Apple, "Peek Performance" ve "Performansımız Başlamak Üzere" diyerek 8 Mart etkinliğini duyurmuştu. Etkinlikte iPhone SE 3'ün yanı sıra 5G'li yeni iPad Air gibi ürünlerin tanıtılmasına yönelik bir beklenti oluşmuştu. Etkinlik öncesi son sızıntıları yapan kaynaklar, Apple'ın iPhone 13 ve iPhone 13 mini için yeni bir yeşil renk seçeneğini açıklayabileceğini gösterirken, yeni iPad Air'in yepyeni bir mor renk seçeneğine geleceğini öne sürmüşlerdi. Nitekim herkesin merakla beklediği o etkinlik, saatler 21:00'ı gösterdiğinde başladı. Etkinliğin başında ilk olarak Apple CEO'su Tim Cook karşımıza çıktı, Apple TV+ içeriklerinden bahsetti. Cook, Apple TV+'a spor içerikleri geldiğini ve Friday Night Baseball içeriklerinin Apple TV+ üzerinden izlenebileceğini açıkladı.

iPHONE 13 AİLESİNE YENİ RENKLER GELDİ

Apple, geçtiğimiz eylül ayında tanıttığı iPhone 13 ailesine yeni renk seçenekleri ekledi. iPhone 13 ve iPhone 13 Pro modelleri İki farklı tona sahip yeşil renk seçeneğine kavuştu.

MERAKLA BEKLENEN YENİ iPHONE SE TANITILDI! İŞTE YENİ iPHONE SE'NİN ÖZELLİKLERİ

Apple etkinlikte sonunda uzun bir süredir konuşulan yeni iPhone SE'yi tanıttı. A15 Bionic işlemcisi ile gelen yeni iPhone SE'nin tasarımı önceki model ile neredeyse aynı. Grafikleri daha da gelişen ve hızlanan Touch ID (parmak izi okuyucu) destekli yeni iPhone SE, 3 farklı renk seçeneğine sahip. 5G desteği ile gelen 4.7 inç retina ekrana sahip iPhone SE'de pil konusunda da geliştirmeler yapılmış durumda. Ancak telefonun tek arka kamerası 12 MP çözünürlüğünde.

YENİ iPHONE SE'NİN FİYATI

Apple, yeni iPhone SE'nin fiyatını 429 dolar olarak açıkladı. Tabii bu modelin başlangıç fiyatı.

M1'Lİ YENİ iPAD AIR TANITILDI! İŞTE ÖZELLİKLERİ

Apple, yeni iPhone SE'nin ardından yeni iPad Air'in de tanıtımını gerçekleştirdi. 5 farklı renkle gelen iPad Air, Apple Silicon tabanlı M1 çipe sahip. Bu çip bildiğiniz üzere Apple'ın Mac bilgisayarlarında ve iPad Pro modelinde kullanılıyor. Liquid Retina ekranlı yeni iPad Air, 12 MP ultra geniş kameraya sahip ve Center Stage'i destekliyor.

YENİ iPAD AIR'IN FİYATI

5G'yi iPad Air'e getiren Apple, yeni tabletini 599 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunacak. 64GB ve 256GB depolama seçenekleri mevcut.

M1 SONRASI YENİ DÖNEM: APPLE, M1 ULTRA İŞLEMCİSİNİ GÖRÜCÜYE ÇIKARDI! İŞTE ÖZELLİKLERİ

Apple, M1, M1 Pro ve M1 Max işlemcilerinin ardından Apple Silicon ailesine M1 Ultra'yı ekledi. M1 Ultra'nın 114 milyar transistörü bulunuyor. Apple'ın aktardığına göre M1'den 8 kat daha hızlı. Apple aşağıdaki ekran görüntüsü ile M1 Ultra'nın özelliklerini özetliyor.

VE İDDİALAR DOĞRU ÇIKTI: MAC STUDIO VE STUDIO DISPLAY GELDİ! İŞTE ÖZELLİKLERİ

Mac Studio iddiası geçtiğimiz günlerde karşımıza çıkmış ve teknoloji devinin Mac mini ve Mac Pro arasında yeni bir mini bilgisayar üzerinde çalıştığı söylenmişti. Nitekim o iddialar doğru çıktı ve Apple Peek Performance etkinliğinde Mac Studio ve Studio Display'i tanıttı. Profesyonellere yönelik olan Mac Studio, 4 Thunderbolt 4 bağlantı noktası, 10 GB Ethernet bağlantı noktası, 2 USB-A, HDMI ve bir kulaklık girişi taşıyor. Wi-Fi 6 desteği de mevcut. M1 Ultra ve M1 Max kullanan iki farklı versiyonu olan Mac Studio'nun hızına dikkat çeken Apple, M1 Ultra'lı yeni Mac ürününün CPU performansının Mac Pro'dan yüzde 90 daha hızlı olduğunu iddia ediyor. İşte Mac Studio'nun tüm özellikleri... Studio Display'e geçelim. Apple'ın yeni ekranı Studio Display daha ince çerçevelere sahip. Ekran ilginç bir şekilde A13 Bionic işlemcisini bünyesinde taşıyor. 3 tane mikrofonu ve 6 tane hoparlörü olan cihazda Spatial Audio ve Dolby Atmos desteği de bulunuyor. Bu noktada 27 inçlik 5K retina ekrandan söz ettiğimizi belirtelim.

MAC STUDIO VE STUDIO DİSPLAY'İN FİYATLARI

M1 Max'li Mac Studio, 1999 dolardan, M1 Ultra'lı Mac Studio ise 3999 dolardan başlıyor. Studio Display ise 1599 dolarlık bir fiyata sahip. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.