ITB Berlin'e Türkiye'den yoğun katılım bekleniyor! TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya umutlu

05.03.2023 17:09

Dünyanın en büyük ve en köklü turizm fuarı ITB Berlin, 7 Mart'ta ziyaretçilerine kapılarını açacak. Fuara Antalya'dan da yoğun katılım bekleniyor. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Almanya, Türkiye için en önemli turizm pazarlarından biri konumunda. Fuarın uzun bir aranın ardından yeniden yapılması ve yüz yüze iş görüşmelerine olanak sağlayacak olmasının uluslararası turizm hareketlerine de olumlu yansımasını bekliyoruz" dedi.

ITB Berlin'e Türkiye'den yoğun katılım bekleniyor! TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya umutlu

Pandemi nedeniyle son olarak 2019 yılında yüz yüze gerçekleştirilen dünyanın en büyük ve en köklü turizm fuarı ITB Berlin, 7-9 Mart tarihleri arasında 54'üncü kez gerçekleştirilecek. Pandemi sonrası ilk kez fiziksel olarak düzenlenecek ve sadece sektör profesyonellerine açık olacak fuara Türkiye, 550 metrekare stant alanı ile Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı (TGA) organizasyonunda katılım sağlayacak.

PROFESYONEL KATILIMLA GERÇEKLEŞECEK

Messe Berlin tarafından organize edilen ITB Berlin 2023'ün, önceki yıllardan farklı olarak katılımcı şirketlere, ticari ziyaretçilere, alıcılara ve medyaya odaklanmasıyla daha önceden organize edilen, profesyonel katılımla gerçekleşecek etkinliklere ağırlık verilmesi bekleniyor.

FUAR İÇİN ÖZEL UÇUŞ DÜZENLENDİ

Sun Express ve Corendon Airlines, Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirilecek dev organizasyona katılım için Antalya'dan özel uçuşlar düzenleyecek. 2019 yılında 181 ülkeden yaklaşık 10 bin katılımcı, 113 bin 500 ticari ziyaretçi de dahil olmak üzere yaklaşık 160 bin ziyaretçiye ürün ve hizmetlerini sergileyen fuara, Antalya ve çevresindeki konaklama tesisleri, acenteler, tur operatörleri yetkilileri ve yerel yönetimlerin temsilcilerinden çok sayıda katılım olması bekleniyor.

'TURİZM HAREKETLERİNE OLUMLU YANSIMASINI BELİYORUZ'

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, ITB Berlin Fuarı'nın turizm sektörüne etkisini anlattı. 2019 yılında gerçekleştirilen ITB Berlin Fuarı'nın pandeminin etkilerinin azalmasıyla birlikte uzun bir aradan sonra ilk kez bu yıl yeniden yüz yüze düzenlendiğini belirten Bağlıkaya, “Küresel turizm endüstrisinin gelişimine sağladığı katkı ve oluşturduğu iş hacmi dikkate alındığında dünyanın en önemli turizm fuarı olarak kabul edilen ITB Berlin Fuarı, ülkemiz için de çok özel bir yere sahip. Zira Almanya, Türkiye için en önemli turizm pazarlarından biri konumunda. Fuarın uzun bir aranın ardından yeniden yapılması ve yüz yüze iş görüşmelerine olanak sağlayacak olmasının uluslararası turizm hareketlerine de olumlu yansımasını bekliyoruz" dedi.

'ALMAN PAZARINDAN DAHA YÜKSEK PAY ALABİLECEĞİMİZE İNANIYORUZ'

Firuz Bağlıkaya, “Almanya uzun yıllardan bu yana Türkiye için en önemli turizm pazarları arasında başı çekiyor. Nitekim 2022 yılı itibarıyla 5, 6 milyonu aşkın Alman misafiri ülkemizde ağırladık. Yurt dışına çıkan kişi sayısı ve gerçekleştirdikleri uluslararası turizm harcamaları dikkate alındığında Almanya pazarından çok daha yüksek pay alabileceğimize inanıyoruz. Turizmci meslektaşlarımız da bu potansiyeli değerlendirmek amacıyla fuara yoğun ilgi gösteriyor. TÜRSAB olarak biz de üyelerimizin iş hacmini artırmak amacıyla ITB Berlin Fuarı'na kendi standımızla katılıyoruz. Üyelerimiz, fuar süresince standımızı ücretsiz kullanarak iş görüşmelerini gerçekleştirebilecek" diye konuştu.

'ÖNEMLİ İZLENİMLERLE DÖNMEYİ UMUT EDİYORUZ'

ITB Berlin Fuarı beklentilerini aktaran Firuz Bağlıkaya, “ITB Berlin Fuarı'nda, Alman Seyahat Birliği (DRV) Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından muadil birliklerle ve turizm sektör temsilcileri ile önemli toplantı ve görüşmeler gerçekleştireceğiz. Hedefimiz hem Almanya'dan hem de diğer turizm pazarlarından ülkemize gelen ziyaretçi sayısını ve turizmden elde ettiğimiz kişi başı ortalama geliri mevcut seviyelerin çok daha üzerine çıkartmak. 2023 yılı turizm sezonuna dair de önemli izlenimlerle dönmeyi umut ettiğimiz ITB Berlin'e katılacak tüm turizmcilerimize şimdiden başarılar diliyoruz" dedi.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Kaynak: DHA

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Araç sahipleri dikkat! İndirim bekleniyor! Gözler gece yarısına çevrildi

Araç sahipleri dikkat! İndirim bekleni..

Araç sahipleri dikkat! İndirim bekleniyor! Gözler gece yarısına çevrildi
WhatsApp kullanıcılarına müjde! İnternetsiz kullanılabilecek

WhatsApp kullanıcılarına müjde İnterne..

WhatsApp kullanıcılarına müjde! İnternetsiz kullanılabilecek
Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden fırtına uyarısı! 24.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden fırtına uyarısı! 24.4.2024
Teleferik faciasında kontrol odasının görüntüleri ortaya çıktı! Facia geliyorum demiş!

Teleferik faciasında kontrol odasının ..

Teleferik faciasında kontrol odasının görüntüleri ortaya çıktı! Facia geliyorum demiş!
Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev alan otomobilde hayatını kaybetti

Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev..

Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev alan otomobilde hayatını kaybetti
TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı Antalya'da

TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı A..

TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı Antalya'da