Bakan Mehmet Nuri Ersoy Back to Travel 2022'de konuştu! 'Turizmde yüzde 40'lık bir büyüme hedefliyoruz'

20.05.2022 13:23

Almanya’nın Biden şehrinde düzenlenen "Back to Travel 2022" (Seyahate dönüş ) fuarına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy turizm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Ersoy, “Güvenli Turizm sayesinde geçen yıl ziyaretçi sayısında bir önceki yıla göre yüzde 90'lık bir artış kaydetti. Bu yıl turizmde yüzde 40'lık bir büyüme hedefliyoruz ” dedi.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy Back to Travel 2022'de konuştu! 'Turizmde yüzde 40'lık bir büyüme hedefliyoruz'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy pandemi sonrası Tourexpi Genel Müdürü Hüseyin Baraner’in ev sahipliğinde Almanya’nın Frankfurt yakınlarındaki tarihi ve turistik Bingen şehrinde başlayan "Back to Travel 2022" (Seyahate dönüş ) fuarına katıldı. Almanya’nın en önemli turizmcileri ve çok sayıda Türk turizmci katıldığı fuarda açıklamalarda bulunan Bakan Ersoy, son gelişmeleri değerlendirdi.

Pandemi döneminin ardından Back To Travel 2022’ye katılmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bu toplantıya katılmaktan ve önümüzdeki yaz sezonu hakkında sizinle fikir alışverişinde bulunmaktan çok mutluyum. Geçen yıl Almanya'ya bir ziyaretimiz olmuştu. O zamanlar yaptığımız görüşmeler son derece çok verimli geçmişti. Bugünde tam olarak böyle olacağına inanıyorum. Türkiye ve Almanya köklü ilişkileri olan iki ülke. İkili ve bölgesel düzeyde işbirliğimiz çok iyi gidiyor. Her yıl ülkemizde çok sayıda Alman turist ağırlıyoruz. Almanya, Türkiye'nin ana pazarı olmaya devam ediyor ve tüm ülkelerde olduğu gibi, Alman misafirlerimizin de ülkemizi mutlu bir şekilde terk etmeleri bizim önceliğimizdir" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy turizmdeki son durumu değerlendirdi 

“BU YIL YÜZDE 40'LIK BİR BÜYÜME HEDEFLİYORUZ”

Bir önceki yıla göre turist sayısında yüzde 90'lık bir artış olduğunu belirten Bakan Ersoy, “Bildiğiniz gibi, "Güvenli Turizm" programını pandeminin en başında, yüksek hijyen ve güvenlik standartları altında misafir ağırlayabilmek için başlattık. Sertifikasyon programı artık turizm tesislerimiz için kalıcı olarak devam etmektedir. Türkiye, başarıyla uygulanan belgelendirme sayesinde geçen yıl ziyaretçi sayısında bir önceki yıla göre yüzde 90'lık bir artış kaydetti. Bu yıl yüzde 40'lık bir büyüme hedefliyoruz. İlk 4 aydaki rezervasyonlar ve önümüzdeki yaz sezonu için yapılan ön rezervasyonlar da çok sevindirici. Türkiye, uluslararası üne sahip Sürdürülebilirlik Standartları Akreditasyon Kurumu olan Global Sürdürülebilir Turizm Konseyi ile çok önemli bir işbirliği imzaladı ve "Güvenli Turizm Sertifikası"nı "Güvenli ve Sürdürülebilir Turizm" sertifikası olarak sürdürmeye karar verdik” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE 3’ÜNCÜ SIRADA YER ALIYOR”

Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi  (GSTC) ile işbirliği yapacaklarını söyleyen Mehmet Nuri Ersoy,” Ülkemiz sürdürülebilir turizm alanında ulusal bir program geliştirmek için üç yıllık bir anlaşma imzalayarak uluslararası bir öncü rol üstlenmektedir. Türk turizm endüstrisi bu doğrultuda yeniden yapılandırılıyor ve GSTC'lerin şartlarına göre uyarlanıyor. Programın ilk aşaması 2023 yılında gerçekleştirilecek. 2025'ten itibaren ikinci aşama aşamalı olarak devam edecek. 2030 yılına kadar tüm uluslararası standartlar karşılanacaktır. Şu anda, etkinliğimiz sırasında, Danimarka'nın Kopenhag kentinde bulunan uluslararası çevre Eğitimi Vakfı (FEE), bu yıl ki Mavi Bayrak ödülünün değerlendirmelerinin sonuçlarını açıkladı. Türkiye, Mavi Bayraklı 531 plajı ile bu alanda 3. sırada yer alıyor. Bu, dünyanın en prestijli turizm ve çevre ödüllerinden biridir. Sonuçtan çok memnunuz, ancak gelecek için ilk sırada yer almaya çalışıyoruz. FEE, bu yıl Türkiye'de 24 marinaya ve 15 turizm teknesine Mavi Bayrak verdi” şeklinde konuştu.

Bakan Ersoy konuşmasında Türk Rivierası'ndan bahsetti

"TÜRK RİVİERASI MUAZZAM BİR ÇEŞİTLİLİK SUNMAKTADIR"

Bakan Ersoy konuşmasına şöyle devam etti: “Türk Rivierası, çeşitli doğası, zengin tarihi ve yüksek hizmet kalitesi ile ayırt edilir. Ayrıca, plaj ve plaj turizmi için en önemli bölgelerden biridir. Ziyaretçilere, özellikle çocuklu ailelere unutulmaz tatil deneyimleri sunar ve modern tesisleri ile kendisini ideal bir tatil bölgesi olarak konumlandırır. Golf turizmi, macera turizmi, bisiklet turizmi ve gastronomik deneyimler gibi birçok farklı turizm türü ile Türk Rivierası muazzam bir çeşitlilik sunmaktadır. Buna ek olarak, Perge, Aspendos ve Side gibi antik yerleri ile zengin kültür turizmi. Türk Ege Denizi eşsiz koyları, turkuaz  denizi, yerel mutfağı, geniş kültürel mirası ve butik konaklama birimlerine sahiptir. Ayrıca Türkiye, klasik banyo turizmine ek olarak "Tematik turizm" yönünde iddialı adımlar atmaya başladı. İstanbul hızla dünyanın önde gelen gastronomi şehirlerinden biri haline geliyor. "Tematik Turizm" işbirlikleri kapsamında İstanbul, Michelin Rehberi listesine dahil edildi. Michelin Rehberi'nin İstanbul'a olan ilgisi, Türkiye'nin mutfak alanında da ön planda olduğunun kanıtıdır.”

Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer'de Back to Travel 2022 fuarına katıldı

"ANTALYA HAVALİMANI'NA YATIRIM SÖZÜ"

Almanya ile Türkiye arasındaki uçak seferleri ile açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “İstanbul, dünya çapında 330 şehre direkt uçuşla bağlanıyor. Türk Hava Yolları, dünyanın birçok noktasına en çok uçuş yapan havayolu şirketidir. Küçük bir ek bilgi: Türk Hava Yolları, Türkiye'deki 515 Alman Havalimanından 11 şehre haftalık toplam 14 uçuş gerçekleştirmektedir. Türk Hava Yolları ve Lufthansa tarafından kurulan SunExpress, Almanya'daki 179 Havalimanından Antalya, İzmir, Bodrum ve Dalaman gibi Türk destinasyonlarına toplam 15 haftalık uçuş gerçekleştirmektedir. Bir diğer konu ise Cruise Turizmi. Geçen yıl açtığımız Galata Limanı, dünyanın en beğenilen kruvaziyer limanlarından biridir. Seyir turizminin gelecekteki misafirlerinin birçoğu ilk önce İstanbul'da birkaç gün geçirecek. İstanbul'un çeşitli gastronomi, alışveriş, kültür ve sanat zenginliğini yaşayabilirsiniz. Hedefimiz, İstanbul'u 2024 veya 2025'te Avrupa'nın önde gelen kruvaziyer destinasyonu olarak kurmaktır. İstanbul'un Avrupa'nın yeni "Vatan Limanı" olduğunu şimdiden söyleyebiliriz .Geçen yıl Antalya Havalimanı'nın kapasitesini ikiye katlamak için ihale yayınladık. Alman-Fransız ortaklık Konsorsiyumu ihaleyi 765 milyon Euro yatırım sözü ve 8,5 milyar Euro gelir sözü ile aldı. Bu ihale aynı zamanda Türkiye'nin yanı sıra Antalya ilinin turizm ve ekonomisine olan dünya güveninin bir teyidi olmuştur.” diye konuştu.

"ESKİ UYGARLIKLARIN AYAK İZİN TAKİP EDİLECEK"

Türkiye'nin yerel, otantik ve doğal değerlerini vurgulamak için çeşitli yollar geliştirdiklerini belirten Bakan Ersoy, “Akla gelen güzergahlar arasında örneğin İpek Yolu, Paulus yolu, Likya, Pisidya, Karya, Frigya gibi eski uygarlıkların ayak izlerini takip eden yürüyüş ve bisiklet yolları, Evliya Trafelebi, Mimar Sinan gibi kültürel güzergahlar, yedi kilise gibi inanç yolları, Cybele'nin yolculuğu, Peygamberlerin güzergahı ve peynir yapımı veya şarapla ilgili gastronomi güzergahları yer alıyor. Avrupa Konseyi'nin sekiz kültürel rotası Türkiye'de bulunmaktadır: Avrupa Yahudi Mirası rotası, Zeytin Ağacı rotası, Avrupa tarihi Termal şehirler rotası, Avrupa Seramik rotası, Avrupa Sanayi kültürü rotası, demir perde rotası, Aeneas Rotası ve yakın zamanda Avrupa Megalitik Kültür rotası. Ayrıca çeşitli ülkelerle işbirliği yapıyoruz; UNESCO Dünya Mirası alanları rotası, Avrupa bisikletçiler Federasyonu (ECF) Eurovelo 8 Akdeniz Rotası ve demir perde yolu 13 rotası. Geçen yıl imzaladığımız Alman bisikletçiler Birliği ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde, Türkiye'yi  Alman pazarında bisiklet destinasyonu olarak güçlendirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Anex Tur sahibi Neşet Koçkar'da fuarda yaptığı konuşmada pandemi sürecinde yaşananları anlattı

“TOPLAM OTUZ İNANÇ ROTASI AÇTIK”

Türkiye’yi dijital platformlarda ön plana çıkarmaya çalıştıklarını söyleyen Mehmet Nuri Ersoy konuşmasını şöyle tamamladı, “ Özellikle dijital platformlarda GoTürkiye ve GoCycling Türkiye markalarını ön plana çıkarmak için çalışıyoruz. BDR ile Türkiye'de Eğitim Kampı düzenliyoruz, yarışlara katılmayı mümkün kılıyoruz ve ülke çapında yarışmalar düzenliyoruz. Bu bağlamda Dağ Bisikleti Milli Antrenörlerini ülkemize davet ettik. Antrenörler bisiklet yollarımız ve bisiklet dostu otellerimiz hakkında bir fotoğraf çektiler. Bisiklet turizminde, şimdi dört farklı bölgede yaklaşık yüz rotamız var. Bu yollar bisiklet türlerine göre bölünmüştür. Yol bisikleti, dağ ve E-Bisikletler için farklı bölgelerde ve arazilerde çeşitli yollar vardır. Ayrıca Türkiye'nin tüm bölgelerinde çok sayıda yürüyüş parkurumuz var. Bilinen Likya Yolu'ndan, doğu Anadolu'daki Ağrı Dağı güzergahlarına, Kaçkar Dağları ve İstanbul güzergahlarına kadar tüm yürüyüş parkurlarımız elbette "GoTürkiye.com" da olacak. Türkiye'nin yedi bölgesinde toplam otuz inanç rotası açtık. Birçok farklı inanışın ibadet yeri ve kutsal yerleri olan ve ülkemizde izlerini bırakan bu rotaları ziyaretçiler için çok otantik bir şekilde deneyimlemek istiyoruz.”

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağı..

Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyarı! İçlerinde Antalya da var

Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyar..

Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyarı! İçlerinde Antalya da var
ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi! Antalya'nın katkısı büyük

ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler denges..

ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi! Antalya'nın katkısı büyük
Antalya'da heyecan zirveye çıkacak! Kempo IKF Dünya Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı sahne alıyor!

Antalya'da heyecan zirveye çıkacak! Ke..

Antalya'da heyecan zirveye çıkacak! Kempo IKF Dünya Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı sahne alıyor!
Alanya'da CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması

Alanya'da CHP'li belediye ile MHP aras..

Alanya'da CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya turist rehberlerinin sorunlarını meclise taşıdı

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut K..

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya turist rehberlerinin sorunlarını meclise taşıdı