Güvenli turizm sertifikalı oteller kazançlı çıktı

24.08.2021 22:27

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Tacettin Özden, yeni tip koronavirüs (kovid-19) tedbirleri kapsamında güvenli turizm sertifikası alan otellerin temmuz ve ağustos aylarını yüzde 95 doluluk oranıyla kapattığını söyledi.

Güvenli turizm sertifikalı oteller kazançlı çıktı

Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanlığını da yürüten Özden, temmuz ve ağustos aylarında otelcilerin çok iyi bir dönem geçirdiğini belirtti.

Güvenli turizm sertifikası alan otel işletmecilerinin mutlu olduğuna dikkati çeken Özden, bu iki aydaki hareketliliğin sektörü sevindirdiğini kaydetti.

Özden, şu anda otellerde yerli ve gurbetçi ile Polonya, Rusya, Ukrayna, Beyaz Rusya, Hollanda, Fransa ve İran'dan turistlerin olduğunu ifade ederek, "Otellerimiz ağustos ayını yüzde 95'e ulaşan dolulukla bitirdiler. Herkes mutlu diyebilirim. Eylül ve ekim ayında ise önümüzü net şekilde göremiyoruz. Biraz daha son dakika rezervasyonlarıyla gidiyoruz. Rezervasyonlar geldikçe bu aylar da iyi olacaktır diye düşünüyorum." dedi.

Eylül ve ekim ayında Balkan ülkelerinden ciddi bir hareketlilik beklediklerine dikkati çeken Özden, bu iki ayda otellerdeki doluluk oranına Balkan ülkelerinden gelen turistlerin katkısının olacağını söyledi.

Özden, geçen yıla göre çok iyi bir sezon geçirdiklerini vurgulayarak, "Geçen yılın önünde gidiyoruz. Türkiye'ye gelen turistler son derece mutlu ve memnunlar. Fiyat ve kalite Türkiye'de çok iyi. Her şey dahil konseptini de çok iyi bir şekilde uyguluyoruz. Servis standartlarımız çok iyi. Dolayısıyla insanlar ödediklerinin karşılığını çok fazla alıyorlar." ifadelerini kullandı.

"DÜNYAYA ÖRNEK OLDUK"

Önümüzdeki yıl daha iyi bir sezon beklediklerini belirten Özden, "Çünkü aşılama noktasında ciddi bir yere gelindi. Halen de aşılanma devam ediyor. Kısıtlamaların kalkacağı, dar çerçevede yapılan turizmlerin biteceği, eski günlere döneceğimiz bir yıl olacak diye umuyorum. İnsanların birikmiş olan seyahat arzusu bir anda turizmi patlatacaktır. Bundan da en çok ve en çabuk pay alacak ülkelerin başında da Türkiye var." diye konuştu.

Özden, otellerin güvenli turizm sertifikası kriterlerini yerine getirdiğini aktararak, şöyle devam etti:

"Salgına karşı ciddi tedbirler alındı. Otellerimiz bu konuda hassas davrandılar. Dolayısıyla önemli bir sorun da yaşanmadı otellerde. Şu ana kadar gayet iyi gitti. Turistler de keyifli bir şekilde tatillerini yaptı. Bizim şöyle bir artımız var. Biz çok hızlı hareket ediyoruz ve karar alıyoruz. Güvenli turizm sertifikasını ilk uygulayan ülkelerden birisiyiz. Çok hızlı karar aldık ve uyguladık, dünyaya örnek olduk. Bunun da bize geri dönüşü çok olumlu oldu."

Didim'de 5 yıldızlı bir otelin işletmecisi Burak Karakaya da önceki yıla oranla konaklamada yüzde 30 artış olduğunu işaret ederek, "Özellikle temmuz ve ağustos ayı bizim için oldukça iyi geçti. Güvenli turizm sertifikası kapsamında salgın tedbirlerini harfiyen uyguladık. Bundan dolayı da yerli ve yabancı misafirlerimiz güven içerisinde tatillerini yaptı" dedi.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Kaynak: AA

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü
Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1..

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi
Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!
Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı

Başkan adayı Sümerden Kepezlilere sand..

Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı