Hasret bitti! Derbide son sözü Fenerbahçe söyledi

21.11.2021 21:07

Nef Stadyumu'ndaki dev derbi nefesleri kesti. Aslan 16'da Kerem'in plasesiyle öne geçti, Mesut Özil peşinden dengeyi getirdi. 83'te Tisserand kızarana kadar maç dengede gitti. Bu kırmızıdan sonra Diagne'nin 84'te attığı gol, VAR'dan döndü. 90+4'te oyuna sonradan giren Crespo, zaferi getiren golü attı. 90+6'da Fatih Terim ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. 4 maçtır galibiyet göremeyen Fenerbahçe'nin hasreti Galatasaray'ın stadında dindi.

Hasret bitti! Derbide son sözü Fenerbahçe söyledi

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin son yılların en keyifli derbilerinden birini izletti. Tansiyonun yüksek olduğu karşılaşmada sarı kartlar havada uçuştu. İkinci yarıda 83'te Tisserand ikinci sarıdan atıldı.

KEREM'E MESUT CEVABI

Aslan, Kerem'le 16'da öne geçti. 31'de Mesut Özil şık golle cevap verdi. Fenerbahçe ilk yarıda topa hakim oldu, Aslan kontralarla zorladı.

KIRMIZI KARTLA OYUN DEĞİŞTİ

Dengede giden maç, Tisserand'ın atılmasıyla adeta coştu. Galatasaray peş peşe pozisyonlar yakaladı ama değerlendiremedi. 84'te Diagne'nin attığı gol VAR'a takıldı. Faul yaptığı tespit edildi. 90+4'te kontra atakta Crespo'nun şık golü 3 puan getirdi.

HASRET BİTTİ

17 Ekim'de Trabzonspor'a 3-1 kaybeden Fenerbahçe, o tarihten bu yana galibiyet yüzü görememişti. Fenerbahçe'nin kötü serisi Galatasaray'ın stadında son buldu.

52 BİN KİŞİ ŞÖLENE HAZIR

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'nda şölen günü... Galatasaray tam 2 yıl aradan sonra tamamen dolu tribünler önünde bir maça çıkmaya hazırlanıyor. Derbi biletlerini günler öncesinden tüketen Sarı-Kırmızılılar, tribünde 52 bin kişiyle Fenerbahçe karşısında takımlarını destekleyecek. Maç öncesi kafile Florya Metin Oktay Tesisleri'nden hareket etmeden önce de taraftarlar uğurlama organizasyonu gerçekleştirecek. Diğer taraftan Sarı- Kırmızılı yönetim de tam kadro halinde tribündeki yerini alacak. Mücadele öncesi Fenerbahçeli yöneticiler karşılanacak ve iki kulüp yetkilileri birlikte yemek yiyerek maç saatini bekleyecek.

Galatasaray taraftarları, Fenerbahçe derbisi öncesinde Güney Kore dizisi Squid Game ile ilgili koreografi yaptı.

'SQUID GAME' KOREOGRAFİSİ

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray derbide Fenerbahçe'yi konuk ediyor. Korona virüs salgını sonrasında Nef Stadyumu’nda tam kapasiteyle oynanan ilk müsabakada sarı-kırmızılı taraftarlar tribünlerin tamamını doldurdu. Derbiye yoğun ilgi gösteren taraftarlar, satışa çıktıktan kısa süre sonra biletleri tüketmişti. Korona virüs salgını önlemleri kapsamında Fenerbahçe taraftarının alınmadığı derbiye 50 binin üzerinde sarı-kırmızılı taraftar geldi.
Galatasaray taraftarı, derbiye özel koreografi yaptı. Müsabaka öncesinde, dijital bir platformda yayımlanan Güney Kore dizisi Squid Game ile ilgili görselleri açtı.

55 YIL SONRA BİR İLK PEŞİNDE

Son yıllardaki derbilerde Fenerbahçe'ye karşı büyük bir üstünlük kuran Galatasaray, yenilmezlik serisini sürdürmek için sahaya çıkıyor. Fenerbahçe'ye karşı ligde çıktığı son 8 maçı da kaybetmeyen Aslan, 55 yıl sonra bir ilkin peşinde... Sarı-Kırmızılılar en son 24 Nisan 1964 ile 13 Kasım 1966 arası 9 maçlık bir seri yakalamış ve bu; ezeli rakibi karşısında ligdeki en uzun kaybetmeme periyodu olmuştu. O zamanki teknik direktör Gündüz Kılıç'ın rekorunu Fatih Terim bu akşam egale etmeye çalışacak.

EVDE TEK MAĞLUBİYET

Galatasaray, Fatih Terim ile yeni stadında çıktığı derbilerde tek yenilgisini 22 Nisan 2012'de Fenerbahçe karşısında yaşadı. Rakibine 2-1 mağlup olan Sarı- Kımızılılar, sonraki 10 derbide 5 galibiyet ve 5 beraberlik aldı, hiç yenilmedi. Cim Bom, Fenerbahçe'ye kaybetmeden önce NEF Stadı'nda çıktığı ilk derbilerde de Fenerbahçe'yi 3-1, Beşiktaş 'ı 3-2 mağlup etmişti.

SON ZAFER DEPLASMANDA!

Süper Lig'de Fenerbahçe, Trabzonspor (1-3) maçıyla başlayarak Alanyaspor (1-2) ve Konyaspor'a (1-2) yenildi, son olarak Kayserispor'la 2-2 berabere kaldı. 4 maçtır ligde galibiyet hasreti çeken Sarı- Lacivertliler, Galatasaray'a karşı ise son zaferini, 23 Nisan 2017'de rakip sahada 1-0'lık skorla elde etti.

6 BERABERLİK 2 YENİLGİ

Dick Advocaat'ın takımı, Igor Tudor yönetimindeki Sarı-Kırmızılılar'ı, Josef de Souza'nın attığı golle devirmişti. O günden bu yana Cim Bom'la oynanan 8 lig derbisinden Fenerbahçe, 6 beraberlik ve 2 yenilgiyle toplamda 18 puan kaybetti.

SACHA BOEY VE ARDA TURAN YOK

Sarı-Kırmızılı ekipte sakatlıkları devam eden iki oyuncu; Sacha Boey ve Arda Turan, Fenerbahçe derbisinin kadrosunda yer almayacak. Cim Bom'da başka eksik bulunmuyor.

FENERBAHÇE'DE 3 EKSİK

Kanarya'da dev maç öncesi 3 önemli eksik bulunuyor. Bu sezon ilk 11'in değişmez isimlerinden kaleci Altay Bayındır ve Enner Valencia'nın sakatlıkları sürüyor. Bireysel idmanlara başlayan Luiz Gustavo da bu önemli mücadelede forma giyemeyecek.

TERİM TAKTİK ANALİZİNİ TAKIMA İLETTİ

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe maçının taktik analizini takımına iletti ve son konuşmasını gerçekleştirdi. Sarı- Lacivertli ekibin üçlü veya dörtlü savunmayla sahaya çıkabilme ihtimalini değerlendiren Terim, "Rakip ister üçlü, isterse dörtlü savunmayla çıksın, hiç önemli değil. Asıl önemli olan bizim nasıl oynayacağımız. Fenerbahçe'nin topla oynayan takımlar karşısında zorlandığını görüyoruz. Top hep bizde kalmalı. Sabırlı olmalıyız, bol bol pas yapmalıyız" ifadelerini kullandı. Fener'in duran toplardaki etkisine de dikkat çeken tecrübeli hoca, "Hafta boyunca bunlar üzerinde çalıştık. Hem hücumda hem de savunmada duran toplarda konsantrasyonu hiç bozmamalıyız" diye konuştu.

