5 yıl sonra Almanlar Rusları Antalya'da tahtından etti

14.07.2022 13:51

Antalya haber... Antalya'da 2016'ya kadar en çok turist gönderen Almanya, 2017'den 2021'e kadar liderliği kaptırdığı Rusya'yı, 2022'de yeniden geçti. Yılbaşından 12 Temmuz'a kadar 1 milyon 157 bin olan Alman turist sayısının, yıl sonunda ilk kez 3 milyonu aşması bekleniyor.

5 yıl sonra Almanlar Rusları Antalya'da tahtından etti

Antalya haber... Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz’un kişisel bloğunda paylaştığı istatistiklere göre, bu yılın ilk 6 ayında Almanya’dan Antalya’ya 955 bin turist gelirken, Temmuz ayı özelinde yarım milyon Alman’ın daha gelmesi bekleniyor. Yılın tamamında ise 3 milyon Alman turistin gelmesi öngörülüyor.
Yazısında Alman turistlerin Türkiye’deki tatil yeri tercihinin çoğunlukla Antalya olduğunu vurgulayan Başkan Recep Yavuz, bunun nedeninin çok fazla otel seçeneği ve her şey dâhil tesislerin sayısının fazla olmasından kaynaklandığını aktardı. Bu sene Antalya’ya, turizmin oldukça iyi günler geçirdiği 2019 yılını da geçecek sayıda Alman turist gelebileceğinin öngörüldüğünü kaydeden Yavuz, yıl sonuna kadar 3 milyon Alman beklendiğini belirtti.

“ÇOCUKLU AİLELERİN TERCİHİ TÜRKİYE”

2016 yılında Sultanahmet’teki bombalı saldırıda 13 Alman vatandaşının hayatını kaybetmesi ile gerileme sürecine giren Alman turist gelişlerinin pandemi ertesinde eski günlerine döndüğünü belirten Başkan Recep Yavuz, “Dünyanın en gezgin halkı olan Almanların iki yıldır kısıtlanan seyahat arzularında bu yıl gerçek anlamda bir patlama yaşanıyor. Ne son günlerde artan pandemi vakaları, ne Rusya-Ukrayna savaşı nedeni ile yükselen fiyatlar Almanları seyahatlerinden alıkoyamıyor. Almanya’dan Nisan ayında başlayan turizm hareketliliği, Haziran sonunda bazı eyaletlerin yaz tatiline girmesi ile artarak devam etti. Almanların üçte biri kendi ülkelerinde tatile çıkarken, bir o kadarı da Akdeniz ülkelerine akın ediyor. Türkiye, İspanya, Yunanistan ve İtalya en çok tercih edilen ülkeler. Çocuklu ailelerin tercihi Türkiye olurken, gençler İspanya’yı tercih ediyorlar. Yılbaşından bugüne Mayorka’yı ziyaret eden Alman sayısı 2,5 milyonu geçti” dedi.

Türkiye’de Almanların başta Antalya olmak üzere, en çok Ege ve İstanbul’a rağbet gösterdiğini aktaran Yavuz, “Özellikle Antalya, çok farklı otel seçeneği ve her şey dâhil sistemi ile Almanların tercihinde önemli rol oynuyor” ifadelerini kullandı.

2019 YILINI GEÇEBİLİR

Bu yıl Antalya’ya gelen Almanların sayılarını inceleyen Yavuz, “Bugüne kadar olan döneme baktığımızda Almanya’dan gelişlerin 2019 yılına göre yüzde 12’nin üzerinde seyrettiğini görüyoruz. Bu yılın ilk 6 ayında Almanya’dan Antalya’ya 955 bin turist geldi. Temmuzun ilk haftası itibariyle Alman turist sayısı 1 milyonu geçti. Temmuz ayında Antalya’ya yarım milyon Alman turistin gelmesi bekleniyor. Bu simülasyona göre bu yılın Ocak-Temmuz döneminde 1,5 milyon Alman turist Antalya’ya gelmiş olacak. Turizm tarihinin en iyi yılı olan 2019 yılının aynı döneminde 1 milyon 330 bin Alman turist Antalya’ya gelmişti” diye hatırlattı.

3 MİLYONA DOĞRU

Alman turist gelişlerinin yılın kalan Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım aylarında 1,5 milyonu aşarak yılbaşında öngörülen 3 milyonu bulabileceğini aktaran Yavuz, “Zira çocuklu aileler Temmuz, Ağustos dönemini tercih ederken orta yaş üzere ve emekli Almanlar Eylül, Ekim ve kasım ayını tercih ediyorlar. Pandemi ile ilgili olağanüstü bir durum yaşanmazsa bu yıl Kasım sonuna kadar Alman misafirleri Antalya’da göreceğiz” dedi.

“ALMANYA'DAN SADECE ALMAN VATANDAŞLAR GELMİYOR”

84 milyon nüfuslu Almanya’nın doğma büyüme Alman olan nüfusu yaklaşık 61 milyon olduğunu kaydeden Yavuz, “Her dört kişiden biri sonradan Almanya’ya gelmiş ve hayatını burada kurmuş. Bunların birçoğu da zamanla Alman vatandaşlığına geçmiş. 20 milyon üzerindeki bu nüfus orta ölçekli bir Avrupa ülkesi kadar bir kapasiteye sahip. Son yıllarda turizm ile birlikte bu gücün farkına varıldı. Zira seyahati aksatmadan yapan bir kitle olarak bütün tatil destinasyonlarını tercih ediyorlar. Özellikle Türkiye onlar için çok cazip. Ve her yıl artarak Türkiye ziyaretlerini yapıyorlar. Bu yüzden Alman uçaklarından yüzde 70 civarında doğma büyüme Alman vatandaşı çıkarken, yüzde 30 kadarı sonradan Alman vatandaşlığını almış kişilerden oluşuyor” ifadelerini kullandı.

Yavuz, son 6 yıl Antalya’ya gelen Alman turist sayılarını da şöyle aktardı:

“2016 yılında 2 milyon 17 bin, 2017 yılında 1 milyon 700 bin, 2018 yılında 2 milyon 319 bin, 2019 yılında 2 milyon 673 bin, 2020 yılında 345 bin, 2021 yılında 1 milyon 268 bin Alman turist geldi. 2022 yılında ise tahmini simülasyona göre 3 milyon Alman turistin gelmesi bekleniyor.”

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Kaynak: İHA

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü
Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1..

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi
Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!
Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı

Başkan adayı Sümerden Kepezlilere sand..

Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı