Jerrom ailesi Türk antrenörden muay thai öğreniyor

22.03.2021 12:21

Antalya haber... Taylandlı Nicha Jerrom (44), İngiliz eşi Charles Jerrom (48) ve 'Star Wars' filmi karakterlerinden Luke (7) ile Leia (5) adını verdikleri iki çocuğuyla birlikte, Antalya'da şampiyon sporcular yetiştiren Türk Milli Takımı antrenöründen muay thai eğitimi alıyor.

Jerrom ailesi Türk antrenörden muay thai öğreniyor

Antalya haber... ABD'de bir gemi yapım firmasında çalışırken tanışıp evlenen Taylandlı Nicha ile İngiliz Charles Jerrom çifti, 8 yıl önce Antalya'ya taşındı. Jerrom çifti, Antalya'da dünyaya gelen 2 çocuklarına, bilim kurgu filmi 'Star Wars: Yıldız Savaşları' karakterlerinden Luke ile Leia ismini verdi. Pandemi döneminde evde uzun süre vakit geçiren çiftin çocuklarından Luke, dövüş sanatlarına merak sardı. Daha önce karate eğitimi Jerrom çifti ve Antalyalı çocukları Türk antrenörden muay thai öğreniyoralan Luke, internetten yaptığı araştırmada, muay thai sporunda başarı kazanan Türk sporcular ve milli takımı antrenörünün video ile fotoğraflarını annesine gösterdi.

Pandemi döneminde evde uzun süre vakit geçiren çiftin çocuklarından Luke, dövüş sanatlarına merak sardı

AİLECEK KURSA YAZILDILAR

Oğlu Luke'nin muay thai branşıyla ilgilenmesinden mutlu olan Nicha Jerrom, bu sporu öğrenmesi için çocuğunu kursa yazdırmaya karar verdi. Türk milli takımı sporcularının son yıllarda muay thai sporunda kazandığı dünya ve Avrupa şampiyonluklardan internetteki araştırmasıyla haberdar olan Nicha Jerrom, Tayland'ın geleneksel sporunu eşi, oğlu ve kızıyla öğrenmek için antrenör Yasin Urlu ile görüştü. Taylandlı anne ile İngiliz baba, çocukları Luke ve Leia, haftanın 3 günü Gençlik ve Spor Bakanlığı tesislerinden Antalya Spor Salonu'nda antrenmanlara başladı.

Taylandlı anne ile İngiliz baba, çocukları Luke ve Leia, haftanın 3 günü antrenman yapıyor

3 AYDIR HEM SPOR YAPIP HEM EĞLENİYORLAR

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Muay Thai Milli Takım antrenörlerinden Yasin Urlu yönetiminde muay thai öğrenen Jerrom ailesi, salonda koşu ve ısınmanın ardından eldivenlerini takıp, kum torbasında teknik çalışma yapıyor. Çocuk yaşta Tayland'dan ABD'ye yerleşen Nicha Jerrom'un ülkesinin geleneksel muay thai sporunu Türk antrenörden öğrendiği antrenmanda Jerrom ailesi, 3 aydır spor yapıp, birlikte eğlenceli vakit geçirmenin keyfini çıkarıyor.

Türk milli takımının muay thai sporundaki başarısından dolayı Antalya'da geleneksel sporunu öğrenmeye karar verdiğini anlatan Nicha Jerrom, "Oğlum Luke dövüş sporu öğrenmek istiyordu. Ben Taylandlı olduğum için bizim kültürümüzü öğrenmeyi istemesi, beni mutlu etti. Bizim şansımız Türk milli takımının muay thai sporunda başarılı olması. Aile olarak, sporu öğrenmeye karar verdik. Eğlenerek hem spor yapıyor hem de muay thai öğreniyoruz" dedi.

Tayland kültürü olan muay thai sporunu Antalya'da gençlere öğrettiğini ve Türk sporcularla şampiyonluklar kazandıklarını anlatan antrenör Yasin Urlu da, "Tayland'da sporcularımla şampiyonluklar kazandık. Tayland'ın geleneksel muay thai sporunu bir Taylandlıya Türk milli takımı antrenörü olarak öğretmek benim için mutluluk verici. Ayrıca antrenör olarak aile üyelerine, çocuklarına muay thai sporunu öğretmenin ve onların bu spordan keyif almalarını sağlamanın gururunu yaşıyorum" diye konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden fırtına uyarısı! 24.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden fırtına uyarısı! 24.4.2024
Teleferik faciasında kontrol odasının görüntüleri ortaya çıktı! Facia geliyorum demiş!

Teleferik faciasında kontrol odasının ..

Teleferik faciasında kontrol odasının görüntüleri ortaya çıktı! Facia geliyorum demiş!
Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev alan otomobilde hayatını kaybetti

Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev..

Antalya'da meyve deposuna çarptı! Alev alan otomobilde hayatını kaybetti
TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı Antalya'da

TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı A..

TCG Çanakkale S-333 isimli denizaltı Antalya'da
Antalya'nın çocuk valisi bakın ne istedi?

Antalya'nın çocuk valisi bakın ne iste..

Antalya'nın çocuk valisi bakın ne istedi?
Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan Anıl Kılınçkaya'ya devretti

Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan An..

Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkan Anıl Kılınçkaya'ya devretti