MİLLİLERDEN FARKLI GALİBİYET!

01.01.1970 00:00

TÜRKİYE, Kosova´yı 4-1 mağlup ederek 3 puanının sahibi oldu.

MİLLİLERDEN FARKLI GALİBİYET!

A Milli Takım, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu´ndaki altıncı maçında Kosova ile karşılaştı. Arnavutluk´un İşkodra şehrindeki Loro Boriçi Stadyumu´nda TSİ 21.45´te başlayan karşılaşmada Çek hakem Miroslav Zelinka düdük çaldı. Karşılaşmada Milli Takımın gollerini 6´ncı dakikada Volkan Şen, 31´inci dakikada Cengiz Ünder ve 61´inci dakikada Burak Yılmaz, 82´nci dakikada Ozan Tufan kaydederken, Kosova´nın golünü 22´nci dakikada Amir Rrahmani attı.

Öte yandan karşılaşmanın 42´nci dakikasında Burak Yılmaz sarı kart görerek cezalı duruma düşerken Kosova Milli Takımından Bernard Berisha da 66´ncı dakikada, 90´ıncı dakikada ise Enis Alushi sarı kart gördü. 84´üncü dakikada Bernard Berisha ikinci sarıdan kırmızı kart ile oyun dışında kalan isim oldu.
Ay-yıldızlı ekip bu galibiyeti ile grubunda puanını 11´e çıkardı.

YUSUF YAZICI´NIN ASİSTİ İLE DÖRDÜNCÜ GOL GELDİ
Fatih Terim, Milli Takımı bırakan Arda Turan´ın 10 numaralı formasını genç yıldız Yusuf Yazıcı´ya verdi. Yusuf Yazıcı ilk kez çağrıldığı milli takımda 10 numara forması ile Kosova karşısında 74´üncü dakikada Oğuzhan Özyakup´un yerine oyuna dahil oldu. Yazıcı, milli takımın 82´nci dakikada Ozan Tufan tarafından kaydedilen golüne ise asist yaptı.

BURAK YILMAZ´DAN TARİHİ BAŞARI 
Kosova karşısında Türkiye´nin 3´üncü golünü atan Burak Yılmaz, A Milli Takım tarihinin en çok gol atan 2´nci oyuncusu oldu. 
Bugüne kadar attığı 22 gol ile Tuncay Şanlı ile gol sayıları eşit olan Burak 50´nci kez formasını giydiği Milli Takımda 23 gole ulaşarak Tuncay Şanlı´yı geride bıraktı ve en çok gol atan 2´nci ismi oldu.

SERCAN SAPANATAN / İŞKODRA,(DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto