Çıralı'da gezilecek yerler ve konaklama yerleri

30.03.2021 15:49

Antalya’nın en önemli tatil bölgelerinden olan Çıralı, yemyeşil doğası ve eşsiz manzarası sebebiyle görülmesi gereken en önemli yerler arasındadır. Çıralı ’da bulunan 3 kilometre uzunluğundaki eşsiz güzelliklere sahip sahili ve koruma altında olan Caretta Caretta’ların üreme bölgesi olarak bilinmektedir.

Çıralı'da gezilecek yerler ve konaklama yerleri

Denizden başlayarak dağlara kadar hafif bir şekilde eğimli olması nedeniyle eşsiz bir bölge olarak bilinmektedir. Birbirinden eşsiz gezilecek bölgelerinin olması nedeniyle özellikle yaz aylarının en fazla ziyaret edilen bölgeleri arasındadır.

Çıralı Otelleri, doğayla iç içe olan ve tertemiz havasıyla tatilinizin hem konforlu hem de keyifli geçmesi amacıyla hizmet vermektedir. Ancak Çıralı otelleri için, yerleşmeye geçmeden önce gezilecek ve görülecek yerlerinin fazla olması sebebiyle en az 3 gününüzü ayırmanız gerekecektir.

ÇIRALI’DA GEZİLECEK VE GÖRÜLECEK YERLER

Olimpos: Milattan önce 300’lü yıllarda inşa edilmeye başlanan bu bölge eşsiz güzelliklerle çevrili bir alan üzerine kurulmuştur. Likya döneminin en önemli yerleşim yerleri arasında bulunan Olimpos üzerinde yapılan kazı çalışmaları sonucunda Milattan önce 167 yıllarında özel olarak basılan Likya sikkeleri bulunmuştur. Tarihler boyunca birbirinden farklı İmparatorlukların sınırları içerisinde yer alan bu bölge günümüze kadar ayakta durmayı kısmen başaran en önemli bölgelerden bir tanesidir. Milattan Önce 1. Yüzyılların başından itibaren korsanlar tarafından baskın yapılması nedeniyle zarar görmeye başlamasının ardından eski popüler kimliğini kaybetmiştir.

Phaselis: Oldukça zengin bir tarihi geçmişe sahip olan bu antik kentin kuruluşu kesin olmamakla birlikte Milattan Önce 690 yıllarında Lokios tarafından kurulduğu bilinmektedir. Günümüzde yapılan kazı çalışmalarının ardından ortaya çıkarılan kalıntı ve tarihi eserler Roma İmparatorluğu döneminden kalan kalıntılardır. Çıkarılan bu kalıntılar arasında kale duvarları ve 20 sıralı tiyatro bulunmuştur. Çıralı ziyaretiniz sırasında görülmesi gereken en önemli yerler arasında bulunmaktadır. Tarihi seven ya da ilgi duyanların kesinlikle gelip görmesi gereken ve oldukça önemli bir antik kenttir.

Yanartaş: Çıralı ‘da bulunan Yanartaş, Olympos’un sönmeyen ateşi olarak bilinmektedir. Eşsiz güzelliğiyle ön plana çıkan Yanartaş, görenleri adeta büyüleyecek bir güzelliğiyle ön olana çıkmaktadır. Yerli ve yabancı turistler tarafından en fazla ziyaret edilen bölge olarak bilinmektedir. Ayrıca denize yakın bir konumda olması nedeniyle eşsiz manzaraya da ev sahipliği yapmaktadır.

ÇIRALI’DA KONAKLAYABİLECEĞİNİZ EN İYİ OTELLER

Çıralı ziyaretinizde birbirinden eşsiz güzelliklere sahip doğal güzellikler ve antik kentler bulunmaktadır. Bu güzel bölgeleri gezip gördükten sonra yorgunluğunuzu en iyi şekilde atabilmeniz için konforlu ve kaliteli hizmet veren otelinizde dinlenmeniz gerekiyor. Çıralı otelleri arasında en iyi hizmeti veren otelleri sizin için listeledik. Ancak Olimpos bölgesinde konaklamak isteyenler için de Olimpos Otelleri olarak özel bir otel listesini sizin için hazırladık.

Kimera Lounge Hotel: Kemer merkeze 40 kilometre ve Antalya havalimanına 95 kilometrelik bir mesafede bulunan bu tesis, 16,000 metre kare alan üzerine kurulmuş ve toplamda 54 odası bulunmaktadır. Tesisin ayrıca denize uzaklığı ise sadece 110 metre mesafededir. Çevre dostu olarak bilinen bu tesis bünyesinde açık havuz, özel plaj, hamam, sauna, buhar odası, masajın yanı sıra keyifli dakikalar geçirmeniz için bisiklet hizmeti de bulunmaktadır. Çıralı otelleri arasında en iyi hizmeti sunan tesislerin başında gelmektedir.

Anatolia Resort Hotel: Kemer merkeze 37 kilometre ve Antalya Havalimanına 118 kilometrelik mesafede bulunan bu tesiste toplamda 12 oda bulunmaktadır. Doğayla iç içe olan ve eşsiz manzarasıyla göz alan bu tesisin denize uzaklığı ise sadece 350 metredir. Şık ve konforlu odaları ve kaliteli hizmetleri sayesinde ön plana çıkan bir tesistir.

İkiz Pansiyon Bungalow: Kemer merkeze 36 kilometre, Antalya Havalimanına 93 kilometre mesafede bulunan bu tesiste toplamda 20 oda bulunmaktadır. Denize sıfır bir konumda yer alan bu tesis, yemyeşil ağaçlarla çevrili eşsiz doğal güzelliklerinin yanı sıra tertemiz havası sayesinde huzur ve sakinlik arayanların en fazla tercih ettiği tesistir.

Esralina Holiday: Kemer merkeze 36 kilometre ve Antalya Havalimanına 96 kilometrelik mesafede bulunan bu tesisin denize uzaklığı ise 100 metredir. Yemyeşil bir alan üzerine kurulan bu tesis sessiz ve sakin olması nedeniyle ön plana çıkmaktadır. Özellikle sakinlik isteyen yerli turistlerin en fazla konakladığı tesislerin başında gelmektedir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turiz..

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz
Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024
Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik ..

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü