Bayram tatiline sayılı günler kala kopya otele dikkat!

05.08.2019 10:01

Son dönemlerdeki en büyük sıkıntılardan biri de 'siber çeteler'. Dolandırıcılar otellerin internet sitelerini birebir kopyalayarak vatandaşları kandırıyorlar.

Bayram tatiline sayılı günler kala kopya otele dikkat!

Kurban Bayramı tatiline sayılı günler kala vatandaşlar otellerde rezervasyon yaptırmaya başladı. 

Hürriyet'ten Burak Coşan'ın haberine göre; fiyatı yüksek oteller de dolandırıcıların radarına girdi.

Kötü niyetli kişiler otellerin internet sitelerini birebir kopyalayarak, tatile gitmek isteyenleri dolandırıyor.

Son olarak 10’dan fazla otelin internet sitesini kopyalayarak birçok kişiyi mağdur eden siber çete, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’nün operasyonuyla çökertildi.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkan Yardımcısı ve Hilton Dalaman Sarıgerme Genel Müdürü Tunç Batum, siteleri kopyalanan oteller arasında kendi otellerinin de yer aldığını söyledi.

Tunç Batum yaptığı açıklamada, son dönemlerde turizm işletmelerinin siber çetelerin tehdidi altında olduğunu söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

“Bu durumu Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdik. Operasyon yaklaşık 1 yıl sürdü. Geçtiğimiz günlerde de noktalandı. Operasyon neticesinde 11 kişi mahkemeye sevk edildi. İki kişi tutuklandı.

Çete üyesi 1 kişi de Hollanda’da aranıyor. Bölgede bulunan 10’dan fazla otelin internet sitesi siber çete tarafından kopyalandı. Yaklaşık 500 bin TL’lik haksız kazanç elde ettiler. Bunlar sadece bizim bildiklerimiz.

Çetenin hesaplarına da el konulduğu için dolandırılan kişilerin büyük bir kısmı parasını geri alabilecek” dedi. Batum, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sahte siteler arama motorlarına ilan vererek en üst sıralarda yer alıyor.

Yaşananları birçok kez arama motorlarına bildirdik. Ancak gerekli önlemleri pek aldıkları söylenemez.”

Dolandırılmamak için ne yapmalı? 

Bilişim hukuku uzmanı Avukat Mehmet Ali Köksal, siber dolandırıcılara karşı daha önce tatilcileri uyarmıştı.

Köksal açıklamasında şunları söylemişti:

“Bu yöntemin adına ‘oltalama’ deniliyor. İnternette otel bakanlar, girdikleri adresi çok dikkatli kontrol etmeli. Otelin adının tam olup olmadığına bakmalı. İsmin sonunda veya önünde ek olmamalı.

Gerekirse bildikleri, güvendikleri tur şirketlerini arayıp, otelin internet adresini ve telefon numarasını alabilirler.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto