezi”

Toplantıda SunExpress Genel Müdürü JensBischof, Antalya Havalimanı’nda açılacak olan SunExpress Uçak Bakım-Onarım Merkezi ile ilgili olarak, “Antalya’nın en büyük ve en fazla istihdam sağlayan şirketlerinden biri olarak, Antalya ekonomisine ve turizmine daima destek vermeye devam ediyoruz. 2021 sonuna kadar hizmete açmayı öngördüğümüz bakım-onarım merkezimiz için ciddi miktarda yatırım yaptık. Antalya merkezli bir havayolu şirketi olarak, bu yatırımla bölge ekonomisine katkı sağlamanın yanı sıra istihdam yaratmayı da amaçlıyoruz” dedi.

Bischof, projenin Antalya’da bir ilk olacağını ve merkezin ilk etapta SunExpress uçaklarına daha sonrasında ise diğer firmalara da hizmet vereceğini sözlerine ekledi. 

Antalya’da rekor koltuk arzı ve yeni destinasyonlar

Antalya’yı hem iç hem dış hatlarda direkt tarifeli seferlerle en fazla noktaya bağlayan havayolunun SunExpress olduğunu belirten Bischof, “SunExpress, Türk turizm taşımacılığının belkemiği ve aynı zamanda da Antalya’nın ana taşıyıcısı konumundadır. Her yıl Antalya’ya olan kapasitemizi rekor seviyede artırıyoruz. 2019 yazında, Türk turizminin başkenti Antalya’ya 3.7 milyon koltuk kapasitesi sunmuştuk.

Bu yıl, 2020 yazında ise iç ve dış hatlarda toplamda 5 milyon koltuk ile tarihimizin en yüksek arzını gerçekleştireceğiz” dedi.

Bischof, Antalya’ya konumlandırılan uçak sayısının 2020 yaz sezonu başlangıcı itibariyle 25’ten 27’ye çıkaracaklarını sözlerine ekledi. 

SunExpress, 2019/2020 kış tarifesi çerçevesinde ise Antalya’dan hem iç hatlarda hem de dış hatlarda frekans artışı sunuyor.

SunExpress, iç hatlarda Antalya’dan İzmir’e uçuş sayısını günde 4 sefere, Adana’ya günde 2 sefere, Trabzon ve Samsun’a haftada 3 sefere çıkardı.

Dış hatlarda ise Antalya’dan Düsseldorf, Köln, Berlin, Hamburg, Hannover, Frankfurt, Münih ve Stuttgart’a günlük uçuşlarını arttıran SunExpress, Avusturya’nın başkenti Viyana’ya artık haftada 6 sefer düzenliyor.

Antalya’dan Basel ve Zürih’e cazip hafta sonu uçuşları sunan SunExpress, tüm kış sezonu boyunca dünyanın en popüler turizm merkezlerinden Paris’e de her Cumartesi sefer düzenliyor. Şubat ayından itibaren haftada 2 kez Kopenhag seferlerine başlayacak olan SunExpress, Billund’a da haftada 1 kez sefer sunacak.
                                        

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto