Antalya OSB’de inovatif fikirler yarışacak

29.03.2022 13:21

Antalya haber... Organize Sanayi Bölgesi (OSB), yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması amacıyla düzenlediği Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı 2022 Etkinliğinin startını verdi.

Antalya OSB’de inovatif fikirler yarışacak

Antalya haber... Organize Sanayi Bölgesi, üretimdeki katma değerin artırılması, yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, üniversite-sanayi işbirliğinin güçlenmesi, Ar-Ge ve inovasyon kültürünün yaygınlaşması amacıyla gerçekleştirdiği Antalya OSB Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı 2022 Etkinliğinin başvuru sürecini başlattı. Etkinlikte bir proje yarışması ve sergisi gerçekleştirilecek. Katılımcılar, ‘Tarım, Kimya, Çevre, Biyoteknoloji , Gıda’ - ‘Enerji, Makine, Elektrik - Elektronik, İnşaat, Yazılım, Bilişim’ ve ‘Yapay Zeka, Sağlık ve Tıp Teknolojileri, Biyomalzeme, İlaç ve Kozmetikten’ oluşan 3 farklı kategoride geliştirdikleri ar-ge ve inovasyon temelli proje önerileri ile yarışmaya başvuruda bulunabilecek.

"BİRİNCİLERE 15 BİN TL ÖDÜL”

Son başvuru tarihi 22 Nisan Cuma olan yarışmada her kategori kendi içerisinde ayrı ayrı değerlendirilip, ilk üçe girenlere ödül verilecek. Kategori birincileri 15 bin TL, ikincileri 10 bin TL, üçüncüleri ise 7 bin 500 TL ödül kazanacak. Yarışmanın ödül töreni ise 27 Mayıs Cuma günü Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü İdari Hizmet Binası Atatürk Konferans Salonunda yapılacak. Ödül töreninden bir gün önce açılacak sergi ile dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan proje önerilerinin yatırımcılar ile birlikte kamuoyuyla buluşması sağlanacak. Yarışma başvurular Antalya osb proje pazarı internet adresinden online olarak yapılabilecek.

“FİKRİ OLAN HERKES KATILABİLİR”

Yarışmaya katılan proje önerileri iki aşamalı bir değerlendirmeye tabi tutulacak. Alanında uzman akademisyenler ile sanayicilerden oluşan Bilim ve Danışma Kurulu, projeleri çeşitli kriterler üzerinden değerlendirip puan verecek. Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı Yürütme Kurulu ise kazananları belirleyecek. Proje pazarı etkinliği ile akademisyenlere, sanayicilere, araştırmacılara, Ar-Ge ve tasarım merkezi çalışanlarına, öğrencilere ve profesyonellere somut ar-ge proje fikirlerini hayata geçirebilecekleri bir ortam sağlamayı hedeflediklerini belirten Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, “İlkini 2018 yılında düzenlediğimiz Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı Etkinliği, hedeflediğimizin üzerinde bir başvuru ve başarı ile sonuçlandı. 211 proje arasından seçilen 165 proje sergilenmeye hak kazandı. Söz konusu 162 proje Bilim ve Danışma Kurulumuz tarafından titizlikle incelendi ve 9 proje ödüle layık görüldü. Proje Pazarı Etkinliğimiz sonucunda yatırım alan ve ticarileşen projeler oldu, etkinliğimiz aynı zamanda yeni iş birliklerinin ve ortaklıkların doğmasına da vesile oldu” dedi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) , yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması amacıyla düzenlediği Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı 2022 Etkinliğinin startını verdi.

“BAŞKANDAN DAVAET”

Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı 2020 Etkinliğinin pandemi nedeniyle iptal edildiğini hatırlatan Bahar, “2019 yılı Aralık ayında başvuru sürecini başlattığımız ikinci etkinliğimizi tüm dünyada etkisini gösteren Covid-19 pandemisi nedeniyle iptal etmek zorunda kaldık. Eğer pandemi meydana gelmeseydi etkinliğimize başvuruda bulunan 280 proje, yatırım alacak ya da ticarileşebileceği bir platformda yatırımcıların dikkatine sunulmuş olacaktı. Bu 280 proje için zaman dışında kaybedilen bir şey söz konusu değildir. Eğer bu projeler, etkinlik katılım koşullarını halen ihtiva ediyor ise hiç vakit kaybetmeden başvuruda bulunmalarını özellikle rica ediyoruz” ifadelerini kullandı. Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı Etkinliği 2022’nin Antalya OSB’de gerçekleştirmeyi hedefledikleri teknolojik dönüşümün çok önemli bir ayağı olarak gördüklerini aktaran Başkan Ali Bahar, “Ülkemizde üretilen katma değerin artmasına vesile olacak tüm proje sahiplerini Antalya OSB’ye ve etkinliğimize davet ediyoruz” diyerek ekosistemin tüm paydaşlarına çağrıda bulundu.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı

Başkan adayı Sümerden Kepezlilere sand..

Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Antalya kaderi belirleyecek! 31 Mart Yerel 2024 seçimlerinde oy kullanacak seçmen sayısı açıklandı

Antalya kaderi belirleyecek 31 Mart Ye..

Antalya kaderi belirleyecek! 31 Mart Yerel 2024 seçimlerinde oy kullanacak seçmen sayısı açıklandı
Antalya'da öldürürken affetmedi! Hakim karşısında af diledi

Antalya'da öldürürken affetmedi! Hakim..

Antalya'da öldürürken affetmedi! Hakim karşısında af diledi
Antalya'da geceleri farklı gündüzleri farklı nüfusa sahip! Seçmen sayısını duyan şaşkına dönüyor

Antalya'da geceleri farklı gündüzleri ..

Antalya'da geceleri farklı gündüzleri farklı nüfusa sahip! Seçmen sayısını duyan şaşkına dönüyor
Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor

Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başv..

Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor
Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bir Dönemin Sonu mu?

Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bi..

Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bir Dönemin Sonu mu?