Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın: "Antalya'daki vaka sayısındaki artışın nedeni turizm hareketliliği"

09.12.2020 13:42

Antalya haber...Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, Antalya'da vaka sayısındaki artışın sebebinin turizm hareketliliği olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın: "Antalya'daki vaka sayısındaki artışın nedeni turizm hareketliliği"

Haber merkezimize gelen Antalya haberine göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Antalya'da koronavirüs vaka sayısının yüzde 100 artış gösterdiğini, hastanelerdeki yoğun bakım doluluk oranının yüzde 71'e ulaştığını duyurdu. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, Antalya'da vaka sayısının yüzde 100 artmasının en önemli nedenlerinden birinin, kentte yaşanan turizm hareketliliği olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın

Covid-19 enfeksiyonunun ülkemizde ciddi bir sorun olmaya başladığına ve bu sorunun artarak devam ettiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, "Vaka sayılarına bakıldığında, temmuz ayı sonundan itibaren gözle görülebilir bir artış söz konusu. Ülkenin her yerinde bu var. Ben Antalya'daki son rakamları bilmiyorum ama her yerde olan, gerçekleşen rakamlar bunlar. Burada dikkat edilmesi gereken hususlar var. Maske takılması, sosyal mesafenin korunması, el hijyeni gibi kurallara uyulmasına bir şekilde daha az riayet edildiğini görüyoruz. Bunun sonucunda da vakaların ciddi şekilde arttığını gözlemliyoruz. Bu sadece Antalya için değil, genel bir artış söz konusu. Bizde biraz daha fazla artış var. Bu da turizm hareketliliğinin yoğun olduğu bir bölge olmasından kaynaklanıyor. Yaz aylarındaki artışın bundan kaynaklandığını düşünüyorum" diye konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto