Süper Lig 'de şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor , bir alt lige düşen Altay'ı ağırladı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 70 bine yakın taraftarının desteğini alan Bordo-Mavili ekip karşılaşmayı 2-1'lik skorla kazanmayı başardı. Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri İbrahim Öztürk (19' kk) ve Anthony Nwakaeme (84' pen) attı. İzmir ekibi Altay'ın tek golünde ise Martin Rodriguez'in (70') imzası var. Trabzonspor: Uğurcan, Serkan, Ahmetcan, Vitor Hugo, İsmail Köybaşı, Hamsik, Visca, Abdülkadir Ömür, Bakasetas, Nwakaeme, Cornelius Altay: Cihan, Eric, Thiam, İbrahim, Cebrail, Kazımcan, Ceyhun, Thaciano, Poko, Rodriguez, Kappel

LİGDE YENİ HEDEF 82

Şampiyon Trabzonspor, bitime 2 maç kala 78 puana sahip. Karadeniz ekibi, kalan 2 maçını kazanması halinde puanını 84’e çıkartacak ve kulüp tarihinin rekorunu kıracak. Bordo-Mavililer, 34 hafta oynanan 1995-96 ve 2010-11 sezonlarında ligi 82 puanla tamamlamıştı. Fırtına, Altay ve Başakşehir’i yenerse tarihe bir not daha düşecek. 1 galibiyet, 1 beraberlik halinde de 82 puanla sezon noktalanacak.

CORNELIUS HEDEFTEN KOPMADI!

Sezon başından beri “En büyük amacım Trabzonspor’un şampiyonluğu. Aynı zamanda gol kralı olmayı da çok istiyorum” diyen Cornelius, hedeften kopmadı. Şampiyon Fırtına ligde kalan 2 maçta Altay ve Başakşehir ile prestij karşılaşmaları oynayacak. Ancak Danimarkalı yıldız, gol kralı olabilmek için her iki mücadelede de fileleri havalandırmak istiyor. Bu sezon Süper Lig ’de 15 golü bulunan Cornelius, 16’şar gollü Pohjanpalo ve Umut Bozok’u takip ediyor. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.