Vodafone Park'ta sessiz gece! Dev derbide tek eksik gol!

02.10.2022 22:08

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi, Süper Lig'in 8. haftasında Vodafone Park'ta oynandı. Tıklım tıklım tribünler önünde oynanan dev maçta eşitlik bozulmadı ve 90 dakika 0-0 sona erdi. Kara Kartal'ın galibiyet hasreti Kanarya'nın ise yenilmezlik serisi 3 maça yükseldi.

Vodafone Park'ta sessiz gece! Dev derbide tek eksik gol!

Beşiktaş , Süper Lig'in 8. haftasında Fenerbahçe 'yi ağırladı. Başakşehir mağlubiyetinin ardından deplasmanda İstanbulspor'la 2-2 berabere kalan Kartal, derbiyi kazanarak taraftarının gönlünü almak istiyordu. Dev maça 2 maçlık galibiyet serisiyle çıkan Kanarya ise 3'te 3 hedefliyordu. Volkan Bayarslan'ın yönettiği 90 dakika, 0-0'lık eşitlikle sona erdi. Bu sonucun ardından 15 puana yükselen Siyah Beyazlılar, 6. sırada yer aldı. 14 puanlı Sarı Lacivertliler ise 7. basamakta bulunuyor.

Süpe Lig'in 9. haftasında Giresunspor deplasmanına gidecek olan Valerien Ismael'in ekibi, 3 maçlık galibiyet hasretine nokta koymak için sahaya çıkacak. Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe ise evinde Fatih Karagümrük'ü ağırlayacak ve yenilmezlik serisini 4 maça taşımaya çalışacak.

GHEZZAL 5 MAÇ SONRA KADRODA

Siyah-beyazlı ekibin Cezayirli yıldız kanat oyuncusu Rachid Ghezzal, 5 maç sonra maç kadrosuna dahil edildi. Son olarak Alanyaspor ile deplasmanda oynanan karşılaşmada görev alabilen ve 1 gol, 1 asistle takımına katkı yapan Ghezzal; Karagümrük, Sivasspor, Ankaragücü, Başakşehir ve İstanbulspor maçlarında sakatlığı nedeniyle forma giyememişti.

REDMOND İLK KEZ İLK 11’DE

Beşiktaş’ın sezon başında Southampton’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Nathan Redmond, ilk kez bir karşılaşmaya ilk 11’de başladı.  Transfer döneminin sonlarında takıma dahil olan İngiliz kanat oyuncusu, Başakşehir ve İstanbulspor maçlarında oyuna sonradan dahil olmuştu. Redmond, Fenerbahçe karşısında ilk kez siyah-beyazlı formayı ilk 11’de sırtına geçirdi.

7 İSMİN İLK DERBİSİ

Siyah-beyazlı ekipte 7 futbolcu ilk kez derbi maçta görev aldı. Transfer döneminde kadroya dahil edilen Tayyip Talha Sanuç, Saiss, Masuaku, Muleka, Dele Alli, Redmond ve Weghorst, Türkiye kariyerlerindeki ilk derbi maçına Fenerbahçe karşısında çıktı.

GEDSON FERNANDES İLK KEZ KULÜBEDE

Beşiktaş’ın yeni transferlerinden Gedson Fernandes, ilk kez bir karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. Sezon başında kadroya dahil edilen Gedson Fernandes, ilk 7 maçta teknik direktör Valerien Ismael’in değişmezleri arasına girmiş ve bütün maçlara ilk 11’de başlamıştı. Portekizli orta saha oyuncusu, bu sezon ilk kez kesik yedi.

ŞEHİTLER UNUTULMADI

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçta Pençe-Kilit ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgelerinde şehit olan asker ve polisler unutulmadı. Derbi maç öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

3 OYUNCU GÖREV ALAMADI

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisine 3 oyuncusundan yoksun çıktı. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan Nazım Sangare, Norveç Milli Takımı'ndan sakat dönen Joshua King, Rennes maçında direğe çarparak sakatlık yaşayan Luan Peres, derbi maçta görev alamadı.

4 İSMİN DERBİ HEYECANI

Fenerbahçe’de 4 futbolcu derbi heyecanı yaşadı. Sarı-lacivertli ekipte, Gustavo, Lincoln, Arao ve Joao Pedro, Beşiktaş karşılaşması ile Türkiye’deki ilk derbilerinde 11’de görev aldı.

ZAJC KADRODA YOK

Sarı-lacivertli ekipte Miha Zajc, Beşiktaş maçının kadrosunda yer almadı. Milli takımdan dönen en geç futbolcu olması sebebiyle teknik direktör Jorge Jesus’un kararıyla derbi maçta görevlendirilmedi.

JESUS’UN İLK DERBİSİ

Fenerbahçe'de sezon başında göreve gelen Portekizli teknik direktör Jorge Jesus, ilk derbi maçına Beşiktaş karşısında çıktı. Jesus, sarı-lacivertli takımın başında Türkiye'deki ilk derbi mücadelesinde deplasmanda galip gelmek için sahadaki yerini aldı.

FENERBAHÇE TARAFTARI YER ALAMADI

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki derbi maça sarı-lacivertli taraflar alınmadı.

İki kulüp arasında yapılan görüşmelerde, İl Güvenlik Kurulu, Fenerbahçe taraftarlarının deplasmana gitmemesini uygun görürken, kulüpler de bu doğrultuda anlaşma sağladı. Sarı-lacivertli taraftarlar, Beşiktaş derbisinde takımlarına destek olamadı.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya Adliyesi'ndeki skandalla ilgili yeni gelişme! Emanetteki malların çalınmasına göz mü yumuldu? Avukattan ilginç savunma

Antalya Adliyesi'ndeki skandalla ilgil..

Antalya Adliyesi'ndeki skandalla ilgili yeni gelişme! Emanetteki malların çalınmasına göz mü yumuldu? Avukattan ilginç savunma
Antalya'da sulama kanalında ceset bulundu!

Antalya'da sulama kanalında ceset bulu..

Antalya'da sulama kanalında ceset bulundu!
47 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

47 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

47 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
Antalya'da mobilya mağazası deposunda yangın

Antalyada mobilya mağazası deposunda y..

Antalya'da mobilya mağazası deposunda yangın
Prof. Saydam’dan önemli uyarı! Sera gazları son 10 günden neden düştü!

Prof. Saydam’dan önemli uyarı! Sera ga..

Prof. Saydam’dan önemli uyarı! Sera gazları son 10 günden neden düştü!
Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında çıkan olaylar Antalyaspor Vakfı eski Başkanı Nafız Tanır'ı haklı çıkardı

Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında çık..

Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında çıkan olaylar Antalyaspor Vakfı eski Başkanı Nafız Tanır'ı haklı çıkardı