Dünya Yürüyüş Şampiyonası'nda Antalya'da yapılıyor! 20 kilometre Kadınlar Yarışması'nda Perulu sporcu Leon kazandı Dünya Yürüyüş Şampiyonası'nda Antalya'da yapılıyor! 20 kilometre Kadınlar Yarışması'nda Perulu sporcu Leon kazandı
Olaylı Trabzonspor ile Fenerbahçe maçının yankıları hala sürüyor. Yaşanan olaylar, Trabzonspor'un Antalyaspor karşısında şampiyonluğunu ilan ettiği maçı gündeme getirdi. Dönemin Antalyaspor Vakfı Başkanlığını yapan aynı zamanda Büyükşehir Meclis Üyesi Nafiz Tanır, maçta yaşanan olayları değerlendirerek yetkilileri uyarmıştı. Futbol federasyonu yetkililerine meclisten haykıran Tanır, "Ayağınızı koyduğunuz kantar gün gelir sizi de tartar" demişti. Olayların üzerinde sadece 2 yıl geçti. Haklı çıkan Tanır'ın sözleri ise yeniden gündeme geldi. İşte Trabzonspor ile Antalyaspor karşılaşması sonrası Antalyaspor Vakfı Başkanlığını yapan Nafiz Tanır, Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Meclis toplantısında TFF'yi şu sözlerle uyarmıştı:
“30 Nisan günü Trabzon’da oynanan Trabzonspor – Antalyaspor müsabakasıyla ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. Sportif açıdan Trabzonspor’u tebrik ediyorum. Kolay değil bu işler. Hele hele 38 yıl sonra geldiyse coşkularını da son derece anlayışla karşılıyorum.
Ancak müsabaka sırasında yaşanan olaylar hepimizi üzmüştür. Antalya adına üzmüştür. O gün mevcut olaylarda Antalyaspor yönetimi, futbolcuları ve teknik heyeti gerekli olgunluğu göstermiştir.
Ancak yaşanan hadiselerden sonra ve özellikle burada ki bir durum vardı: Yaşanan olaylardan sonra TFF’nin vereceği ceza… Sadece şu söylenebilir: Ayağınızı koyduğunuz kantar gün gelir sizi de tartar. Onlara sadece bu sözü söylüyorum.
Orada tüm yetkililerin önünde yaşanan olay ki idari baskımdan bence açıklamasının olması gerekiyor. Biz Antalya olarak bu açıklamayı, hassasiyeti halen bekliyoruz. Biraz saygı diyoruz. Bu saygıyı da hak ediyoruz.
Son söz: Eğer yiğitlik pehlivanlık, yalın yiğitlik pehlivanlık nerede belli olur? Er meydanında belli olur. O yalın yiğit pehlivanlar Beydağları’nın, Toroslar’ın çocukları bu kentin çocukları, Antalya’nın çocuklarıdır."

TRABZONSPOR'A VERİLEN KOMİK CEZA?

TFF’nin açıklamasına göre bordo-mavililere taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 368 bin lira para cezası verildi. Ayrıca, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması sebebiyle 50 bin, talimatlara aykırı hareket gerekçesiyle 32 bin, kulüp başkanının 1’inci güvenlik bariyeri dahilinde yayıncı kuruluş haricinde röportaj vermesi nedeniyle de 150 bin lira ceza kesildi. Bazı taraftarların bir sonraki iç saha maçı için kartların bloke edildi. Verilen ceza ise sosyal medyada alay konusu oldu.

TRABZONSPOR FENERBAHÇE MAÇINDA ÇIKAN OLAYLARIN ASIL SUÇLULARI KİM?

Son dönem Türk futbolunda yaşanan olaylar bu soruyu akıllara getirdi. Zamanında Trabzonspor'a verilen cezalar caydırıcı olsaydı bugün bu olaylar yaşanır mıydı? Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK)'nın cezaları yeniden mi değerlendirilmeli? Yoksa büyük kulüplere sağlanan imtiyazlara artık bir son mu verilmeli? Bundan sonra gerekli önlemler alınacak mı?  Bunu futbolun söz sahipleri belirleyecek. Şayet Trabzon'a Antalyaspor karşılaşmasındaki gibi komik cezalar verip olayı kapatacak olursa Türk futbol tarihi bu kara lekelerle dolacak.