Nefes kesen derbi... Fenerbahçe attı, Galatasaray yıkıldı!

10.04.2022 22:34

Süper Lig'in 32. haftasında yaşanan heyecanlı derbide gülen taraf Fenerbahçe oldu. Sarı lacivertliler, Galatasaray'ı evinde 2-0 mağlup etti. Fenerbahçe'nin golleri Miha Zajc ve Serdar Dursun'dan geldi. Kanarya bu galibiyetiyle Konyaspor'u 59 puanla geçerek 2. sıraya yükseldi. Son 7 maçtır kaybetmeyen Fenerbahçe'yi Galatasaray da durduramadı. Sarı lacivertliler, 6 yıl aradan sonra Kadıköy'de Galatasaray'a karşı galip geldi.

Nefes kesen derbi... Fenerbahçe attı, Galatasaray yıkıldı!

İki takımın da şampiyonluk iddiası yok, ama ikisinin de bu maçı kazanmak için bahanesi çok... Bir tarafta kötü başladığı sezonda ikincilik fırsatı ayağına kadar gelen Fenerbahçe , diğer yanda 4 maçtır Kadıköy’de bileği bükülmeyen, 2 sezondur üst üste galip gelen Galatasaray ... Devlerin kapışması yine nefesleri kesti. Maça Fenerbahçe etkili başladı. Sarı lacivertliler 26. dakikada Miha Zajc'ın golüyle 1-0 öne geçti. Maçın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. Mücadelenin 58. dakikasında Mert Hakan ile Marcao arasında gerginlik yaşandı. Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci, 62. dakikada sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Milli futbolcu gelecek hafta oynanacak Göztepe maçında forma giyemeyecek. Fenerbahçe 68'de Serdar Dursun'un golüyle durumu 2-0 yaptı. Mücadelenin geriye kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Fenerbahçe, sahasında 2-0 gibi net bir skorla kazanarak ligde 2. sıraya yükseldi.

Fenerbahçe - Galatasaray maçı 11'leri

Fenerbahçe: Altay, Osayi, Min-Jae, Serdar, Ferdi, Zajc, Crespo, İrfan Can, Mert Hakan, Rossi, Serdar Dursun

Galatasaray: Muslera, Omar, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Taylan, Cicaldau, Berkan, Babel, Kerem Aktürkoğlu, Gomis

FENERBAHÇE'DE 4 EKSİK

Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe, Galatasaray derbisine 4 futbolcusundan yoksun sahaya çıktı. Sarı-lacivertli takımda kadro dışı olan Mesut Özil ve Ozan Tufan kadroda yer almazken, Tisserand ve Burak Kapacak da teknik heyet tercihiyle kadroya alınmadı.

Fenerbahçe'de Teknik Direktör İsmail Kartal, ligde son oynadıkları Kayserispor maçının 11'ine göre derbide Galatasaray karşısında 11’de tek değişiklik yaptı. Çek sol bek Filip Novak’ı yedek kulübesine çeken İsmail Kartal, bu bölgede Ferdi Kadıoğlu’na şans tanıdı.

ASLAN'DA TEK DEĞİŞİKLİK

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında Galatasaray deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşıyor. Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent son oynadıkları Fatih Karagümrük maçının 11’ine göre sarı-lacivertliler karşısında tek değişiklik yaptı. Torrent, sağ bekte Ömer Bayram’ın yerine Omar Elabdellaoui’ye görev verdi. Sahaya kaptan olarak ise Fernando Muslera çıktı.

KEREM AKTÜRKOĞLU 11'DE

Galatasaray’da geçtiğimiz hafta Fatih Karagümrük maçında sakatlanan ve oyuna devam edemeyen milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu’nun durumu maç saatinde belli olacaktı. Hafta içinde tedavisine devam edilen ve son antrenmanlarda takımla da çalışan Kerem, Kadıköy’de derbide 11’de başladı.
Galatasaray’da ayrıca sakatlıkları bulunan Sofiane Feghouli ile Mustafa Muhammed ise derbinin kadrosunda yer almadı.
Galatasaray, Fenerbahçe derbisinde Fernando Muslera, Omar Elabdellaoui, Victor Nelsson, Marcao, Patrick van Aanholt, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Cicaldau Ryan Babel, Kerem Aktürkoğlu ve Bafetimbi Gomis 11’i ile başladı.
Yedeklerde ise Inaki Pena, İsmail Çipe, Erick Pulgar, Ömer Bayram, Olimpiu Morutan, Emre Kılınç, Arda Turan, Halil Dervişoğlu, Semih Kaya ve Sacha Boey yedeklerde bekledi.

MAÇ ÖNCESİ SÖZLÜ TARTIŞMA

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ateşi Bursa'ya sıçradı. Üniversite öğrencilerinin yoğunlukta olduğunu Görükle Mahallesi'nde karşı karşıya gelen taraftar grupları tezahüratlarla birbirine sataştı. Karşılıklı yaklaşık 100 kişilik grubun sözlü sataşmasında meşaleler de havada uçuştu. Hiçbir şeyden haberi olmayan vatandaşların büyük korku yaşadığı olay, polis ekiplerinin müdahalesiyle son buldu.
Olaylara karışan taraftarlar hakkında işlem başlatıldığı öğrenildi.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Isparta- Antalya kara yolunda kaza üstüne kaza! Olay yerindeki ambulans ve polis araçlarına otomobil çarptı

Isparta- Antalya kara yolunda kaza üst..

Isparta- Antalya kara yolunda kaza üstüne kaza! Olay yerindeki ambulans ve polis araçlarına otomobil çarptı
Antalya'da 23 Nisan coşkusu başladı

Antalyada 23 Nisan coşkusu başladı

Antalya'da 23 Nisan coşkusu başladı
Antalya'da kuvvetli fırtınada seralara zarar verdi! Minare külahı koptu

Antalya'da kuvvetli fırtınada seralara..

Antalya'da kuvvetli fırtınada seralara zarar verdi! Minare külahı koptu
Antalya'da zincirleme kaza! 3'ü halk otobüsü, 7 araç hasar gördü! Yaralılar var

Antalya'da zincirleme kaza! 3'ü halk o..

Antalya'da zincirleme kaza! 3'ü halk otobüsü, 7 araç hasar gördü! Yaralılar var
Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası yarın Antalya'da başlıyor

Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası yar..

Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası yarın Antalya'da başlıyor
Antalya'da etkili fırtına! Konyaaltı sahilini birbirine kattı

Antalya'da etkili fırtına! Konyaaltı s..

Antalya'da etkili fırtına! Konyaaltı sahilini birbirine kattı