Josef Sural'ın öldüğü kazanın davasında, iddianame kabul edildi

23.07.2019 09:38

Alanyaspor'un Çek futbolcusu Josef Sural'ın trafik kazasında yaşamını yitirmesine sebep olan sürücü hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede, sürücü Caulker'in 'hızlan' uyarısına rağmen hız yapmadığını söyledi.

Josef Sural'ın öldüğü kazanın davasında, iddianame kabul edildi

29 Nisan gecesi deplasman dönüşü Alanyaspor’un Çek futbolcusu Josep Sural'ın takım arkadaşlarıyla bindiği VIP minibüsle geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından minibüs sürücüsü hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan hazırlanan iddianame, Alanya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İlk duruşma 27 Ağustos  tarihinde Alanya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. 

İddianameye göre, kazada yaralanan oyunculardan İsaac Sackey ve Djilma Campos,  hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan dava açılan minibüs sürücüsü Esat A.'dan şikayetçi oldukları belirtildi.  

Kaza tespit tutanaklarına göre 40 yaşındaki Esat A.'nın aracın hızını, yol ve hava durumu, aracın yük ve teknik özellikleriyle görüş şartlarına uyarak sürüş yapmadığı ve hızlı gittiği tutanakta yer aldı. 

İddianamede, başka bir kişinin kazada etkisinin bulunmadığı, kazanın tek taraflı olduğu,  vurgulanarak, buradaki  tek sorumlunun araç sürücüsü olduğu belirtildi.

Ayrıca Sackey ve Campos'un da basit tıbbi müdahale ile giderilmeyecek şekilde yaralandığı aktarıldı.

Kazada araçta bulunan oyunculardan Papiss Demba Cisse , Steven Caulker, Welinton Souza ve Wanderson Baiano şikayetçi olmadı. 

Esat A. İddianamesindeki ifadesinde, "18.30'da Kayseri'den yola çıktık. Kaza ise gece saat 02.00'de meydana geldi.

Caulker'in 'hızlan' uyarısına karşın hız yapmadım" dediği öğrenildi.

İddianamede, "Yolcuların ifadelerinde araç şoförünün kaza öncesi veya sırasında uykulu ve dalgın vaziyette olduğuna yönelik herhangi bir beyana rastlanılmadı" bilgisine de yer verildi. 

1 kişinin öldüğü kazanın davasında minibüs sürücüsü Esat A. hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.


 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto