Döşemealtı Alyazma Folklor Gençlik Spor Kulübü tesisleşme ve profesyonelleşme adına başlattığı çalışma ile Türkiye’ye örnek oldu.

Sadece Antalya bölgesi değil tüm ülke geneline hizmet verecek alt yapı çalışmaları gerçekleştiren kulüp, son yıllarda düzenlenen çeşitli kategorilerde folklor ve halk oyunları yarışmalarından birçok birincilikler elde ediyor.

Misafirhanesi var

Döşemealtı Alyazma Folklor Gençlik Spor Kulübü Antalya’da kategorisinde lisanslı en çok sporcuya sahip kulüp.

Yeni kulüp binası tam bir profesyonel kulüp görünümünde. Kulüp binasında çalışma salonu, misafirhane ve her yöreye ait onlarca çeşitli kostüm yer alıyor.

Kulüp Başkanı ve aynı zamanda folklor antrenörü Şenol Berber, yıllardır bu alanda önemli çalışmalar yürüttüklerini, Antalya’nınn zengin folklor yapısını Türkiye ve yurtdışındaki organizasyonlarda duyurduklarını söyledi.

Antalya’da en iyisi

Başkan Şenol Berber, “Özellikle okullarımızda yürüttüğümüz çalışmalar ve gerekse kulübümüzde lisanslı olarak bu kültür hazinesi değerimizin içinde olan sporcularımızla büyük bir aile olduk.

Velilerin de çocuklarının sosyal faaliyet olarak çocuklarını folklora yönlendirmesi, bizlerin kulüp olarak fedakar çalışmalar ve yaptığımız açıklamalar toplantılar ile Antalya'nın bu konuda diğer illerin çalışmalarının çok üzerine çıktığını, çıkarttığımızı düşünüyorum.

Kulübümüzün çeşitli yaş kategorilerinde katıldığı birçok yarışmadan şampiyonluklar ile dönmesi yaptığımız bu çalışmaların karşılığını ve meyvesini aldığımızın bir sonucudur” dedi.

Tutkuya dönüşüyor

Şenol Berber, “Yeni eğitim ve öğretim yılında yine alt yapı çalışmalarımıza hız vereceğiz. Bir sporcunun yetişmesi ve yarışma kadrosunda yer alması meşekatli ve yorucu antrenmanların sonucunda ortaya çıkan bir durum.

Folklor çalışmalarına katılan sporcular uzun süren bu birliktelikten ilerleyen yıllarda da kopmamakta hatta antrenör olmak için kurslara ve sınavlara giderek belgeler almakta. Bu çalışmalar daha sonra bir tutkuya dönüşmekte.

Böylesi güzel sonuçları görmek bizleri fazlasıyla mutlu etmekte.” diye konuştu.

Her şey profesyonel

Kulüp binasının tam bir profesyonel kulüp modernizasyonu ile donattıklarını söyleyen Berber, “Yıllardır bu alanda ihtisas sahibi olan çok değerli antrenör ve eğitimci arkadaşlarımız ile yol almaktayız. Onlar ile yaptığımız dayanışma, özveri ve cesaretle adım attığımız bu oluşum şimdiden kulübümüze çok şeyler kattığını ve katmaya devam ettiğini belirtmek isterim.

Antalya’da folklor adına yürütülen tüm çalışmalarda bizler hazırız ve tüm imkan ve olanaklarımız ile destek vermeyi görev biliyoruz.

Yeni eğitim öğretim yılında özellikle okullarımız başta olmak üzere, diğer spor kulüplerimiz ve bireysel bu çalışmaları kurumlarında yürüten ekiplerin tesislerimizi gezmesini bekliyoruz.

Folklor ülkemizin en önemli zenginliği ile övünç duyacağımız bir kültür hazinesidir. Yörelerimizin duygu ve düşüncelerini üzüntülerinini ve sevinçlerini figürler ve kareografiler ile anlatan ve herkesin anladığı ortak bir dildir ” diye konuştu.