Antalya'da kültür turuna yoğun ilgi!

06.07.2019 11:39

Bu yıl 16 milyon turist bekleyen Antalya'da kültür turları en önemli gelir kaynaklarından biri oldu. Turistler kişi başı 200 TL ile bir günlük keyifli bir tura çıkıyor.

Antalya'da kültür turuna yoğun ilgi!

Bu yıl 16 milyon turist hedefi olan turizmin başkenti Antalya turist akınına uğruyor.

Antalya'nın Alanya ilçesinden 60 kişilik kafile halinde Gazipaşa’ya gelen turistlerin ilk durağı çilek bahçesi oluyor.

Çilek bahçesinde kendi elleriyle çilek toplayan turistler, çileklerin tadına bayılıyor.

Ardından Antiocheia Ad Cragum antik kentine geçen turistler burada yapılan kazı çalışmalarını inceleyip, arkeologlardan bilgi alıyor. 

Kendilerine ikram edilen karpuzun da tadını çıkaran turistler tüm gün için ulaşım dahil kişi başı 200 TL ödüyorlar. 

Kral Koyuna bayılan Litvanyalı Ugne Kemzüraıte, “Bizim memleketimizde böyle yerler yok. Deniz çok güzel, ortam çok güzel, sessiz sakin bir ortamda tatilimizi geçiriyoruz” diyerek memnuniyetini dile getirdi. 

Tur şirketi sahibi Mustafa Erkut konuyla ilgili, 2004 yılında 800 kişiyle başladıkları turda bu yıl 7 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

 Erkut, “Turumuz Alanya’dan başlıyor. Çilek tarlasında çilek topluyoruz. Daha sonra Antiocheia Ad Cragum antik kentini ziyaret ediyoruz. Buradaki kazı çalışmalarını ve tahini alanları uzman rehberler eşliğinde geziyoruz.

Daha sonra delik denizde yüzme molası veriyoruz. Buradan yalan dünya mağarasına gideceğiz. Çalıştığımız ülke Litvanya. Litvanya dağları olmayan bir ülke. En yüksek dağ 280 metre. Dağları görünce mest oluyorlar.

Burada onları en çok etkileyen şey suyun berraklığı. Ortamın sakin oluşu fazla insan olmayışı en fazla memnun olan tarafı” diyerek tur hakkında bilgi verdi. 

Öte yandan Erkut yerli halkın Kral Koyuna geldikten sonra çöplerini buraya bırakmasından şikayetçi oldu. 


 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto