Antalya'da ayak bastı parası mı alınacak?

28.06.2019 12:01

AKTOB'un 35. yılını kutladığı geceye Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve birçok önemli isim katıldı. Başkan Böcek, Antalya'ya şehir vergisi getirilmesi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Antalya'da ayak bastı parası mı alınacak?

Aspendos Antik Tiyatrosu’nda, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin (AKTOB), 35. kuruluş yıl dönümü kutlandı.

Geceye, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya protokolü, turizmciler, AKTOB’ta başkanlık yapmış olan Selahattin Saklıca, Osman Ayık, Ahmet Barut, Yusuf Hacısüleyman, Sururi Çorabatır ve mevcut başkan Erkan Yağcı katıldı.

Turiste 'ayak bastı parası' çıkışı

Antalya ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan başkan Böcek, Antalya gibi turistik illerin ve ilçelerin belediyelerinin diğer belediyelere göre masraflarının çok yüksek olduğunu belirterek belediyelerin bu masrafları karşılamakta zorluk çektiğini dile getirdi.

Böcek, tüm dünyada, turist ayak basan şehirlerin, ayak bastı parası alındığına değinerek, Antalya'ya mutlaka şehir vergisi getirilmesi gerektiğini aktardı.

Ayrıca, Antalya'da 700 bin yatak olduğunu hatırlatan Böcek, "14 milyon turist ağırlanıyor, 100 milyon geceleme yapılıyor. Her geceleme başına Avrupa'nın önemli kentlerinde olduğu gibi Antalya'da da vergi konulmalı.

Bu vergi mutlaka getirilmeli. Bunun için girişimlerimiz var. Bu vergi ile Antalya ihya olur. Bu vergi ile belediyelere, turizme ve turizmcilere büyük katkı sağlanır. İlçe belediyelerinin yükü çok ağır. Bu vergi ile bu yük hafifler" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak tüm Antalya'yı kapsayan Antalya Turizm Birliği'nin kurulması için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Böcek, "Ben turizmin gelişmesi amacıyla 46 ülkeye gittim. Turizm fuarlarına katıldım.

Turizmcileri yalnız bırakmıyorum. Antalya Büyükşehir Belediyesinin altında tek bir birlik olacak. Turizm birliği kurulacak. Bu şekilde Antalya tanıtımı yapılacak.

İlçeler bu tanıtımın içinde mutlaka olmalı ama öncelik Antalya olmalı. Önce Antalya'yı tanıtacağız ki sonra ilçelerini tanıtabilelim. Biz tanıtımı birlikte yapacağız.

Tanıtımlara buna göre para harcayacağız. Küçük birikimlerle bu olmuyor. Antalya bir bütün olarak tanıtılmalı. Turizm yapılan ilçeler de daha düzenli olunmalı.

Avrupa Birliğine uyum içinde olunmalı. Turizmcilerin talebi doğrultusunda yapılması gerekenleri yapıyoruz. Kaleiçi, Balbey, Saat Kulesini cazibe merkezi haline getireceğiz. Deniz kenarları aydınlatılacak" ifadelerine yer verdi. 
 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto