ALANYA, FİNLİLERİN GÖZDESİ

22.05.2017 02:00

Finlandiya´nın en büyük tur operatörlerinden Aurinkomatkat´ın Genel Müdürü Timo Kouso, Alanya´nın ülkelerinden en önemli turizm destinasyonu olduğunu söyledi.

ALANYA, FİNLİLERİN GÖZDESİ

Finlandiya´nın en büyük tur operatörlerin Aurinkomatkat´ın Alanya´ya ilk seferini yapışının 30´uncu yıldönümü kokteylle kutladı. Kemal Atlı Kültürevi´ndeki programa çok sayıda turizmci ve şirket yetkilisi katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Alanya Tanıtım Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi turizmci Cengiz Topçu, "Finlandiya´nın en büyük tur operatör olmasının yanı sıra Alanya´ya gelen ilk Fin firmalarından birisi olma özelliği de taşıyor. 1987´de ilk seferlerini yaptılar. O günden bu yana da hiç durmadılar. İyi günler oldu, kötü günler oldu ama hiç bir zaman vazgeçmediler. Bu nedenle de 30´uncu yılda kendilerine böyle bir sürpriz yapmak istedik" dedi.

 ´FİNLANDİYA´DA EN GÖZDE ŞEHİR´

Kürsüye davet edilen Aurinkomatkat Genel Müdürü Timo Kousa da Alanya´nın her zaman doğru bir tercih olduğunu söyledi. Alanya´nın Finlandiya´nın en gözde destinasyonu olduğunu anlatan Kousa, Alanya´ya her zaman inandık. Bugün de görüyoruz ki haklı çıktık. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Alanya ve Alanyalı dostlarımızla beraber işbirliği içerisinde olacağız" diye konuştu.

´BURASI BARIŞ VE HUZURUN BULUŞTUĞU YER´

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise şöyle dedi: "Her zaman her yerde söylüyorum, Alanya dünyanın en güzel ve en huzurlu şehri. Öyle olmaya da devam ediyor. Burada binlerce yerleşik yabancı yaşıyor. 2 bin kadarını da Finlandiyalılar oluşturuyor. Herkes kendi dilini, dinini özgürce yaşayabiliyor. Biz atalarımızdan bunu gördük, bunu uyguluyoruz."

Engin ANAK/ALANYA, (DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto