Süper Lig ’de hafta içi mesaisinde bu akşam Ülker Stadı, kötü günlerini geride bırakmak isteyen iki takımın kapışmasına sahne oldu. Ligde son 6 mücadelede sadece 1 kez kazanan Fenerbahçe ile 14 maçtır 3 puana hasret kalan Altay kapıştı. Bu süreçte Kanarya takımı İsmail Kartal'a, İzmir ekibi ise Mert Nobre'ye emanet etti.

BASKI GOL GETİRDİ

Hızlı başlayan mücadelede fileleri sarsan ilk takım Siyah-Beyazlılar oldu. 14. dakikada Ahmed Rayyan, Kadıköy deplasmanında Altay'ı 1-0 öne geçirdi. Bu dakikanın ardından Kanarya baskılarını artırdı ve aradığı golü 37'de İrfan Can Kahveci'yle buldu. İlk yarıdan başka gol sesi çıkmayınca takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.

İRFAN'DAN 1 GOL 1 ASİST...

İkinci devrede ise Sarı-Lacivertliler'in baskın oyunu vardı. İsmail Kartal'ın öğrencileri, rakip sahaya oyunu yıktı ve 71'de ilk golü atan İrfan'ın ortasında Serdar Dursun şık bir kafa vuruşuyla Fenerbahçe'yi 2-1 öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Sarı-Lacivertliler sahadan 3 puanla ayrıldı.

NOBRE ÇARE OLMADI

Bu sonuçla ilk maçında Antalyaspor'la 1-1 berabere kalan İsmail Kartal ikinci sınavından zaferle ayrılmayı başardı. Lider Trabzonspor 'un da Giresunspor karşısında puan kaybetmesiyle Sarı-Lacivertliler zirveyle farkı 15'e indirdi. Altay'da ise kötü gidişat devam etti. Nobre ilk maçında İzmir ekibine galibiyeti getiremedi ve Siyah-Beyazlılar'ın 3 puan hasreti 15 maça çıktı. Fenerbahçe - Altay 11'ler: Fenerbahçe: Ertuğrul, Min-Jae, Serdar, Szalai, Ferdi, Crespo, Osayi, Sosa, İrfan, Pelkas, Serdar Dursun Altay (Muhtemel): Lis, Thaciano, Björkander, Murat, Naderi, Ceyhun, Thiam, Kappel, Rodriguez, Kazımcan, Bamba

YILDIZLAR DÖNÜYOR

Sarı-Lacivertli ekipte sakatlıkları nedeniyle son Antalya maçında görev yapamayan Szalai, Berisha ve Crespo bu akşam takımdaki yerini alacak. Antalya karşısında sakatlanan Berke de görev yapabilecek. Ancak sakatlıkları süren Mert Hakan, Filip Novak ve Enner Valencia oynayamayacak. Henüz hazır hale gelemeyen kaleci Altay Bayındır da bu akşam kadroda yer alamayacak.

ANTALYA'DA 1 HAFTA KAMP

İsmail Kartal, göreve gelir gelmez kendisini yoğun bir fikstürde buldu. Antalya ile başlangıcı yapan tecrübeli çalıştırıcı, bugün Altay, hafta sonunda ise Sivas karşısına çıkacak. Bu mücadelenin ardından lige verilecek arayı değerlendirmek isteyen Fenerbahçe, Kartal’ın talebiyle Antalya’da 1 hafta kampa girecek. Bu süreçte başarılı hoca, takımıyla daha fazla zaman geçirme fırsatı bulacak.

ALTAY'DA 3 EKSİK

İzmir ekibi, zorlu Fenerbahçe maçına önemli oyuncularından yoksun çıkacak. Orta sahanın vazgeçilmezi Poko, Gabon Milli Takımı’nda. Sakatlığı süren bir diğer orta saha oyuncusu Aka yok. Tedavisi süren Cebrail’in de bu akşam sahaya çıkması zor görünüyor. Bu arada daha önce kadro dışı bırakılan Tolga Ünlü, affedildi ve takıma katıldı. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.