BAREM ve global ortağı WIN Grubu’nun yaptığı araştırmaya göre, kişisel bilgisini vermekten endişe duyanlar, global olarak geçen yıla göre 2 puan azaldı ve yüzde 45’e düştü.
Türkiye’de kişisel bilgi paylaşımının gerekli olmadığını düşünenlerin oranı yüzde 60 ve bu, dünya ortalamasının iki katı. Paylaşımı gerekli görenlerin oranı genelde yüzde 23 iken, ilkokul mezunları (yüzde 29), erkekler (yüzde 26) ve gençler (18-34 yaş - yüzde 26) arasında biraz daha yüksek.
EN ENDİŞELİ: TÜRKİYE
Araştırmanın sonuçlarına bakılırsa, endişe oranı kadınlarda erkeklere göre 4 puan daha yüksek. Amerika, yüzde 54 ile endişe duyanların en yüksek olduğu kıta iken, Asya Pasifik Bölgesi’nde oran yüzde 45’e, Avrupa’da yüzde 43’e düşüyor. Türkiye ise yüzde 60 orana sahip. Bu oran dünya ortalamasından 15 puan daha yüksek. Kadınlar ve erkekler arasında ise fark görünmüyor. En endişeli gruplar; üst sosyoekonomik statü grupları (AB SES - yüzde 70), İstanbullular (yüzde 71), lise mezunları (yüzde 67) ve ücretli ya da maaşlı çalışanlar (yüzde 65).KİŞİSEL BİLGİLERİN PAYLAŞILMASI GEREKLİ GÖRÜNMÜYOR
Araştırmada dijitalleşen ve her şeyin birbirine bağlı olduğu dünyada, kişisel bilgilerin paylaşımının önemli ve gerekli olup olmadığı da sorgulanmış durumda. Buna göre global olarak paylaşımın gerekli olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 22 ile geçen yıl ile aynı iken, gerekli olmadığını düşünenlerin oranı yüzde 30 olarak yansıdı ve 3 puan yükseldi.