´Tecavüz marşı´ davasında karar verildi

18.05.2017 17:00

ANTALYASPOR´un Fenerbahçe´yi 4-2 yendiği maçın bitiminde ´tecavüz marşı´ olduğu iddia edilen marşın 5 kez çalındığı iddiasıyla açılan davanın ilk duruşmasında mahkeme, görevsizlik kararı verdi.

´Tecavüz marşı´ davasında karar verildi

Antalya´da 5 Şubat 2016´da oynanan ve Antalyaspor´un Fenerbahçe´yi 4-2 yendiği maçın bitiminde çalınan maç yargıya taşındı. Marşın, Yeşilçam filmlerinde Nuri Alço´nun canlandırdığı karakterlerin tecavüz sahnelerinde kullanıldığını ve internet ortamında ´tecavüz marşı´ olarak bilindiğinin iddia edilmesi üzerine Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği ile Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği Antalyaspor hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu üzerine çalınan marşla ilgili Antalyaspor Kulübü´nde görevli Ertan S. ile Adem K. hakkında ´halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama´ suçundan dava açıldı.

Antalya 14´üncü Asliye Ceza Mahkemesi´nde görülen davanın ilk duruşmasında, tarafların avukatları hazır bulundu. Sanıklardan Adem K.´nın avukatı Cenk Soyer, suçlamaları kabul etmediklerini söyledi. Soyer, 14´üncü Asliye Ceza Mahkemesi´nin bu suçla ilgili yargılama yapma konusunda görevsiz olduğunu ileri sürdü. 

Mahkeme, isnat edilen suçun 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin önlenmesine dair kanunun 18´inci maddesine aykırılık kapsamında kaldığı için görevsizlik kararı verip dosyanın bu tür suçlara bakan 3´üncü Asliye Ceza Mahkemesi´ne gönderilmesine karar verdi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto