Ocak'ta iki büyük fuar yapılacak

01.01.1970 00:00

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. (ANFAŞ), 2018'in ilk ayında ülke turizmi için büyük öneme sahip iki fuarı aynı tarihlerde düzenleyecek

ANTALYA'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hotel Design Show'u da barındıran Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı (HotelEquipment) ile Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı (FoodProduct), 2018'in ilk ayında eş zamanlı gerçekleştirilecek. Fuarların içeriği ve detaylarına ilişkin Antalya Expo Center'da tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Duran, Antalya İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker, Antalya İçmimarlar Odası Başkanı İlker Biner, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkan Yardımcısı Selçuk Akıltopu, Talya Ajans Başkanı Müzeyyen Taşçı katıldı.

ANTALYA'DA HER YIL GELENEKSEL OLARAK DUZENLENEN HOTEL DESIGN SHOW'U DA BARINDIRAN ULUSLARARASI KONAKLAMA VE AGIRLAMA EKIPMANLARI IHTISAS FUARI (HOTELEQUIPMENT) ILE ULUSLARARASI GIDA VE ICECEK IHTISAS FUARI (FOODPRODUCT), 2018'IN ILK AYINDA ES ZAMANLI GERCEKLESTIRILECEK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Toplantının açılış konuşmasını yapan ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, Hotel Design Show heyecanının 2018'de de devam edeceğini hatırlatarak, “Otel yatırımcısı, turizm işletmecisi, mimarlar, iç mimarlar ve müteahhitler ve çok sayıda sektör profesyonelinin yoğun ilgi gösterdiği Hotel Design Show'u bu yıl 3'üncü kez organize ediyoruz. Bu etkinlik HotelEquipment'ın en çok ilgi çeken etkinliğiydi. Bu sene de Hotel Design Show sektörün modasına yön verecek" dedi.

BU YIL 27 FUAR

Fuarcılığın kent ekonomisine katkısı hakkında bilgi veren Murat Özer, yaz sezonunun bitmesiyle Antalya'da başlayan turizmi çeşitlendirme çalışmalarında ANFAŞ olarak fuar turizmini başlattıklarını ifade etti. Özer, "Yaz turizminin sona ermesiyle kent ekonomisindeki canlılığı 4 mevsim dinamik tutmak için yeni projelere imza atıyoruz. Fuar sektöründe bilindiği gibi harcanan her 100 avronun 85 avrosu kente katkı koymaktadır. Bu yıl gerçekleştireceğimiz 27 fuar ile birlikte 1.6 milyonun üzerinde fuar ziyaretçisini kış aylarında ANFAŞ'ta ağırlamayı hedefliyoruz" dedi. Murat Özer, fuar kapsamında geçekleşecek etkinlikler, yurt dışından gelecek alım heyetleri ve ziyaretçilerin ilgi odağı olması bakımından bu yıl 29'uncusu yapılacak HotelEquipment'e birçok kurum ve kuruluşun destek verdiğini sözlerine ekledi.

3 YILDA BÜYÜK YOL KATEDİLDİ

Etkinlik için 3 sene önce yola çıktıklarını, bugüne kadar ciddi yol katettiklerini söyleyen Antalya İçmimarlar Odası Başkanı İlker Biner, “Bu sene 3'ücü kez Hotel Design Show'u gerçekleştiriyoruz. Bundan 3 sene önce amatör olarak başladığımız bu etkinlik, kısa sürede hızlı yol katetti. Mesleğimizin gelişmesi için bu tür etkinlikleri gerçekleştiriyoruz" dedi.

ANTALYA'DA HER YIL GELENEKSEL OLARAK DUZENLENEN HOTEL DESIGN SHOW'U DA BARINDIRAN ULUSLARARASI KONAKLAMA VE AGIRLAMA EKIPMANLARI IHTISAS FUARI (HOTELEQUIPMENT) ILE ULUSLARARASI GIDA VE ICECEK IHTISAS FUARI (FOODPRODUCT), 2018'IN ILK AYINDA ES ZAMANLI GERCEKLESTIRILECEK.(HAKAN DURAN)(FOTO:ANTALYA-DHA)

POYD Başkanı Hakan Duran ise yatırımcılara etkinliğe katılmaları için çağrı yaptı. Antalya'daki turistik tesislerin modanın gerisinde kaldığını ifade eden AKTOB Başkan Yardımcısı Selçuk Akıltopu, yeni yatırımlar yerine, otellerin yenilenmeye gitmesi gerektiğini söyledi.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı ise hayata geçirilen organizasyonlarla Antalya'yı kalkındırmayı hedeflediklerini söyledi.

(Süleyman EKİN / DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto