Bakan Çavuşoğlu: "Gazipaşa-Alanya Havalimanı Terminalini yenileceğiz"

10.09.2022 00:17

Antalya haber... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Antalya’mızda da iki adet havalimanı var. Gazipaşa- Alanya Havalimanı terminalini yenileyeceğiz, büyüteceğiz. Alanya’mıza, Gazipaşa’mıza yakışır bir şekilde projeyi hayata geçireceğiz" dedi.

Bakan Çavuşoğlu: "Gazipaşa-Alanya Havalimanı Terminalini yenileceğiz"

Antalya haber... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, memleketi Alanya’da, Süper Lig ekiplerinden Corendon Alanyaspor’un Nazmi Reisoğlu Altyapı ve Futbol Akademisi binası açılışına katıldı. Bakan Çavuşoğlu’na AK Parti Antalya milletvekilleri Kemal Çelik, Mustafa Köse, Tuba Vural Çokal ile Kaymakam Fatih Ürkmezer, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Corendon Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu, tesise adı verilen Alanyaspor’un eski futbolcusu ve kulüp başkanı Nazmi Reisoğlu da eşlik etti.

'TAKIMIN HEM BAŞKANIYDI HEM KAPTANIYDI'

Burada konuşan Bakan Çavuşoğlu, Antalya ve Alanya takımlarının yanında olduğunu söyledi. Bakan Çavuşoğlu, "Antalya'mızın spor ve futbol kulüplerinin yanındayız. Elimizden gelen desteği veriyoruz. Alanyaspor’umuzu destekliyoruz ama sadece A takımı değil, gençleri ve diğer branşları da destekliyoruz. Tüm Alanyaspor camiasının yanındayız. Bugün burada Alanyaspor’a destek veren ve emekleri geçen büyüklerimi de görmekten mutluluk duydum. Alanyaspor’a çok büyük emekleri olan, futbolculuk yıllarında da hepimizin idolü olan Nazmi Reisoğlu’nun isminin verilmesi çok anlamlıdır. O yüzden Alanyaspor yönetimine çok teşekkür ediyorum. 80’li yıllarda takımın hem başkanıydı hem kaptanıydı. Aynı zamanda girip futbolcu olarak oynuyordu da. Futbolu da çok güzel oynardı. O yüzden idolümüzdü diyoruz. Çok büyük emeği var" dedi.

'ÇOCUKLARIMIZA YATIRIM YAPMAMIZ LAZIM'

Açılışa katılan Alanyaspor’un eski hocalarını da selamlayan Bakan Çavuşoğlu, Alanyaspor’a bugüne kadar hizmet edenlere teşekkür etti. Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Arkadaşlarımızın da söylediği gibi geçen sezon ligi 5. sırada bitirdiler. Alanyaspor aynı zamanda iyi transferler yapıp, genç oyunculara yatırım yaparak başka kulüplere de transferler gerçekleştiren bir takım oldu. Bunu herkes görüyor. Son dönemine gelmiş, biraz futboldan geri düşmüş oyuncuları da tekrar Türk futboluna ya da dünya futboluna kazandıran bir kulüp. Ama bu her zaman sürdürülebilir olmaz. O nedenle alt yapımıza, çocuklarımıza yatırım yapmamız lazım. Onları burada yetiştirmemiz lazım. Onları Alanyaspor’umuza ve Türk sporuna kazandırmamız lazım. Bu tesisin de amacı buna yöneliktir. İyi tesis olursa, imkanlar verilirse bizim çocuklarımız, Türk milletinin çocukları her zaman yeteneklidir, beceriklidir, çalışkandır. O yüzden de önemli başarılar elde edecektir. Ben buna inanıyorum."

'GAZİPAŞA- ALANYA HAVALİMANI TERMİNALİNİ YENİLEYECEĞİZ'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, memleketi Alanya’daki programı kapsamında Alanya Belediyesi’nin Mahmutlar Kültür ve Etüt Merkezi temel atma törenine katıldı. Çavuşoğlu törendeki konuşmasında, "Alanya'da birlik ve beraberlik olunca mutlu oluyoruz. Birlik beraberlik olunca, hizmetin en iyisi gelir" dedi. Antalya- Alanya otoyol projesi ihalesinin 6 Ekim'de gerçekleştirileceğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Kuşyuvası Tüneli'nde çalışmaları yoğunlaştırdık, bitmek üzere. Kuşyuvası'nda Alanya’dan Mahmutlar’a gelecek yolu da bitireceğiz. Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul’da ve Antalya’mızda da iki adet havalimanı var. Gazipaşa- Alanya Havalimanı terminalini yenileyeceğiz, büyüteceğiz. Alanya’mıza, Gazipaşa’mıza yakışır bir şekilde projeyi hayata geçireceğiz. Uçuş destinasyonları da her geçen gün artıyor. Haftada 2 gün Sırbistan’dan uçuşlar bölgemize başladı. Türk Hava Yolları aracılığıyla da Sırbistan’dan ortak uçuş anlaşması gerçekleşecek ve onlar aracılığı ile de uçuşlarımıza başlayacağız" diye konuştu.

Alanya ve bölgenin sağlık alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalara başladıklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 150 yataklı ilave projeyi ihaleye çıkaracağız. Psikolojik Destek Merkezi, Nükleer Tıp Merkezi, 50 yataklı onkoloji servisini de hizmete açacağız. Payallar Devlet Hastanesi’nin ihalesini de tekrardan yapıyoruz. Sağlık ocağının da ihalesi gerçekleşecek" dedi.

'NÜFUS ARTTIKÇA DOLAYISIYLA OKUL İHTİYACI DA ARTIYOR'

Eğitim alanındaki yatırımlardan da bahseden Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Sadece Alanya'da 71 okul açtık. 1373 derslik, 3 pansiyon, 5 spor salonu, gerçekleştirdik. Bu yıl 5 okulu açtık. 147 derslikle beraber, gelecek sene de 318 dersliği yine eğitime sokacağız. Nüfus arttıkça dolayısıyla okul ihtiyacı da artıyor. Devlet olarak bunu karşılamalıyız, bu bizim görevimiz. Alanya’mız şanslı bir yer çünkü iki tane üniversite var. Bu hayal bile değildi. Tıpkı Kuşyuvası’na tünel yapacağız dediğimiz zaman dedikleri gibi buna da inanmadılar. Alanya’da 20 bin öğrenci var ve bu yakında 50 bin olacak. Buna hazırlıklı olmalıyız."

Temel atma töreninde konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise "Turizm ve ticaret kapasitesi ile ülkemize büyük bir girdi sağlayan, sürekli gelişen büyüyen bir yapıya sahip olan Mahmutlar'ımıza en iyi şekilde hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Her türlü imkanlarımızı zorlayarak Mahmutlar'ın hak ettiği yatırımları alması için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bugün burada, Mahmutlar halkımıza verdiğimiz bir sözü daha gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve protokol üyelerinin hep birlikte düğmelere basmasıyla Mahmutlar Kültür Merkezi ve Etüt Destek Eğitim Merkezi’nin temeline ilk beton döküldü.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Kaynak: DHA

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O sü..

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!
Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı!..

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor
31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıldığı gün Antalya'da hava nasıl olacak?

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıld..

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin yapıldığı gün Antalya'da hava nasıl olacak?
Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turiz..

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz
Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024
Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik ..

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?