Kadıköy'de nefes kesen derbi! Fenerbahçe ile Beşiktaş berabere kaldı

19.12.2021 20:58

SON DAKİKA! Lider Trabzonspor'un oldukça gerisinde kalan Fenerbahçe ve Beşiktaş, Kadıköy'de kozlarını paylaştı. Nefesleri kesen ve gol düellosu şeklinde geçen maçta kazanan çıkmadı. Sarı-Lacivertliler, 13'te Mesut Özil'in penaltısıyla öne geçti, 24'te Josef de Souza skora dengeyi getirdi. 29'da Mergim Berisha bir kez daha Kanarya'yı öne geçirdi, 59'da da Josef yeniden sahneye çıktı mücadele 2-2 sona erdi. Bu sonuçla Fenerbahçe zirvenin 14, Beşiktaş da 17 puan gerisinde kaldı!

Kadıköy'de nefes kesen derbi! Fenerbahçe ile Beşiktaş berabere kaldı

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında müthiş bir derbi oynandı. Lider Trabzonspor’un 15 puan gerisinde yer alan Fenerbahçe ile 18 puan arkasında kalan Beşiktaş 'ın kapışmasında iki devin de hedefi derbiyi kazanıp havaya girmek ve Trabzonspor'un farkı açmasını engellemekti. Ancak planlar tutmadı. Mücadele nefes kesti, gol düellosu şeklinde geçti.

Fenerbahçe deplasmanında boy gösteren Beşiktaş'ta Necip Uysal sakatlanarak oyuna devam edemedi. Necip, 22. dakikada yerini Serdar'a bıraktı.

NECİP UYSAL SAKATLANDI

Fenerbahçe deplasmanında boy gösteren Beşiktaş’ta Necip Uysal sakatlanarak oyuna devam edemedi. Necip, 22. dakikada yerini Serdar’a bıraktı.
Giresunspor maçında gördüğü kırmızı kart sonrasında Kasımpaşa ve Kayserispor maçlarında cezası nedeniyle forma giyemeyen tecrübeli oyuncu, Fenerbahçe derbisinde ise yaşadığı sakatlık sonrasında kenara geldi. Maçın ilk bölümünde Mesut Özil ile girdiği bir mücadele sonrasında dizine aldığı darbeden dolayı yerde kalan Necip, oyuna bir süre daha devam etmek istedi. Ancak aldığı darbe nedeniyle oldukça aksayan Necip Uysal, kulübeye işaret ederek değişiklik istedi. Teknik Sorumlu Önder Karaveli, 22. dakikada Necip’in yerine Serdar Saatçı’yı oyuna dahil etti.

KADIKÖY'DE İZDİHAM

Süper Lig’in 17. haftasında Beşiktaş’ı konuk eden Fenerbahçe’de taraftarlar stadyum girişinde uzun kuyruklar oluşturdu. Sarı-lacivertliler, yaşananların ardından tepki gösterdi. Taraftarlar tribündeki yerini almak için kapı girişlerinden geçmek isterken bu noktada uzun kuyruklar oluştu. Yaşanan yoğunluk üzerine bir süre kapılar açılmazken, bu noktada taraftarlar ‘Yönetim uyuma, taraftara sahip çık’ tezahüratları yaptı. Yaşananların ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ‘Okul Açık’ olarak bilinen tribün girişine giderek durumun düzeltilmesi için talimat verdi. Yoğunluk diğer kapılarda da yaşanırken, taraftarlar maçın başlamasına dakikalar kala stadyuma giriş yapabildi.

VALENCIA 5 MAÇ SONRA KADRODA!

Fenerbahçe'nin golcü oyuncusu Enner Valencia, yaşadığı sakatlığın ardından 5 maç sonra Beşiktaş mücadelesinde kadroda yer aldı.
Ligde 30 Ekim tarihinde Konyaspor ile oynanan müsabakada sakatlık yaşayan Valencia, daha sonra sarı-lacivertlilerin 5 karşılaşmasında forma giyememişti. Ekvadorlu futbolcu, Beşiktaş maçına yedek kulübesinde başladı.

