WhatsApp'a dadandılar! Bu linke sakın tıklamayın

03.08.2019 12:34

Dolandırıcılar her geçen gün taktik değiştirerek insanları kandırmayı başarıyor. Dolandırıcılar yine en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a dadanmış durumda. Telefonunuza gelen ve WhatsApp'ın yıl dönümünü kutlamak amacıyla 1000 GB internet hediye edeceğini vaat eden mesaja sakın tıklamayın.

WhatsApp'a dadandılar! Bu linke sakın tıklamayın

Dünyaadaki en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, yine dolandırıcıların hedefinde.

Siber dolandırıcılar WhatsApp uygulamasının yıl dönümünü kutlamak amacıyla 1000 GB internet hediye edeceğini belirterek kullanıcıları kandırmaya çalışıyor.

Kullanıcılar internet hediyesine sahip olabilmek için linke tıklıyor ve karşılarına bir anket çıkıyor.

Büyük ödüle ulaşabilmeleri için de bu teklifi en az 30 kişiye daha iletmeleri isteniyor.

Burada dolandırıcıların hedefi tıklama sahtekarlığı yolu ile bir kampanyanın operatörleri için gelir getiren sahte reklam tıklamalarını toplayarak para kazanmak. 

'Adidas' dolandırıcılığına benziyor

Daha önce de dolandırıcılar yine WhatsApp aracılığıyla Adidas'ın yıl dönümünü kutlamak amacıyla hediye ayakkabı verileceğini vaat eden bir mesajla kullanıcıları kandırmışlar, bilgilerini toplamışlardı.

Uzmanlar WhatsApp'ın böyle bir kampanyası bulunmadığı konusunda uyarıda bulunarak, bu linke tıklayan kullanıcıların cihazlarını hacker'lara karşı korumasız hale getirebileceğini söyledi. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto