Pandemide patlama yaşadı! İşte Among Us taktikleri

29.01.2021 21:12

Pandemide büyük bir çıkış yakalayan oyun Kasım ayında 500 milyon oyuncuya sahip oldu ve gün geçtikçe kitlesini artırdı. Among Us'ta impostor olup crewmate'leri avlamak isteyen ya da crewmate olup ımpostor'ları yakalamak isteyen bir çok kişi deneyim kazanarak diğer oyuncular için Among Us taktiklerini ortaya çıkardı.

Pandemide patlama yaşadı! İşte Among Us taktikleri

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi zaman zaman en sosyal insanları bile telefon ve bilgisayar başına hapsetti. Bu karantina günlerini dizi ve film gibi içerikleri izleyerek geçirenlerin yanında oyun dünyasına giriş yapan insanların da yoğunluğu dikkat çekti.

2018 yılında piyasaya çıkan oyun, yıllardır piyasadaki yerini koruyordu. Ancak ne olduysa 2020 yılında oldu. Koronavirüs salgınının da etkisiyle oyunu oynayanların sayısı bir anda arttı. Pazar araştırma firması Nielsen/SuperData tarafından paylaşılan rapor, Among Us'ı tarihin en popüler oyunu olarak gösterdi. Bu 2018 yılında ortaya çıkan bir oyun için 2020 yılında gelmesi oldukça tuhaf ancak gurur verici bir unvan olsa gerek.

Ne zaman popüler olmuş olursa olsun, Among Us oyunu şüphesiz ki pek çok oyuncu için oldukça keyif verici. Kimileri Impostor olduğunda, kimileri ise crewmate olduğunda oyunun daha da eğlenceli bir hale geldiğini söylüyor. Ancak onlardan duyduğumuz bir sır var; o da oyunun Among Us taktikleri ile daha iyi bir hale geldiği. Zira bu taktikleri uygulayan oyuncular, deyim yerindeyse oyunun hakimi oluyor. Biz de sizler için Among Us'ın en iyi taktiklerini sıraladık ve bu dünyayı daha da eğlenceli bir hale getirebileceğiniz birkaç tüyoyu da bunların arasına gizledik.

İŞTE AMONG US TAKTİKLERİ

Among Us taktikleri aslında impostor ve crewmate'ler için ayrılıyor. Zira her iki oyuncunun aynı taktikleri uygulaması, sizin de takdir edeceğiniz üzere pek mümkün değil. Bu yüzden öncelikle Among Us'ın impostor olma taktiklerinden bahsetmemiz gerekiyor.

Among Us'ta impostor olan kişi sizseniz, yapmanız gereken ilk şey kendinizi sır gibi saklamaktır. Zira crewmate'leri kimselere çaktırmadan avlamalısınız. Böylece oyunun kazananı siz olabilirsiniz. Ancak dediğimiz gibi kimliğinizi gizlemeniz şart.

İMPOSTOR KALMAK İSTEYENLER

Among Us'ta impostor olmayı seviyorsanız ve 'ben impostor'ım ve hep öyle kalmalıyım' diyorsanız Among Us'ta imposter olma taktiğini sizlerle paylaşmalıyız. Oyunun başlangıç ekranındaki free tuşuna basın ve oyuna girin. Oyunun giriş bölümündeki bilgisayara tıkladığınızda karşınızda bir ekran göreceksiniz. Bu ekranda kırmızı bir dosya gözünüze çarpacak. Kırmızı dosyaya tıkladığınızda impostor olabilirsiniz. Bunu her oyunda gerçekleştirirseniz impostor olabilirsiniz. Ancak bu taktiğin sadece Free Play seçeneğinde çalıştığını belirtelim.

DİKKAR ÇEKMEMEYE ÇALIŞIN

Among Us impostor taktiklerinden en önemlisi, dikkat çekmemektir. Çünkü impostor olduğunuzu belli ederseniz crewmate'ler tarafından kimliğiniz kolayca açığa çıkartılabilir, siz bile her şeyin ne kadar hızlı geliştiğini anlayamazsınız. Bu yüzden görev yapar gibi davranırsanız kimse sizden şüphelenmez. Eğer sesli konuşma gerçekleştiriyorsanız da Among Us yalan söyleme taktiklerine uyarak kimliğinizi daha iyi gizleyebilirsiniz.

GÖZLEM YAPIN

Among Us'ta impostor olan sizseniz amaçlarınızdan biri de crewmate'lerin görevleri tamamlamasını engellemektir. Bunun için en hızlı görev yapan oyuncuların önünü kesebilirsiniz. Onları kimsenin göremeyeceği bir yerde yakaladığınızda hemen öldürün.

ROL YAPIN

Oyunda impostor olarak pembe yalanlar söylemeniz kimseyi rahatsız etmez. Bu yüzden Among Us yalan söyleme taktiklerine bağlı kalabilirsiniz. Bu taktikleri uygulamak için bir Crewmatemişçesine konuşup, diğerlerini suçlayabilirsiniz. Ayrıca ses tonunuzun dozunu ayarlar ve büyük tepkiler göstermezseniz kimliğinizi açık etmezsiniz. Kısacası biraz rol yapın.

SAKIN KİMSEYİ ÖLDÜRMEYİN

'Kamera en nihayetinde' deyip geçmeyin. Among Us taktiklerine uymazsanız kameralara yakalanıp kolayca kimliğinizi açık edebilirsiniz. Bir impostor olarak, Skeld ve Polus haritalarında bulunan kameralara dikkat etmelisiniz. Eğer kameraların ışığı yanıyorsa korkun; çünkü sizi izleyen biri var! Sakın kimseyi öldürmeyin.

B) YOKMUŞ GİBİ DAVRANINBu repliğin bir benzerini Cem Yılmaz imzalı Gora filminden hatırlıyor olabilirsiniz. Filmin bir sahnesinde Garavel Usta en yakın plekumat ile karşılaştığımızda nasıl hareket edeceğimizi sorar. Garavel Usta şıkları ise şöyle sıralar; A) Kendisini dövüyoruz, B) Yokmuş gibi davranıyoruz, C) Hızla kaçıyoruz... Bu soruya Bob Marley Faruk 'B) Yokmuş gibi davranıyoruz' cevabını verir. Ancak Garavel Usta'ya göre doğru cevap Arif'in de cevap verdiği gibi A'dır. Belki Gora evreni için doğru cevap bu olabilir ama Among Us dünyasında doğru cevap, Bob Marley Faruk'un verdiği B) Yokmuş gibi davranıyoruz cevabıdır.

Among Us kazanma taktikleri konusunda siz oyunculara sunulan seçeneklerin belki de en ilginci Bob Marley Faruk'un da söylediği gibi yokmuş gibi davranmaktır. Eğer kazanmak istiyorsanız öylece durmanız da bazen yeterli olabilir. Böylece diğer oyuncular sizin oyunda olmadığınızı, bundan dolayı da impostor olmadığınızı düşüneceklerdir. Taktik için Bob Marley Faruk'a bir teşekkür etmeyi unutmayın.

SABOTAJ YAPINAmong Us sabotaj taktiklerinde sıra. Sabotaj yapmak, crewmate'lerin işini oldukça zora sokar. Ayrıca oyunun bu özelliğiyle grup halindeki crewmateleri birbirinden ayırarak onları tek başına yakalayıp öldürebilirsiniz. Kapı, elektrik, oksijen(O2), reactor ve communications sabotajlarını kullanarak onları avlayabilir, hatta oyunu kolayca kazanabilirsiniz. Bu noktada size taktik olarak verebileceğimiz en yegane bilgi, kapı sabotajını kullanmanız yönünde olacaktır. Çünkü bu sabotajda tek kalmış birini öldürüp geldiğiniz yerden kolayca geri çıkabilirsiniz.

AMONG US CREWMATE TAKTİKLERİ

Among Us taktikleri crewmate'ler için de var elbet. Crewmate'lerin amacı görevleri hızlıca bitirmek ve ımpostor'ı yakalamaktır. Crewmate'ler aşağıda sıralayacağımız taktiklere uyarak oyunu kolayca kazanabilir ve ımpostor olan oyuncuyu kolayca bulabilir.

TAKİP EDİNAmong Us'ta görev yapıldıkça üstteki bar dolar. Ancak bazen bir kişiyi görev yaparken görürsünüz ve bu barda en ufak bir hareket olmaz. Tebrikler! Impostor'ı yakaladınız. Çünkü birisi görev yaparken bar hareket etmiyorsa o kişinin impostor olma ihtimali oldukça fazladır. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda acil toplanma butonuna basıp bir toplantı gerçekleştirebilirsiniz.

GÜVEN ÖNEMLİGerçek hayatta insan her zaman yanında güvendiği insanların bulunmasını ister. Bu Among Us dünyasında da böyledir. Eğer crewmate olarak seçildiyseniz güvendiğiniz arkadaşlarınızı yanınıza çekerek haritada hareket edin. Böylece geçmiş tecrübelerinize dayanarak onun kim olduğunu tahmin edebilir veya yalan söyleyip söylemediğini anlayabilirsiniz.

DEDEKTİFLİK YAPINEğer oyunda crewmate'seniz bir dedektif gibi davranın. Oyundaki her hareketi dikkatlice izleyin ve şüpheli hareketleri bir yere yazın. Böylece impostor'ı yakalayabilirsiniz. Tıpkı Sherlock Holmes gibi.

ESAS AMACINIZDAN SAPMAYINCrewmate'lerin esas amaçlarından biri oyundaki görevleri tamamlamaktır. Bu görevleri tamamlamayı sakın es geçmeyin. Among Us taktiklerinin bir parçası olarak görevleri hızlıca yapmanız sizi galibiyete yakınlaştırır.

GÖRÜŞ AÇISIBakmakla görmek arasında fark vardır derler. Siz de Among Us'ta bakmakla yetinmeyin, fazlasını görün. Bunun için Among Us crewmate taktikleri arasında yer aldığı üzere görüş açınıza dikkat edin. Bakmanız gereken yeri bilirseniz ve kamera açısını gerektiği gibi kullanırsanız yine bir dedektif gibi impostor'ı avlayabilirsiniz.

BONUS: NİNJA TAKTİĞİNİ KULLANABİLİRSİNİZAyrıca bazı YouTube kanalları, Among Us ninja taktiği adı altında ilginç bir taktik daha geliştirmişlerdir. Bu taktik basitçe koşarak crewmate avlamayı içerir. Among Us ninja taktiğini oyun içerisinde uygulamak istiyorsanız çeşitli kanalların oluşturduğu YouTube videolarından yardım alabilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 23 Nisan coşkusu başladı

Antalyada 23 Nisan coşkusu başladı

Antalya'da 23 Nisan coşkusu başladı
Antalya'da kuvvetli fırtınada seralara zarar verdi! Minare külahı koptu

Antalya'da kuvvetli fırtınada seralara..

Antalya'da kuvvetli fırtınada seralara zarar verdi! Minare külahı koptu
Antalya'da zincirleme kaza! 3'ü halk otobüsü, 7 araç hasar gördü! Yaralılar var

Antalya'da zincirleme kaza! 3'ü halk o..

Antalya'da zincirleme kaza! 3'ü halk otobüsü, 7 araç hasar gördü! Yaralılar var
Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası yarın Antalya'da başlıyor

Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası yar..

Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası yarın Antalya'da başlıyor
Antalya'da etkili fırtına! Konyaaltı sahilini birbirine kattı

Antalya'da etkili fırtına! Konyaaltı s..

Antalya'da etkili fırtına! Konyaaltı sahilini birbirine kattı
Antalya'da öğretmen çift ölümden döndü! Film gibi kurtarma operasyonu!

Antalya'da öğretmen çift ölümden döndü..

Antalya'da öğretmen çift ölümden döndü! Film gibi kurtarma operasyonu!