iPhone kullananlar dikkat! İşte iPhone'un sır gibi sakladığı 6 gizli uygulama

02.04.2023 07:30

iPhone telefonlarda gizlenen bazı uygulamalar olduğunu biliyor muydunuz? Peki bu uygulamalar hangileri ve nasıl bulacaksınız? İşte iPhone’unuzda gizlenen 8 uygulama…

iPhone kullananlar dikkat! İşte iPhone'un sır gibi sakladığı 6 gizli uygulama

Birçoğunuz elinde bulunan iPhone telefonlarda kimsenin bilmediği hayat kolaylaştıran gizli uygulamalar mevcut.

iPhone’un sizden sakladığı bu gizli uygulamalar aslında günlük yaşantınıza çok fazla katkı sağlıyor. Ancak bu uygulamaları bulmak hiç de kolay değil. Her iPhone, varsayılan olarak yüklü olan gizli Apple uygulamasına sahiptir. Bunlardan bazıları metin mesajlarını filtrelemek, bilgisayarlara güvenmek ve ödemeleri işlemek gibi eylemleri gerçekleştirmek için arka planda çalışır.

iPhone’da gerçekten kullanmak isteyeceğiniz bu tür uygulamalara sahip olduğunun farkında bile olmayabilirsiniz. İşte iPhone’unuzda gizlenen 8 uygulama...

1- KOD TARAYICI

iPhone’larda birçok kullanıcının fark etmediği kod tarayıcı uygulaması bulunuyor. QR kod okuyucu uygulamasını bulmak için ekranınızın üstünden aşağı kaydırın. Böylece iPhone’unuzdaki Arama işlevinin kili açılacak. Ardından arama çubuğuna “kod okuyucu” veya sadece “kod” veya “okuyucu” yazmanız gerekecek.

Artık ‘Uygulamalar’ sekmesinin altında Kod Okuyucu yazan bir simge karşınıza çıkacak. Sembolü, ortasında bir QR kodu ve bir tarama simgesi bulunan, köşeleri yuvarlatılmış gri bir kare.

2- BASKI MERKEZİ

Print Center (Baskı Merkezi)’ni doğrudan açmadın bir yolu yoktur. Ancak bir yazdırma işi kuyruğa alınmışsa veya yazdırmanın ortasındaysa App Switcher’dan açabilirsiniz.

Yazdırma Merkezini bulmak için bir belge, resim veya başka bir yazdırılabilir dosyadaki paylaşılan sayfada “Yazdır”ı seçin, yazdırma ayarlarınızı seçin ve “Yazdır”a tıklayın.

3- TEŞHİS

Safari’de diags:// veya tanılama:// URL yazıp “İleri” tuşuna tıkladığınızda, Apple’ın iPhone’unuzla ilgili sorunları belirlemek için tanı verilerini okumak adına kullandığı “Tanılama” uygulamasını açarsınız. Fakat, Apple’dan URL şemasından sonra gönderilecek bir bilet numarası olmadan, pek faydası olmaz.

Tanılamayı açmanın başka bir yolu vardır. Önce iPhone’unuzu kapatın ve ardından bir güç kaynağına bağlayın. Sonrasında ekranda Apple logosunu görene kadar her iki ses düğmesine de basılı tutun. Ardından, “Tanılamayı Başlat”ı başlatabileceğiniz Tanılama açılır.

iPhone’unuzun seri numarasını, MEID’sini ve IMEI’sini görmek için bilgi (i) düğmesine dokunabilirsiniz. Ancak tüm bilgiler Ayarlar -> Genel -> Hakkında bölümünde kolayca bulunabilir.

4- ALAN TESTİ

iPhone’unuzda oynayabileceğiniz birçok gizli çevirici kodu vardır. Fakat sadece bir tanesi “Alan Testi” adlı gizli bir uygulamayı açar. Bu gizli uygulama durum çubuğundaki sinyal çubukları yerine iPhone’unuzun hücresel alım gücünü sayısal dBm (desibel-miliwatt) rakamlarıyla görüntülemektir.

Alan Testi uygulamasını açmak için telefonunuzun arama kısmına *3001#12345#* yazın ve arama düğmesine basın.

5- GERİ BİLDİRİM ASİSTANI

iPhone’unuza iOS’un herkese açık beta sürümünü veya geliştirici beta sürümünü yüklemek, “Feedback Assistant” adlı gizli bir uygulamanın kilidini açar. Beta katılımcıları, yazılımla ilgili yaşadıkları sorunlar hakkında ayrıntılı raporlar göndermek için bu uygulamayı kullanır.

Safari veya başka bir web tarayıcısından applefeedback:// URL yazarak Geri Bildirim Yardımcısı’nı açabilirsiniz. Ardından Apple Kimliğinizle oturum açın ve Apple’ın iOS ve iPadOS’u iyileştirmek için kullanabileceği geri bildirim sağlayın.

6- BÜYÜTEÇ

iPhone’unuz da gizli olan uygulamalardan bir tanesi de büyüteçtir. iOS 10’dan bu yana bu özellik telefonlarda bulunuyor.

iOS 14’ten önce, Büyüteç’i yalnızca Erişilebilirlik kısa yoluyla (Ana Ekran veya Yan düğmenize üç tıklama) veya Kontrol Merkezi’ndeki geçiş düğmesiyle açabiliyordunuz.

iPhone 14’ten sonra Ana ekrandaki uygulama simgesinden, iPhone’unuzun arkasına dokunarak (Geri Dokunma ile ayarlandıysa), Siri aracılığıyla ve özel bir yerleşik kısa yolla bu uygulamayı kullanabilirsiniz.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turiz..

Turizm Bakanı Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz
Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024

Antalya'da hava durumu! 29.3.2024
Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik ..

Antalya'da 29 Mart Cuma günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü