Binlerce kullanıcı risk altında! Virüs dehşet saçıyor

15.06.2019 14:56

WannaCry virüsü binlerce Windows kullanıcısını tehdit ediyor.

Binlerce kullanıcı risk altında! Virüs dehşet saçıyor

Microsoft Uzak Masaüstü Hizmeti sisteminde BlueKeep veya “CVE-2019-0708” açığı olarak adlandırılan WannaCry, Petya ve benzeri virüslere karşı önlem almayan binlerce Windows kullanıcısı, çok büyük bir risk altında. ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA), yaptığı açıklamada Windows 10 ve Windows 8 dışındaki bütün işletim sistemlerin tek tek ilgili kullanıcılar tarafından çok acil bir şekilde kontrol edilmesi gerektiğini ifade etti.

Özellikle Microsoft tarafından desteği kesilen Windows 2003 veya Windows XP bir işletim sürümüyle çalışıyorsanız bu listenin en başında siz varsınız demektir. 2017 yılında milyonlarca kişinin evini ziyaret eden WannaCry virüsü, kötü niyetli yazılımcıların bir numaralı yardımcısı olarak biliniyor. Bu virüs, bilgisayarınızı etkisiz hale getiriyor.

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı, bu acil durum üzerine, Microsoft yetkililerini çok acil bir toplantıya davet etti. Yapılan toplantıda güvenlik ajansı yetkililerinin, Microsoft’tan kendi kullanıcılarını hemen uyarmalarını istedikleri belirtildi. Daha önce bu tehlikeli yazılım yüzünden müşterilerine sıkıcı bir hale gelecek kadar miktarda “sürümünü güncelle” mesajı ileten şirket, şimdi daha da ısrarcı olacağını açıkladı.

Yaklaşık bir milyon internet kullanıcısı, Microsoft Uzak Masaüstü özelliği tarafından kullanılan ve 3389 numaralı bağlantı noktasında bulunan BlueKeep’e karşı hâlâ savunmasız. İç ağ hatlarının içerisinde bulunan kaç adet aygıtın risk altında olduğu ise bilinmiyor.

Bir güvenlik şirketi olan AmTrust International‘ın güvenlik departmanında bir numaralı isim olan Ian Thornton-Trump, ulusal güvenlik ajansının neden ülkedeki Bilgisayar Acil Durum Müdahale Ekibi’ne (CERT) danışmadan acele bir şekilde bu konuyu ele aldığına dair şöyle konuştu:

“Bu açık ile “kritik altyapıyı” hedef alabilecek aktör veya aktörler hakkındaki bilgileri, gizli bir şekilde, kategoriler altında sınıflandırdıklarını düşünüyorum. Kritik altyapı olarak bahsettiğim işletim sistemleri; Windows XP ve 2K3 ailesi.”

Windows 8 ve Windows 10 kullanıcılarının bu güvenlik açığından etkilenmemesine rağmen şu kullanıcılar tamamen tehlike altında:

Windows Server 2008

Windows Server 2003

Windows 7

Windows XP

Windows Vista

Kaynak: Shift Delete

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto