Pandemi nedeniyle 2020 sezonunda büyük sıkıntılar yaşayan turizmciler 2021 yılı sezonunda da aynı sorunları yaşama ihtimalinin rahatsızlığını duyuyor. Sideli tanınmış turizmci Mustafa Kaya, bu sene otel fiyatlarının yerlerde olduğunu belirterek, “Eğer aşı bulunursa turizm patlar, yoksa aynı sıkıntıları yaşarız” diye konuştu.

Mustafa Kaya

"Çok az Avrupalı turist geldi"

Side Tropic Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaya salgın nedeniyle turizmin bu sene çok kötü geçtiğini vurgulayarak, “Avrupa turistleri geç bıraktı ve çok az Avrupalı geldi. Turistlerin çoğu da temmuz ayından sonra geldi. Gelenler de daha çok Rusya, Ukrayna, Belarus ve Polonya gibi ülkelerden. Beş yıldızlı oteller dahi her şey dahil fiyatları yerlerde... 12-15-20 euroya (Ortalama 150 lira) her şey dahil verildi” dedi.

"Aşı bulunmazsa aynı sorunları yaşarız"

2021 sezonu için seyahat acenteleriyle bağlantıların yapıldığını da sözlerine ekleyen Mustafa Kaya, “Ancak yine fiyatlarda indirimler yapıldı. Virüs bitmezse yine bu seneki durumu yaşarız. Eğer virüs aşısı bulunursa turizm patlar. Fiyatların 2019 sezonu seviyesine gelmesi bir iki sene alacak gibi görünüyor” diye konuştu. Öte yandan Alanyalı turizmcilerin, ilçeye gelir seviyesi düşük turistlerin geldiğini belirterek, su alırken dahi pazarlık ettiklerinden yakındıkları söyledi.