Telefonunuzdaki tuzağa dikkat!

17.07.2019 12:58

Telefonunuzdaki sanal fal uygulamaları cihazınızda yer alan tüm bilgilere erişim sağlıyor. Kahve falı, tarot falı gibi uygulamalara karşı dikkatli olun.

Telefonunuzdaki tuzağa dikkat!

İnternetten uygulama indirip, kahve falı baktırmaya meraklı olanları büyük bir tehlike bekliyor.  ‘Fincanını çek gönder, kahve falını yorumlayalım’ diyen uygulamalardan uzak durun.

İndirdiğiniz uygulama akıllı telefonunuz ya da tabletinizdeki tüm özel bilgilerinizi karşı tarafa aktarabiliyor.

Uzmanlar bu konu hakkındaki açıklamalarında ve uyarılarında, “Kahve falını yorumlayalım kaderinin söyleyelim  tarzında bildirim gönderen uygulamalara aldanmayın ve uzak durun dediler. 

Çünkü uygulamaların tamamı sizin kameranıza, mikrofonunuza ve klasörlerinize erişim izni istiyor. Bu da şu anlama geliyor. Cihazınızdaki bütün unsurlar karşı tarafa geçmiş oluyor. 

Kahve fallarında sizin her şeyinizden haberdar olmaları bu yüzden kaynaklanıyor. Çünkü cihazınızdaki tüm dosyalar, sosyal medyanız dahi onların elinde” diye konuştu.

Falı yorumlayan bir falcı olmadığı gibi otomatik ayarlanan yorumlama sistemi sayesinde bakılan fallar, sizin özel içeriklerinize ulaşarak ve burdan yola çıkarak falı yorumluyor.

Bu yüzden eğlence amaçlı da olsa bu tarz uygulamaların tuzağına düşmeyin ve aldanmayın.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto