Goller peş peşe geldi! Alanyaspor Fenerbahçe'ye farklı yenildi

13.03.2022 21:00

Geçtiğimiz hafta 10 kişiyle lider Trabzonspor'dan 1 puanı koparan ve ligdeki son 4 maçından 10 puan çıkaran Fenerbahçe, Süper Lig'in 29. haftasında üst üste 2 maçlık galibiyet serisi yakalayan, ikincilik yolundaki rakiplerinden Alanyaspor'a konuk oldu. 7 gollü karşılaşmadan Sarı-Lacivertli ekip 5-2'lik skorla galip ayrılarak 3 puanın sahibi oldu. Sarı-Lacivertli ekibe galibiyeti getiren golleri, 26. dakikada Rossi, 50. dakikada Mesut Özil, 78. dakikada Arda Güler, 90. dakikada Pelkas ve 90+4. dakikada Berisha kaydetti. Alanyaspor'un gollerini ise 53 ve 67. dakikalarda Tayfur Bingöl attı.

Goller peş peşe geldi! Alanyaspor Fenerbahçe'ye farklı yenildi

Geçtiğimiz hafta 10 kişiyle lider Trabzonspor 'dan 1 puanı koparan ve ligdeki son 4 maçından 10 puan çıkaran Fenerbahçe , Süper Lig'in 29. haftasında üst üste 2 maçlık galibiyet serisi yakalayan, ikincilik yolundaki rakiplerinden Alanyaspor'a konuk oldu. 7 gollü karşılaşmadan Sarı-Lacivertli ekip 5-2'lik skorla galip ayrılarak 3 puanın sahibi oldu.Sarı-Lacivertli ekibe galibiyeti getiren golleri, 26. dakikada Rossi, 50. dakikada Mesut Özil, 78. dakikada Arda Güler, 90. dakikada Pelkas ve 90+4. dakikada Berisha kaydetti. Alanyaspor'un gollerini ise 53 ve 67. dakikalarda Tayfur Bingöl attı.

ALTAY BAYINDIR VE ARDA GÜLER

Fenerbahçe'de kaleci Altay Bayındır maçtaki kurtarışlarının yanı sıra takımının ilk golünde asist yaparak da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Sarı-Lacivertli ekipte genç futbolcu Arda Güler ise 78. dakikada topu ağlara göndererek Fenerbahçe formasıyla Süper Lig'deki ilk golünü atmayı başardı.

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe puanını 50'ye yükseltirken, Alanyaspor 46 puanda kaldı.

Alanyaspor - Fenerbahçe ilk 11'ler:

Alanyaspor: Marafona, Furkan, Awaziem, Milunovic, Juanfran, Tayfur, Umut, Efkan, Novais, Efecan, Emre

Fenerbahçe: Altay, Min Jae, Serdar Aziz, Szalai, Osayi-Samuel, Crespo, Ozan, Zajc, Mesut Özil, Rossi, Serdar Dursun

Yedekler: Berke, Ertuğrul, Sosa, Berisha, Pelkas, Arda, Nazım, Tisserand, Çağtay, Burak

KANARYA'DA 6 EKSİK

Sarı-Lacivertli ekipte 6 futbolcu, Alanyaspor karşısında forma giyemeyecek. PFDK tarafından 2 maç men cezası alan Mert Hakan Yandaş, bugün takımdaki yerini alamayacak. Trabzonspor karşılaşmasında kırmızı kart gören ve bir maç men cezasına çarptırılan İrfan Can Kahveci de müsabakada görev yapamayacak. Bu 2 oyuncunun yanı sıra sakatlığı süren Ferdi Kadıoğlu da karşılaşmada forma giyemeyecek. Fenerbahçe'de sakatlıklarını atlatan Filip Novak, Luiz Gustavo ve Enner Valencia da maç eksikleri oldukları için kadroda yoklar.

'EN ÖNEMLİ HEDEF LİG İKİNCİLİĞİ'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, takımının son dönemde başarılı bir performans sergilediğinin altını çizdi. Daha önce de olduğu gibi ligi 2. sırada bitirerek, Devler Ligi vizesi almak istediklerini söyleyen deneyimli çalıştırıcı, "En önemli hedef olarak elde kalan lig ikinciliğine ulaşmak için Alanyaspor maçından da galibiyetle ayrılmalıyız" dedi. Artık kendileri için rakiplerin adının ya da hedeflerinin önemli olmadığına işaret eden tecrübeli çalıştırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

'KIRAN KIRAN BİR MAÇ OYNAYACAĞIZ'

"Son haftalarda aldığımız saha sonuçları, taraftarımızı bir hayli mutlu etti. Ancak henüz ulaşılmış bir hedef yok. Bunun için başta Alanyaspor olmak üzere kalan tüm maçlarımızı kazanmak zorundayız. Bizi zorlu bir 90 dakika bekliyor. İkincilik yolunda en önemli rakiplerimizden biri ile kıran kırana bir maç oynayacağız. Daha önce de söyledim, futbolcularımın ortaya koyduğu kazanma azmi ve ruhu beni galibiyet için bir hayli umutlandırıyor."

AALANYASPOR İLE 12. RANDEVU

Fenerbahçe ile Aytemiz Alanyaspor, Süper Lig'de 12. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında 2016-2017 sezonundan bu yana oynanan 11 maçtan 5'ini Fenerbahçe, 3'ünü ise Alanyaspor kazandı, 3 müsabaka da berabere sonuçlandı. Bu karşılaşmalarda Fenerbahçe 18 kez fileleri havalandırdı, Alanyaspor ise 12 gol kaydetti. Alanya'da oynanan karşılaşmalarda ise takımlar 2'şer galibiyet elde etti. Bir maçta eşitlik bozulmadı.

AKDENİZ EKİBİ HEDEFE KİLİTLENDİ

Alanyaspor, Fenerbahçe maçında galibiyetten başka bir şey düşünmüyor. Francesco Farioli'nin öğrencileri ise son dönemde İstanbul takımlarına karşı gösterdikleri performansa güveniyor. Alanya, söz konusu karşılaşmalarda son 9 mücadelede yenilgi almadı. Akdeniz ekibi, 5 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti. Bu arada kritik maç öncesinde Alanya'da Fatih Aksoy, Daniel Candeias ve Famara Diedhiou, sakatlığı sebebiyle forma giyemeyecek.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Serik Belediyesi'nden Kültür ve Turizm Bakanlığı'na dava!

Serik Belediyesi'nden Kültür ve Turizm..

Serik Belediyesi'nden Kültür ve Turizm Bakanlığı'na dava!
Son dakika: Eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz ölü bulundu

Son dakika Eski Spordan Sorumlu Devlet..

Son dakika: Eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz ölü bulundu
ATB Nisan Meclisi toplandı! Başkan Çandır: Reel bir büyüme yok

ATB Nisan Meclisi toplandı! Başkan Çan..

ATB Nisan Meclisi toplandı! Başkan Çandır: Reel bir büyüme yok
Meteorolojiden Antalya dahil 17 için sarı kod uyarısı! Gökyüzü kızıla mı bürünecek?

Meteorolojiden Antalya dahil 17 için s..

Meteorolojiden Antalya dahil 17 için sarı kod uyarısı! Gökyüzü kızıla mı bürünecek?
Alanya sahilinde ceset! 76 yaşındaki turist ölü bulundu

Alanya sahilinde ceset 76 yaşındaki tu..

Alanya sahilinde ceset! 76 yaşındaki turist ölü bulundu
Bu kez uyarı astrologdan geldi! 'Sismik artış var' diyerek uyardı! Tarih vererek deprem uyarısında bulundu

Bu kez uyarı astrologdan geldi! 'Sismi..

Bu kez uyarı astrologdan geldi! 'Sismik artış var' diyerek uyardı! Tarih vererek deprem uyarısında bulundu