SAYD'dan koronavirüs ile mücadele çağırısı

03.01.2021 23:46

Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) Genel Sekreteri Mehmet Gem koronavirüs ile mücadele ile ilgili basın açıklamasında bulundu. SAYD Genel Sekteri Gem, turizm sektörünü yeniden yükselmesini ve 40 milyar dolar gelir seviyelerine ulaşmasını sağlayacak tedbirleri yapılan açıklamada sıraladı.

SAYD'dan koronavirüs ile mücadele çağırısı

SAYD Genel Sekreteri Mehmet Gem yaptığı yazılı açıklamayla 2021 yılı turizm sezonunun kaybedilmemesi için yapılması gerekenleri sıraladı. Salgınla mücadele için maske, mesafe, hijyen kurallarının yanında yeni tedbirler almak zorunda olduğunu belirten Gem, 'Turizm sektörünün yeniden şaha kalkarak ‘V’ tipi bir yükselişi yakalaması ve 40 milyar dolar gelir seviyelerine ulaşması ancak yukarıda tedbirlerle mümkün olacaktır' ifadelerinde bulundu.

Mehmet Gem açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Turizmin başarısı salgınla mücadeledeki başarıya bağlı… Turizmciler olarak ciddi ve rasyonel tedbirler bekliyoruz.

Koronavirüs salgınıyla mücadelede iç ve dış kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin turizm sektörü açısından kritik önem taşıdığına inanıyoruz. Bu konuda 23 Kasım 2020 tarihinde yayınladığımız basın bildirisinin ardından, Sağlık Bakanlığımızın verileri açıklama şeklini, tüm kamuoyunun da arzu ettiği şekilde açıklamaya başlamasından turizm sektörü olarak ziyadesiyle memnun olduk.

Ülke olarak salgınla mücadelede çok önemli bir eşikteyiz. 2021 turizm sezonuna yönelik umutların yeşerdiği bir dönemde ülkemizin vaka sayısı artışında halihazırda dünyanın ilk birkaç ülkesinden biri olmasını başta turizm seyahat acentaları olmak üzere tüm turizm sektörü olarak kaygı ile takip etmekteyiz. Artık salgınla mücadele için maske, mesafe, hijyen kurallarının yanında yeni tedbirler almak zorundayız.

Ülkemizde uygulanan hafta sonu kısıtlamalarının yanında vaka takip tedbirlerinin çok katı bir şekilde uygulamaya konulması gerekiyor. Salgına karşı başarılı olan ülkelerin mücadele yöntemlerine bakıldığında yaygın şekilde günlük test sayılarını arttırdıkları ve filyasyon tedbirlerini taviz vermeden kararlılıkla uyguladıklarını görüyoruz.

Virüsünün mutasyona uğradığı ve bu yeni haliyle bulaşma hızının eskisine oranla çok daha yüksek oranda bulaşıcı olabileceğini dikkate alacak olursak, milyonlarca insanı evine oturtmak kadar pozitif vakaları disiplinli bir şekilde takip ederek kontrol altında tutmalı ve yeni bulaşmaların önünü almalıyız.

 Yeni yılla birlikte salgının tamamen kontrol altına alınabilmesi için, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere devletimizin pozitif vaka takibini taviz vermeden sürdürmesi gerekmektedir. Kurallara uymayan pozitif vaka ve temaslıların, başta Kredi Yurtlar Kurumu’na ait öğrenci yurtları ve bölgelere göre koşulları uygun olan kamu misafirhaneleri ve tesislerinde 14 gün karantinada tutulması salgınla mücadeledeki başarıyı mutlak surette arttıracak hastalığın normal düzeylerde seyretmesini sağlayacaktır. Bütün bunları yaparken de olabildiğince açık ve şeffaf olunmalıdır.

Ayrıca, aşılama çalışmalarının başladığı ülkelerde %90 oranında aşılama rakamlarına ulaşılamadan hastalığın kontrol altına alınmasının imkânsız olduğu hepimizin malumudur. Önümüzdeki aylarda ülkemizde başlayacak olan aşılama sürecinde de tedbirlerin bu bilinçle gevşemeden devam etmesi gerekmektedir.

Turizm sektörünün yeniden şaha kalkarak ‘V’ tipi bir yükselişi yakalaması ve 40 milyar dolar gelir seviyelerine ulaşması ancak yukarıda dile getirdiğimiz salgınla ilgili tedbirlerle mümkün olacaktır. Ülke olarak hangi koşulda olursa olsun salgınla mücadelede disiplini elden bırakmadan mücadeleyi sürdürmek zorundayız.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz

Mehmet GEM

Genel Sekreter

SAYD - Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği

Turizm  Son Dakika - Turizm HaberleriSon Haberler

Turizm haberleri hızlı ve tarafsız bir şekilde MYGazete.com'da bulabilirsiniz. Gündemdeki son dakika haberler ve yeni gelişmeler anında tüm detaylarıyla bu sayfada...

Turizm haberleri, turizm  sayfasından takip etmek için tıklayın...

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! G..

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek
SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde d..

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu
Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkac..

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O sü..

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!
Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı!..

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor
31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıldığı gün Antalya'da hava nasıl olacak?

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıld..

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıldığı gün Antalya'da hava nasıl olacak?