MENDERES TÜREL'DEN DEĞERLENDİRME

04.06.2017 14:00

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya´ya mayıs ayında geçen seneye göre yüzde 60´dan fazla turist geldiğini belirterek, yılsonuna kadar 9-9.5 milyon turist gelmesini beklediklerini söyledi.

MENDERES TÜREL'DEN DEĞERLENDİRME

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Manavgat´ta iftar programı düzenlendi. Perşembe pazarındaki programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaymakam Nazmi Günlü, Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Öz, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaş katıldı.

MÜSLÜMAN´IN MÜSLÜMAN´A YAPTIĞI

Yemekte, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Öz, Antalya Milletvekili İbrahim Aydın ve Kaymakam Nazmi Günlü birer konuşma yaptı. İftar davetine katılanlara teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de İslam dini açısından Ramazan´ın birlik ve beraberlik ayı olduğunu hatırlattı. Oruç tutmanın önemine dikkati çeken Başkan Türel, "Hakkı verilebilirse oruç bütün insanlığa da ilaç olacaktır. Fakat maalesef insan insanın kurdu olmuş. Fitne ve fesat her yerde insanlığı kemiren alışkanlıklar haline geliyor. Müslüman´ın Müslüman´a yaptığını maalesef kimse yapmıyor. İslam alemi kendi kendisiyle savaşmaktan, kafasını kaldırıp geleceğe bakmaya zaman bulamıyor" dedi.

MAYIS AYINDA ARTIŞ YÜZDE 60´IN ÜZERİNDE

İftar yemeğinin ardından Menderes Türel, Ak Partili yöneticilerle birlikte gittiği bir pastanede gazetecilerin sorularını yanıtladı. Antalya´da turizmin geçen seneye oranla çok daha iyi şekilde devam ettiğini belirten Başkan Türel, "Mayıs ayı rakamları geçen seneye göre yüzde 60´ın üzerinde bir artış gösterdi. Nisan ayı rakamları da aşağı yukarı yüzde 40´ın üzerinde bir artış gösterdi. Toplamda baktığımızda geçen seneye göre ciddi bir artış söz konusu" dedi.

Avrupa pazarından geçen seneki rakamı yakalama hedefinde olduklarını aktaran Başkan Türel, geçen yıl olduğu gibi bu sene de en azından Almanya´dan gelen 2 milyon turist hedefine ulaşmak istediklerini anlattı.

9.5 MİLYON TURİST HEDEFİ

Antalya´ya geçen sene son 3 ayda 500 bin Rus turist geldiğini hatırlatan Başkan Türel, "Bu sene 3.5 milyona yakın Rus turist geleceğini bekliyoruz. Böylelikle bu sene geçen seneye göre ekstra 3 milyon turist artış göstermesi bekleniyor. Böyle olunca geçen sene 6.5 milyon civarında olan turist sayımız 9-9.5 milyona ulaşacaktır. Şu anda bütün rakamlar fevkalade iyi gidiyor. Bu trend aynı şekilde sezon devam ettiği müddetçe devam edecektir. Ben bu senenin çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Şu anda bütün göstergeler de benim bu söylediklerimi teyit ediyor" diye konuştu.

HERŞEY DAHİL SİSTEMİ

Başkan Menderes Türel, soru üzerine ´her şey dahil´ sisteminin bir pazarlama tekniği olduğunu kaydederek, Avrupa´nın bu sistemi uygulayamadığını ve dünyada bu sistemi en iyi uygulayan ülkenin Türkiye olduğunu anlattı. Esnafın şikayetlerinin hatırlatılması üzerine Başkan Türel, şöyle dedi:

"Bu artık bir pazarlama tekniği haline dönüşmüş, dolayısıyla biz ne kadar çok turist getirebilirsek, o turist o kadar çok esnafın istifadesine sunulabilir. Biz bu pazarlama tekniğiyle turist getiremediğimiz zaman esnafın bundan istifade imkanı da az olur, zor olur. Otellerimizin bütün tedariki Manavgat´taki otellerin bütün tedariki buralardaki firmalardan, Antalya´daki, Manavgat´taki firmalardan sağlanıyor. Dolayısıyla 10 milyon turist geldiğinde hiçbir şey yapmasa 1 şişe su içse 10 milyon şişe su demek. Bu 10 milyon şişe suyu kim satıyor, Manavgat esnafı satıyor, Antalya esnafı satıyor. Olaya bu perspektiften baktığınızda bu kadar çok turistin gelmesini tetikleyen bir her şey dahil sistemi var ise o zaman bunu bütün yönleriyle iyi değerlendirip, fayda mı zarar mı verdiğini çok iyi anlamamız lazım."

SORGUN ORMANINA KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgat Sorgun Ormanı için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu´yla birlikte koruma amaçlı imar planı için bütün çalışmaları tamamladıklarını ve tahsis için müracaatta bulunduklarını, tahsisin tamamlanmasının ardından proje detaylarını da kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto