Dünya Yürüyüş Şampiyonası'nda Antalya'da yapılıyor! 20 kilometre Kadınlar Yarışması'nda Perulu sporcu Leon kazandı Dünya Yürüyüş Şampiyonası'nda Antalya'da yapılıyor! 20 kilometre Kadınlar Yarışması'nda Perulu sporcu Leon kazandı
Şampiyon Galatasaray ile Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında kozlarını paylaştı. 90 dakikası büyük bir heyecana sahne olan ve oldukça yüksek tempoda oynanan müsabakada kazanan taraf Galatasaray oldu. Nef Stadyumu'nda oynanan karşılaşma, sarı - kırmızılıların 3-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 71. dakikada Mauro Icardi, 28. ve 79. dakkalarda Nicolo Zaniolo kaydetti. Fenerbahçe'de Luan Peres, 61. dakikada kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Bu skorun ardından daha önce şampiyonluğunu ilan etmiş olan Galatasaray, üst üste 5. galibiyetini aldı ve puanını 85'e yükseltti. Üç maçlık galibiyet serisi sona eren Fenerbahçe ise 77 puanla ikinci basamakta yer buldu. Her iki takım da gelecek haftayı hükmen galibiyetlerle kapatacak.

İLK TEHLİKE FENERBAHÇE'DEN!

Karşılaşmanın ilk etkili atağı Fenerbahçe'den geldi! Sarı - lacivertliler, henüz 2. dakikada rakip yarı alanda bir taç atışı kazandı. Ferdi Kadıoğlu'nun uzun kullandığı taç, Enner Valencia'nın önüne düştü. Ekvadorlu golcünün gelişine vuruşu, savunmaya çarptı ve kaleci Muslera'da kaldı.

İRFAN CAN, SON ANDA ÇIKARDI!

Galatasaray, Barış Alper ve Kerem Aktürkoğlu ile gole yaklaştı. Barış Alper Yılmaz, sağ kanattan getirdiği topu içeriye ortaladı. Kerem Aktürkoğlu'na çarpan meşin yuvarlak kaleye yöneldi. İrfan Can Eğribayat son anda uzanarak topu kornere çeldi.

BARIŞ ALPER, SAVUNMANIN HATASINI DEĞERLENDİREMEDİ

Sarı - kırmızılılar, 7. dakikada hazırlık pası yapmaya başladı. Abdülkerim Bardakcı'nın uzun pasıyla savunma arkasına sarkan Barış Alper Yılmaz, Samet Akaydin'in sektirdiği topu önüne aldı. Vuruşunu yapmak isteyen Yılmaz, meşin yuvarlağı ıska geçti ve Fenerbahçe savunması araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

İRFAN CAN'DAN BARIŞ ALPER'E GEÇİT YOK

Karşılaşmanın 16. dakikasında Galatasaray hızlı hücum şansı yakaladı. Sarı - kırmızılıların genç futbolcusu Barış Alper Yılmaz, kaptığı topla sol kanattan ceza sahasına doğru yöneldi. Karşısına Szalai'yi alan Yılmaz'ın sağına çekip yaptığı vuruşu İrfan Can Eğribayat çeldi.

ZANIOLO PERDEYİ AÇTI!

Maça baskılı başlayan Galatasaray, aradığı golü 28. dakikada buldu. Sarı - kırmızılıların savunmasından gelen uzun topu Mauro Icardi, arkaya aşırttı. Savunma arkasına sarkan Nicolo Zaniolo, kontrolü sonrasında yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 1-0'a getirdi.

KAZIMCAN AZ FARKLA KAÇIRDI

Galatasaray, 43. dakikada çok etkili geldi. Kerem Aktürkoğlu, sol kanattan gelen Kazımcan Karataş'ın ceza sahasına girdiğini gördü ve pasını aktardı. Genç sol bek, gelişine yaptığı vuruşla fileleri sarsmak istedi ancak şutu yandan auta gitti.

ICARDI'NİN KAFA VURUŞU AUT!

İkinci yarıya da etkili başlayan ekip Galatasaray, 58. dakikada farkı ikiye çıkarma şansı yakaladı. Sol kanattan yapılan ortaya iyi pozisyon alan Mauro Icardi'nin kafa vuruşu, direğin yanından auta çıktı.

KIRMIZI KART: LUAN PERES!

Fenerbahçe, 61. dakikada 10 kişi kaldı. Galatasaray'da Mauro Icardi'nin sağ kanada gönderdiği topu kontrol eden Nicolo Zaniolo, Luan Peres'i geçmek isterken yerde kaldı. Hakem Abdülkadir Bitigen, pozisyonu mutlak gol şansı olarak değerlendirdi ve Peres'i kırmızı kartla oyundan ihraç etti. Galatasaray ise kazandığı serbest vuruşu iyi değerlendiremedi.

ICARDI VE 'AŞKIN OLAYIM!'

Galatasaray, skoru 2-0'a getiren golü 71. dakikada buldu. Kazanılan köşe vuruşunda Kerem Aktürkoğlu ortasını yaptı. Ceza sahası içinde önüne düşen topa tek vuruş yapan Mauro Icardi golünü attı ve 'Aşkın Olayım' şarkısıyla sevincini yaşadı.

ZANIOLO'DAN MUHTEŞEM GOL!

Sarı - kırmızılılar, ikinci golden sonra da ataklarını kesmedi. Orta alanda topla buluşan Nicolo Zaniolo, rakip yarı alana sürdüğü topla yay üstüne geldi. İtalyan yıldızın müthiş vuruşu ağlarla buluştu ve skor 3-0'a geldi.

BURUK'TAN 3 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray, son maçına göre kadroda 3 değişiklikle sahada yer aldı. Süper Lig'de geçen hafta MKE Ankaragücü'nü 4-1 yenerek şampiyonluğunu ilan eden sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Okan Buruk, o maça ilk 11'de başlayan futbolculardan Sergio Oliveira, Milot Rashica ve Dries Mertens'i yedeğe çekti. Okan Buruk, Fenerbahçe derbisinde bu futbolcuların yerlerine Berkan Kutlu, Nicolo Zaniolo ve Barış Alper Yılmaz'ı görevlendirdi. Galatasaray, derbiye Fernando Muslera, Sacha Boey, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Berkan Kutlu, Lucas Torreira, Nicolo Zaniolo, Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi ile başladı. Sarı-kırmızılı yedek kulübesinde ise Sergio Oliveira, Milot Rashica ve Dries Mertens'in yanı sıra Okan Kocuk, Leo Dubois, Yunus Akgün, Bafetimbi Gomis, Kaan Ayhan, Emin Bayram ve Juan Mata görev bekledi.

JESUS'TAN TEK FARKLI HAMLE

Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, Fraport TAV Antalyaspor'a karşı kazanan ilk 11'de tek değişikliğe gitti. Portekizli teknik adam, 2-0 galip gelinen Fraport TAV Antalyaspor maçında orta sahada görev alan İrfan Can Kahveci yerine bu kez Diego Rossi'ye forma şansı verdi. Galatasaray - Fenerbahçe ilk 11'ler: Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Kazımcan, Berkan, Torreira, Barış Alper, Kerem, Zaniolo, Icardi Fenerbahçe: İrfan Can, Ferdi, Samet, Szalai, Luan Peres, Arao, Arda, Zajc, Rossi, Batshuayi, Valencia Galatasaray - Fenerbahçe maçından notlar Spor Toto Süper Lig'in 37'nci haftasında Galatasaray, sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Nef Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayan maçta hakem Abdulkadir Bitigen düdük çaldı. Bitigen'in yardımcılıklarını Süleyman Özay ile Mustafa Savranlar üstlendi. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig'in 36'ncı haftasında 4-1 kazanarak şampiyonluğu ilan ettikleri MKE Ankaragücü maçının 11'inde 3 değişikliğe gitti. Buruk; Sergio Oliveira, Milot Rashica ve Dries Mertens'in yerine Berkan Kutlu, Barış Alper Yılmaz ve Zaniolo'yı 11'de görevlendirdi. Kaleyi Muslera'ya emanet eden Buruk, savunma dörtlüsünü; Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı ve Kazımcan Karataş'tan oluşturdu. Orta alanda Torreira'nın yanında Berkan Kutlu'yu sahaya süren Okan Buruk, hücum hattının sağında Barış Alper Yılmaz, ortasında Zaniolo, solunda ise Kerem Aktürkoğlu'nu görevlendirdi. Okan Buruk'un gol yollarındaki tercihi ise Mauro Icardi oldu.

IŞIL ALBEN'E PLAKET

Sarı-kırmızılı ekibin Fenerbahçe'yi konuk ettiği derbi maç öncesinde Galatasaray Kadın Basketbol Takımı kaptanı Işıl Alben'e plaket verildi. Sarı-kırmızı ekibin önemli isimlerinden Işıl Alben, geçtiğimiz günlerde aktif sporculuk hayatını bıraktığını açıklamıştı. Galatasaray ile EuroLaague, EuroCup ve lig şampiyonluğu yaşayan tecrübeli basketbolcuya Fenerbahçe derbisi öncesinde plaketini Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Dikran Gülmezgil tarafından takdim edildi. Galatasaray Kadın Basketbol A Takım Genel Menajeri Müge Erdem de sarı-kırmızılı ekibin efsanevi basketbolcusuna çiçek verdi. Öte yandan eSüper Lig'in ilk şampiyonu olma başarısı gösteren Galatasaray'da takım kaptanı ve teknik direktörüne de plaket verildi.

STAT KAPALI GİŞE

Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi konuk ettiği karşılaşmada tribünler tamamen doldu. Satışa çıkan biletleri kısa süre içerisinde tüketen sarı-kırmızılı taraftarlar, şampiyonluk ipini göğüsleyen takımlarını sahaya çıkarken alkışlarla karşılayıp, 'Şampiyon, Şampiyon' tezahüratlarında bulundu.

FENERBAHÇE'DE TEK DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe, 2022-23 sezonun bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray'ın konuğu oldu. Şampiyonluk hasreti 9 sezona çıkan sarı-lacivertliler, 77 puanla 2'nci sırada yer alıyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, derbi maça Antalyaspor maçının 11'ine göre tek değişiklikle çıktı. Tecrübeli teknik adam, İrfan Can Kahveci'nin yerine Diego Rossi'ye görev verdi. Sarı-lacivertliler, Galatasaray maçına şu 11'le çıktı: "İrfan Can Eğribayat, Ferdi, Samet, Szalai, Luan Peres, Arao, Zajc, Arda Güler, Rossi, Batshuayi, Valencia."

SARI-LACİVERTLİLERDE 7 EKSİK

Fenerbahçe, Galatasaray derbisine 7 oyuncusunda yoksun çıktı. Sarı-lacivertli ekipte sakatlığı bulunan Lincoln Henrique ile sakatlığı sona ermesine karşın antrenman eksikliği bulunan kaleci Altay Bayındır zorlu karşılaşmada görev alamadı. Bu oyuncuların yanı sıra Gustavo Henrique, Ezgjan Alioski, Nazım Sangare, Miguel Crespo ve Serdar Dursun ise teknik heyet tercihi ile kadroda yer almadı.

ALİ KOÇ STATTA TAKİP ETTİ

Fenerbahe Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray derbisini statta takip etti. Başkan Ali Koç, Nef Stadyumu'na gelerek takımı yalnız bırakmadı.

İRFAN CAN EĞRİBAYAT İLK KEZ

Fenerbahçe'de İrfan Can Eğribayat ilk kez bir derbi maçta ilk 11'de yer alarak kaleyi korudu. Sarı-lacivertli ekipte kaptan Altay Bayındır'ın sakatlanmasının ardından kaleyi korumaya başlayan İrfan Can Eğribayat ilk kez bir derbi maçta görev yaptı. 24 yaşındaki oyuncu, Galatasaray derbisinde kaledeki yerini aldı.

SİYAH PAZUBENT İLE SAHA ÇIKTILAR

Fenerbahçe, Galatasaray maçına Yüksel Gündüz'ün vefatı sebebiyle siyah pazubent ile çıktı. Fenerbahçe ve A Milli Takımın eski futbolcularından Yüksel Gündüz, 85 yaşında hayatını kaybetti. Sarı-lacivertli ekip, Nef Stadyumu'nda oynanan derbi maçta sahada Gündüz'ün vefatı sebebiyle siyah pazubent ile yer aldı. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.