HALİL'E ÖZEL GÖREV

Fatih Terim, A Milli Takım'da Burak Yılmaz ile birlikte iyi bir uyum yakalayan Halil Dervişoğlu'ndan Galatasaray'da da benzer performans bekliyor. Halil'den yardımcı forvet olarak yararlanmak isteyen Terim, genç oyuncuyu hem sağ kenarda hem de forvet arkasında Feghouli ile değişmeli olarak kullanacak. Son haftaların formda yıldızı Kerem ise sol çizgiden sık sık savunma arkasına sarkarak Fenerbahçe defansının dengesini bozmaya çalışacak.

MARCAO-NELSSON KOZU

Orta sahanın merkezindeki iki isim Berkan ve Cicaldau, oyunun her iki yönünde de etkin bir rol üstlenecek. Terim bu iki genç oyuncudan hem geride oyun kurulumuna yardım etmelerini hem de takım atağa kalktığında hücuma destek vermelerini istiyor. Yedlin ve Aanholt da savunmadan ileriye çıkarak kanat akınlarını destekleyecek. Savunmanın göbeğinde Marcao, oyun kurulumunu başlatan ilk isim olarak görev yapacak. Brezilyalı stoperin Nelsson ile uyumu, Galatasaray'ın gerideki en kritik kozu olacak. Fatih hocanın Uruguay dönüşünde özel terapiye aldığı Muslera'nın kalesindeki performansı ise skorun gidişatını belirleyecek.

VIKTOR PEREIRA, 3'LÜDEN VAZGEÇMİYOR

Fenerbahçe'de, Galatasaray ile oynanacak karşılaşma öncesi en merak edilen soruların başında teknik direktör Vitor Pereira'nın hangi sistemle takımını sahaya çıkartacağı... 3'lü mü, 4'lü mü derken Pereira'nın sezon başından beri uyguladığı 3-4-2-1 taktiğinden taviz vermediği öğrenildi. 2-2 biten Kayseri maçının ikinci yarısında bu sezon ilk kez 4-4-2'ye dönüp, golü attıktan sonra tekrar eski sisteme geçiş yapan Portekizli çalıştırıcının, derbi taktiğinde 3'lü savunma üzerinde durduğu bildirildi. Savunmada sağda Tisserand, ortada Kim Min-Jae ve solda Attila Szalai'nin oynaması bekleniyor.

BERİSHA'YI TERCİH EDİYOR

Kanat beklerde sağda Osayi Samuel, solda Ferdi, orta alanda Jose Sosa ile Mert Hakan, forvette Berisha, onun arkasında da Mesut Özil ile İrfan Can Kahveci'nin sahne alacağı konuşuluyor. Galatasaray'ın baskıyla başlayacağını bilen Pereira, rakibe boş alanlar bırakmamak isterken, ceza sahası içerisinde Serdar Dursun'un yerine daha hareketli olan Berisha'yı tercih ettiği bildirildi.

'SON SÖZ ARTIK OYUNCULARIMDA'

Milli arada yolların ayrılacağı konuşulan ancak daha sonra Başkan Ali Koç'un tam destek verdiği teknik direktör Vitor Pereira, "Biz her türlü çalışmamızı yaptık. Artık son sözü sahada oyuncularım söyleyecek. İyi bir sonuçla sahadan ayrılmak istiyoruz" diye konuştu. Pereira'lı Fenerbahçe, Galatasaray'la daha önce 2 kez berabere kaldı, Beşiktaş ve Trabzonspor'a karşı da 5 maçta 3 galibiyet, 2 mağlubiyet aldı.

TAYLAN ANTALYALI SINIRDA

Galatasaray'da Taylan Antalyalı, Fenerbahçe karşısına ceza sınırında çıkacak. Sarı-Kırmızılı oyuncu bugün sarı kart görmesi halinde, ligde bir sonraki mücadele olan Yeni Malatya deplasmanında forma giyemeyecek.

FENERBAHÇE'DE 4 FUTBOLCU KART SINIRINDA

Derbi öncesi Fenerbahçe'de 4 futbolcu kart sınırında yer alıyor. Ancak bu isimler arasında sakatlığı bulunan Luiz Gustavo'nun olmayacağını hesaba katarsak, sınırdaki oyuncular Filip Novak, Miha Zajc ve Mert Hakan Yandaş olacak. Bu üç futbolcudan kart görenler, Göztepe deplasmanında takımlarını yalnız bırakacaklar.

MORUTAN İKİNCİ YARIDA SAHADA

Romanya Milli Takımı'ndan sakat dönen, ancak kısa sürede iyileşerek takıma katılan Olimpiu Morutan, Fenerbahçe maçının ikinci yarısında şans bulacak. Terim, skorun gidişatına göre genç yeteneği oyuna sonradan dahil etmeyi planlıyor.

İÇ SAHADA 3'TE 3 YAPTI

Galatasaray, Süper Lig’de sahasında çıktığı son 3 maçı kazandı. Bu sezon deplasmandaki 7 mücadelede sadece 2 galibiyet alabilen, 3 beraberlik, 2 yenilgi yaşayan Sarı-Kırmızılı takım, taraftarı önünde daha iyi bir performans sergiliyor. Nef Stadı’nda çıktığı 5 maçın 4’ünü kazanan Galatasaray, 1 mücadeleden de mağlubiyetle ayrıldı. Aslan, iç sahada oynadığı son 3 lig maçından 3 puan çıkardı.

KİLİT OYUNCULAR MESUT ÖZİL VE İRFAN CAN KAHVECİ

Sarı-Lacivertliler'in, derbideki en önemli silahlarının başında Mesut Özil ve İrfan Can Kahveci gelecek... Hücumda bu ikilinin yapacakları, Kanarya'nın dev mücadeledeki kaderini de bir bakıma belirleyecek. Hafta içinde iki yıldızıyla özel olarak görüşen Vitor Pereira, İrfan'ı orta alana, Mesut'u ise Berisha'ya yakın oynatmayı planlıyor. İkilinin idmanlarda da çok iyi anlaşmaları, teknik heyeti bir hayli mutlu ediyor. Özellikle bu hafta içinde yapılan idmanlarda başta Mesut olmak üzere İrfan Can, Mert Hakan ve Jose Sosa'nın en iyiler arasında olduğu öğrenildi.

HALİL UMUT MELER ATTI, MOSTAFA MOHAMED DÜŞTÜ!

Galatasaray, ligde Halil Umut Meler yönetimde bu sezon ilk maçına çıkacak. Meler'in düdük çaldığı son maçta Sarı-Kırmızılılar, geçen sezon Ankaragücü deplasmanında 2-1 kaybetmişti. Mostafa Mohamed 57. dakikada kırmızı görmüş, rakip Ankaragücü de 1 penaltı kazanmıştı. Mohamed o günden sonra büyük bir düşüş yaşamıştı.

KEWELL VE YUGANO MAÇI YORUMLAYACAK

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki nefes kesecek mücadeleyi, yayıncı kuruluşta iki takımın efsaneleri yorumlayacak. Galatasaray forması giyen Avustralyalı yıldız Harry Kewell ile Fenerbahçe forması giyen Uruguaylı savunmacı Diego Lugano, derbiyi yorumlamak için Türkiye'ye geldiler.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da bu yolları kullanacaklar dikkat! Bu cadde ve bulvarlar trafiğe kapatılacak!

Antalya'da bu yolları kullanacaklar di..

Antalya'da bu yolları kullanacaklar dikkat! Bu cadde ve bulvarlar trafiğe kapatılacak!
Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü ele..

Antalya'da 20 Nisan Cumartesi günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş peşe geliyor! 20.4.2024

Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş p..

Antalya'da hava durumu! Uyarılar peş peşe geliyor! 20.4.2024
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan Antalyalılara çağrı: Gelin birlikte temizleyelim

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'..

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan Antalyalılara çağrı: Gelin birlikte temizleyelim
Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağı..

Antalya'da Valiliği'nden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyarı! İçlerinde Antalya da var

Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyar..

Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyarı! İçlerinde Antalya da var