FENERBAHÇE'DE 3 EKSİK

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisine 3 futbolcusundan yoksun çıktı. Sarı-lacivertli ekipte sakatlığını atlatan ancak henüz takımla çalışmalara başlamayan kaleci Altay Bayındır ile hafta içi yapılan antrenmanda sakatlanan Ferdi Kadıoğlu ve gribal enfeksiyon yaşayan Marcel Tisserand derbide forma giyemedi. Bu oyuncuların yanı sıra Max Meyer ve Burak Kapacak kadroda yer almadı.

FENERBAHÇE - BEŞİKTAŞ MAÇININ İLK 11'LERİ:

Fenerbahçe: Berke Özer, Min-Jae Kim, Serdar Aziz, Szalai, Novak, Osayi-Samuel, Crespo, Miha Zajc, Rossi, Mesut Özil, Berisha

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Necip Uysal, Vida, Rıdvan, Josef, Miralem Pjanic, Can Bozdoğan, Ghezzal, Cyle Larin, Batshuayi

352. RANDEVU

■ Fenerbahçe ile Beşiktaş, tarihlerinde 352. defa karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 351 derbi nin 133’ünde Sarı- Lacivertliler, 124’ünde ise Beşiktaş kazandı. 94 karşılaşma berabere sonuçlandı. Fenerbahçe 497, Beşiktaş ise 442 ke z gol sevinci yaşadı.

■ Sarı-Lacivertliler bu sezon Kadıköy’de oynadığı 7 lig maçında 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

■ Beşiktaş, bu sezon deplasmanda oynadığı 7 lig maçında sadece 1 kez kazanırken, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşadı.

■ Fenerbahçe, ligde en çok maçların son 15 dakikasında tehlikeli oluyor. Kanarya, 26 golün 9’unu bu süre çte kaydetti. 76. dakika ve sonrası aynı zamanda Sarı-Lacivertliler’in en fazla gol yediği bölüm: 5 gol.

■ Siyah-Beyazlılar, ligde ikinci yarıların ilk 15 ve son 15 dakikasında 6’şar kez ağları sarstı. Kara Kartal, maçların son 15 dakikasında ise kalesinde tam 9 gol gördü.

■ Fırat Aydınus’un iki takım arasında yönettiği 12 maçta 4 Fenerbahçe, 4 Beşiktaş galibiyeti çıktı, 4 karşılaşmada kazanan olmadı. Sarı-Lacive rtli oyunculara 29 sarı ve 5 kırmızı, Siyah-Beyazlılar’a ise 28 sarı ve 5 kırmızı kart çıktı. Aydınus ayrıca Fenerbahçe lehine 2 penaltı verdi.

■ Türk futbol unun iki devi, aralık ayında 32 kez karşı karşıya geldi: Fenerbahçe 12, Beşiktaş 9 galibiyet aldı, 11 maç berabere tamamlandı.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan Antalyalılara çağrı: Gelin birlikte temizleyelim

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'..

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan Antalyalılara çağrı: Gelin birlikte temizleyelim
Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağı..

Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyarı! İçlerinde Antalya da var

Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyar..

Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyarı! İçlerinde Antalya da var
ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi! Antalya'nın katkısı büyük

ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler denges..

ATSO Başkanı Ali Bahar ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi! Antalya'nın katkısı büyük
Antalya'da heyecan zirveye çıkacak! Kempo IKF Dünya Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı sahne alıyor!

Antalya'da heyecan zirveye çıkacak! Ke..

Antalya'da heyecan zirveye çıkacak! Kempo IKF Dünya Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı sahne alıyor!
Alanya'da CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması

Alanya'da CHP'li belediye ile MHP aras..

Alanya'da CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması