Yarı final biletini Kayseri kaptı! Kartal çeyrek finalde elendi...

02.03.2022 22:33

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Kayserispor'u ağırladı. Lig yarışında geride kalan Önder Karaveli yönetimindeki Kara Kartal, geçen yıl kazandığı Türkiye Kupası'na da veda etti. Fenerbahçe'yi eleyerek çeyrek finale çıkan Hikmet Karaman'lı Kayserispor, Beşiktaş'ı da devirerek yarı final biletini kaptı.

Yarı final biletini Kayseri kaptı! Kartal çeyrek finalde elendi...

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Beşiktaş ile Kayserispor, Vodafone Park'ta karşı karşıya geldi. Lig yarışında zirvenin 22 puan gerisinde kalan Beşiktaş, geçtiğimiz sezon kazandığı Türkiye Kupası’na da havlu attı. Son 16'da Fenerbahçe 'yi eleyen Hikmet Karaman'lı Kayserispor bir süprize daha imza attı ve Siyah-Beyazlılar'ı hücum kozları Mario Gavranovic ve Miguel Cardoso'nun golleriyle 2-1 yıktı ve yarı final biletini kaptı.

Kara Kartal'a, Valentin Rosier'in tek sayısı tur için yeterli olmadı. Bu sonuçla Beşiktaş kupaya veda ederken, Kayserispor lig lideri Trabzonspor 'la yarı finalde kozlarını paylaşacak.

Yarı final ilk maçı 19-20-21 Nisan'da rövanşı ise 10-11-12 Mayıs tarihlerinde oynanacak.

Beşiktaş - Kayserispor 11'ler:

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Welinton, Montero, Umut, Necip, Atiba, Ghezzal, Teixeira, Kenan, Batshuayi.

Kayserispor: Cenk, Carole, Mert, Hosseini, Onur, İbrahim, Bertolacci, Abdülkadir, Ramazan, Cardoso, Gavranovic

GOLCÜLER GÖREV BAŞINA

Siyah-Beyazlılar, Spor Toto Süper Lig’de 27. haftayı 3-2’lik Sivasspor galibiyetiyle tamamlamıştı. Zorlu mücadelede Kara Kartal’a zaferi getiren goller; Michy Batshuayi (2) ve Rachid Ghezzal’dan gelmişti. Son dönemde form olarak çıkışta bulunan iki futbolcu, bu akşam Kayserispor’la oynanacak kritik karşılaşmada da Kara Kartal’ın en önemli kozu olacak. Ligde 11 golü ve 4 asisti bulunan Batshuayi, hücum hattında efektif görüntüsünü sürdürerek, takımına skor katkısı yaparak turu getiren isim olmaya çalışacak. Teknik direktör Önder Karaveli’den aldığı görevle sık sık hücum hattının ön bölgesine çıkarak pozisyon arayacak olan tecrübeli kanat oyuncusu Rachid Ghezzal da hem asistleri hem de golleriyle bu karşılaşmaya damgasını vurmayı hedefliyor.

KARTAL'A ÇİFTE MÜJDE

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final turunda bu akşam Kayserispor’u ağırlayacak olan Siyah-Beyazlılar’da bu karşılaşma öncesinde eksik isimlerin bir bir takıma dönmesi teknik ekibi memnun ediyor. Hafta başından itibaren yapılan takım çalışmalarında yer alan; Cyle Larin ve Rıdvan Yılmaz, bu akşam Vodafone Park’ta forma giyebilecek. İki futbolcunun oyuna sonradan dahil olması bekleniyor. Bu iki isme ek olarak sakatlıkları geçmesine rağmen idman eksikleri süren; Kevin N’Koudou, Mert ve Pjanic, Kayserispor maçında forma giyemeyecek. Josef de bu akşam yok.

SYAH-BEYAZLILAR GERİ SAYIMDA

Kara Kartal, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali’nde Kayserispor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını dün akşam saatlerinde yaptığı idmanla tamamladı. Basına kapalı idman, 1.5 saat sürdü. Teknik direktör Önder Karaveli yönetiminde yapılan antrenman, kondisyon ve taktik çalışmasıydı. İdman; ısınma koşuları, istasyon koşuları ve stretching çalışmasıyla başladı. 5’e 2 çalışması ile taktik programının yer aldığı uygulamalar yapıldı. İdman, tam sahada taktik maçıyla sona erdi. Ardından takım kampa girip maç saatini beklemeye başladı.

ÖNDER KARAVELİ İÇİN ÖZEL KARŞILAŞMA

Kayserispor ile oynanacak olan kupa mücadelesi, Önder Karaveli için de özel bir maç olacak. Sergen Yalçın’ın görevden ayrılmasının ardından Beşiktaş’ın başında ilk kez sahaya çıkan Önder Karaveli, ilk maçında Kayserispor’la karşı karşıya gelmiş ve takımı sahadan 4-2’lik galibiyetle ayrılmıştı. Karaveli, bu kez kupa mücadelesinde Kayserispor’u eleyerek yarı finale yükselmek istiyor. U19 takımının başından A Takıma yükselen Karaveli, Beşiktaş’ın başında çıktığı 12 lig maçında 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet alırken, Türkiye Kupası’nda da Altay ve Göztepe’yi kupanın dışına itmeyi başardı. Süper Kupa’yı kazandı.

İKİLİ REKABETTE BEŞİKTAŞ ÜSTÜN

İki takım bugüne kadar resmi maçlarda 48 kez karşı karşıya gelirken, bu mücadelelerde Beşiktaş 26 galibiyet elde etti. 10 mücadele beraberlikle sonuçlanırken, Kayserispor ise 12 kez rakibini yenmeyi başardı. Beşiktaş’ın sahasında oynanan 24 maçta ise siyah-beyazlı emip 19 galibiyet alırken, 3 maç beraberlikle sonuçlandı. 2 mücadelede ise Kayserispor kazandı. Konuk ekip, bu deplasmanda en son galibiyetini 15 Ekim 2011 tarihinde aldı. Bu maçın ardından İstanbul’da oynanan 10 karşılaşmada Beşiktaş 9 galibiyet alırken 1 mücadele de berabere bitti. Kayserispor, Beşiktaş deplasmanında son 10 yılda yalnızca 1 puan alırken, bu maçta da Kayserispor’un başında Sergen Yalçın yer alıyordu.

KAYSERİSPOR'DA EKSİK

Beşiktaş karşısında turu geçen taraf olmak isteyen Kayserispor'da 5 eksik var. Sakatlıkları bulunan Yasir Subaşı, Dilmitrios kolovetsios, Bernard Mensah, Emrah Başsan ve koronavirüs karantinasında bulunan Bilal Bayezit forma giyemeyecek.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü
Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1..

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi
Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!
Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı

Başkan adayı Sümerden Kepezlilere sand..

Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı