Galatasaray'a şampiyonluk yolunda Kartal pençesi! Derbide son sözü Beşiktaş söyledi

30.04.2023 21:05

Spor Toto Süper Lig'in 32'nci haftasında Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Heyecan dolu dev derbiyi ev sahibi Beşiktaş 3-1'lik skorla kazandı.

Galatasaray'a şampiyonluk yolunda Kartal pençesi! Derbide son sözü Beşiktaş söyledi

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 32'nci haftasında Galatasaray'ı konuk etti. Dev karşılaşma Vodafone Park'ta oynandı. Heyecan dolu müsabakada Ali Şansalan düdük çaldı. Ali Şansalan'ın derbideki yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ile Emin Tuğral üstlendi. Beşiktaş, Galatasaray'ı 3-1 mağlup etti.

Beşiktaş'ın gollerini 35'te Romain Saiss, 58'de Amir Hadziahmetovic ve 90+3'te Vincent Aboubakar kaydetti. Galatasaray'ın tek golü ise 20'de Mauro Icardi'den geldi.

Bu sonuç ile Beşiktaş hanesine 3 puan yazdırdı ve ligde 65 puana yükseldi. Galatasaray ise 70 puanda kaldı.

Beşiktaş-Galatasaray ilk 11'ler:

Beşiktaş: Mert, Rosier, Colley, Saiss, Masuaku, Hadziahmetovic, Gedson, Salih, Redmond, Cenk, Aboubakar

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Adekugbe, Torreira, Oliveira, Mertens, Rashica, Kerem, Icardi

MAÇTAN NOTLAR...

Spor Toto Süper Lig’in 32’nci haftasında Beşiktaş, zirve yarışını yakından ilgilendiren karşılaşmada sahasında Galatasaray’ı konuk etti. Vodafone Park’ta saat 19.00’da başlayan karşılaşmada hakem Ali Şansalan düdük çaldı. Şansalan’ın yardımcılıklarını ise Ceyhun Sesigüzel üstlendi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Süper Lig’in 31’inci haftasında 2-0 kazanılan Ümraniyespor maçının kadrosunu bozmadı. Kaleyi Mert Günok’a teslim eden Güneş, savunma dörtlüsünü; Rosier, Saiss, Colley ve Masuaku’dan oluşturdu. Orta alanda Hadziahmetovic, Salih Uçan ve Gedson’u görevlendiren tecrübeli teknik adam, hücum hattında ise Redmond, Cenk Tosun ve Aboubakar’ı sahaya sürdü.

SAĞ BEKTE FORMA ROSIER’İN

Beşiktaş’ta karşılaşma öncesinde sağ bekte kimin oynayacağı merak konusuydu. Onur Bulut ve Rosier arasında tercihini son ana kadar yapmayan Güneş, derbinin 11’inde Fransız sağ beki görevlendirdi. Rosier, Galatasaray derbisiyle birlikte üst üste ikinci maçına 11’de başladı.

VOLEYBOL TAKIMI STADYUMDA TUR ATTI

Beşiktaş’ın Galatasaray’ı konuk ettiği derbi maç öncesinde Voleybol Kadınlar 1’inci Ligi’nde şampiyon olan Beşiktaş Kadın Voleybol Takımı, stadyumda tur attı.

Voleybol Kadınlar 1’inci Ligi’nde şampiyon olarak, Sultanlar Ligi’ne yükselen Beşiktaş Ceylan Kadın Voleybol Takımı, derbi öncesinde taraftarları selamdı. Şampiyonluk kupasıyla stadyumda tur atan kadın voleybolcular, alkışlarla karşılandı.

ANDREAS BECK TRİBÜNDE

Derbi maçını Beşiktaş’ın eski futbolcularından Andreas Beck de tribünden takip etti. Beşiktaş’ta 2015-16, 2017-18 sezonunda 2 şampiyonluk yaşayan, 2018-19 sezonunda ise 3 maçta görev aldıktan sonra Stuttgart’a transfer olan Alman sağ bek Andreas Beck, eski takımını yalnız bırakmadı. Karşılaşmayı tribünden takip eden Beck, mücadele öncesinde Atiba Hutchinson ile de bir süre sohbet etti.

OKAN BURUK’TAN TEK DEĞİŞİKLİK

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig’in 31’inci haftasında 3-3 berabere kalınan Fatih Karagümrük maçının 11’inde tek değişikliğe gitti. Buruk, Zaniolo’yu kulübeye çekerken, Arjantinli yıldız Mauro Icardi’yi sahaya sürdü.

Kalede Muslera tercihini değiştirmeyen Okan Buruk, savunma dörtlüsünü; Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı ve Adekugbe’den oluşturdu. Orta alanda Torreira ve Oliveira’yı görevlendiren Buruk, hücum hattının sağında Rashica, ortasında Mertens, solunda ise Kerem Aktürkoğlu’nu sahaya sürdü. Buruk’un gol yollarındaki tercihi ise Mauro Icardi oldu.

SOL BEKTE TERCİH ADEKUGBE

Okan Buruk, derbi maç öncesinde sol bekte Adekugbe ve Dubois arasında kalmıştı. Savunmanın solunda Dubois’ı oynatması halinde hücum hattındaki bir yabancı oyuncusundan vazgeçmesi gerekecek Okan Buruk, tercihini Adekugbe’den yana kullandı. Savunmanın solunda Adekugbe’nin görev almasında sağ önde Rashica görev yaptı.

TRİBÜNLER DOLU

Beşiktaş - Galatasaray derbisi dolu tribünler önünde oynandı. İl Güvenlik Kurulu verdiği karar sonrasında Galatasaray taraftarları tribünlerdeki yerlerini alamadı. Beşiktaş taraftarları, satışa çıkan biletlerin büyük çoğunluğunu tüketerek takımlarına destek oldular.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından..

Antalya'da oy kavgası! Başka adayından 70 yaşındaki adama yumruklu saldırı
Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu opera..

Antalya’da 1,5 milyon uyuşturucu operasyonu
Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü

Antalyada 10 yaşındaki çocuk balkondan..

Antalya'da 10 yaşındaki çocuk balkondan düştü
Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1..

Son dakika: Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi
Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!

Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem!
Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı

Başkan adayı Sümerden Kepezlilere sand..

Başkan adayı Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı